Annonce
Erhverv

Fynske top-restauranter: Michelin-stjerner kan tiltrække udenlandske gæster

Patrick Lieffroy driver Lieffroy i Nyborg. Flere anmeldere mener, at restauranten har potentialet til at blive en del af den nye nordiske Michelin-guide.

Fynske restauranter jubler over den kommende nordiske Michelin-guide. En Michelin-stjerne kan virkelig tiltrække udenlandske gæster, lyder det fra ejerne af to top-restauranter.

En Michelin-stjerne er et blåstempel, der tiltrækker udenlandske spisegæster. Så når der lanceres en ny nordisk madguide, er det virkelig godt nyt, fortæller ejerne af de to fynske top-restauranter, der spås til at have stjerne-chance i den nye guide.

- Vi kan jo se fra København, at Michelin-restauranterne har rigtig mange udenlandske gæster. Guiden er jo verdensomspændende - og anerkendt, så det vil selvfølgelig kunne give nogle flere udenlandske gæster, hvis man bliver optaget, siger Patrick Lieffroy, indehaver af Lieffroy i Nyborg.

Det er Per Hallundbæk, direktør og køkkenchef på Falsled Kro enig i.

- Michelin-guiden er et vigtigt parameter for mange udenlandske gæster - især foodies, som rejser verden rundt for at spise de her steder. Det betyder, at en stjerne er en mulighed får nogle af de her gæster, siger Per Hallundbæk.

Annonce

Begge restauratører er begejstrede over, at Michelin har besluttet sig for at lancere en nordisk spiseguide. Guidens inspektører har tidligere kun besøgt restauranter i Københavns-området.

- Det er dejligt, at der er udsigt til at Michelin endelig kommer udenfor København, selvom vi endnu ikke ved præcis, hvor de kommer hen, siger Per Hallundbæk, direktør og køkkenchef på Falsled Kro.

Patrick Lieffroy, indehaver og køkkenchef af restaurant Lieffroy, er ikke i tvivl om, at der er restauranter udenfor hovedstaden, der kan gøre sig fortjent til en Michelin-stjerne.

Han tør dog ikke gætte på om, Lieffroy i Nyborg er en af dem. Noget flere anmeldere spår.

- Det er jo svært for mig at vurdere. Jeg kan bare sige, at det selvfølgelig altid er glædeligt med dens slags tilkendegivelser, siger han.

Per Hallundbæk vil også lade andre vurdere, om Falsled Kro er stjerneværdig.

- Vi laver rigtig god mad, men jeg ved ikke, om vi lever op til det Michelin forlanger. Det er jo en meget hemmelig organisation, så det er ikke sådan, at der er nogle bestemte retningslinjer, man skal følge, forklarer han.

Michelins inspektører er allerede i gang med at besøge restauranter, der skal anmeldes i den nye guide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce