Annonce
Erhverv

Fynske top-restauranter: Michelin-stjerner kan tiltrække udenlandske gæster

Patrick Lieffroy driver Lieffroy i Nyborg. Flere anmeldere mener, at restauranten har potentialet til at blive en del af den nye nordiske Michelin-guide.

Fynske restauranter jubler over den kommende nordiske Michelin-guide. En Michelin-stjerne kan virkelig tiltrække udenlandske gæster, lyder det fra ejerne af to top-restauranter.

En Michelin-stjerne er et blåstempel, der tiltrækker udenlandske spisegæster. Så når der lanceres en ny nordisk madguide, er det virkelig godt nyt, fortæller ejerne af de to fynske top-restauranter, der spås til at have stjerne-chance i den nye guide.

- Vi kan jo se fra København, at Michelin-restauranterne har rigtig mange udenlandske gæster. Guiden er jo verdensomspændende - og anerkendt, så det vil selvfølgelig kunne give nogle flere udenlandske gæster, hvis man bliver optaget, siger Patrick Lieffroy, indehaver af Lieffroy i Nyborg.

Det er Per Hallundbæk, direktør og køkkenchef på Falsled Kro enig i.

- Michelin-guiden er et vigtigt parameter for mange udenlandske gæster - især foodies, som rejser verden rundt for at spise de her steder. Det betyder, at en stjerne er en mulighed får nogle af de her gæster, siger Per Hallundbæk.

Annonce

Begge restauratører er begejstrede over, at Michelin har besluttet sig for at lancere en nordisk spiseguide. Guidens inspektører har tidligere kun besøgt restauranter i Københavns-området.

- Det er dejligt, at der er udsigt til at Michelin endelig kommer udenfor København, selvom vi endnu ikke ved præcis, hvor de kommer hen, siger Per Hallundbæk, direktør og køkkenchef på Falsled Kro.

Patrick Lieffroy, indehaver og køkkenchef af restaurant Lieffroy, er ikke i tvivl om, at der er restauranter udenfor hovedstaden, der kan gøre sig fortjent til en Michelin-stjerne.

Han tør dog ikke gætte på om, Lieffroy i Nyborg er en af dem. Noget flere anmeldere spår.

- Det er jo svært for mig at vurdere. Jeg kan bare sige, at det selvfølgelig altid er glædeligt med dens slags tilkendegivelser, siger han.

Per Hallundbæk vil også lade andre vurdere, om Falsled Kro er stjerneværdig.

- Vi laver rigtig god mad, men jeg ved ikke, om vi lever op til det Michelin forlanger. Det er jo en meget hemmelig organisation, så det er ikke sådan, at der er nogle bestemte retningslinjer, man skal følge, forklarer han.

Michelins inspektører er allerede i gang med at besøge restauranter, der skal anmeldes i den nye guide.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce