Annonce
Fyn

Fynske stemmer: Vi vil lettere kunne komme frem

Folketingsvalget kan blive afgørende for fremtidige investeringer i mere motorvej eller bedre kollektiv trafik på Fyn og i resten af Danmark. For mange vælgere, virksomheder og lokalpolitikere er trafikpolitikken derfor et centralt tema i valgkampen.
Annonce

Brødtekst

Vognmand: Vi taber penge på motorvejen hver dag

Foto: Michael Nørgaard

Torben Andersen, ejer af vognmandsfirmaet Kai Andersen Eftf. A/S i Tommerup, følger nøje med i de politiske udmeldinger på transportområdet. Det gælder ikke mindst i forhold til det efterhånden mangeårige løfte om en udvidelse af motorvejen syd om Odense, som begge fløje nu ser ud til at støtte.

- Vi mister jo penge, hver gang vi må holde i kø på motorvejen på grund af trængslen eller de mange uheld. Så det er helt klart vores første prioritet i forhold til valget på Fyn, siger Torben Andersen, der dog også gerne ser investeringer i den kollektive trafik.

Pendlerformand: Jernbane er livsvigtig for lokalsamfund

Mogens Duus, formand for Vestfyns Pendlerklub, lytter ekstra efter, når kandidaterne til Folketinget taler om transportpolitik og investeringer i jernbanen og den kollektive trafik.

- Det er afgørende vigtigt, at vi får den nye jernbane, så vi kan sikre de mindre stationer på Vestfyn. Man har investeret voldsomt i motorvejen og arbejder lige nu på en del af den samme strækning, hvor man ved, at der også skal ligge en jernbane. Den nuværende regering har investeret langt mere i vejnettet i forhold til de investeringer i jernbanen, som man altså er nødt til at få lavet, siger Mogens Duus.

Ulykkesramt bilist: Trængsel udløser uheld hver uge

Bitten Karlovic er to gange kørt galt på Den Fynske Motorvej. Foto: Michael Bager

Bitten Brolykke Karlovic kører i hverdagene fra hjemmet i Årslev til sit arbejde i Fredericia og har to gange oplevet at blive påkørt bagfra på motorvejen.

- Der har længe været et stort behov for at udvide motorvejen og heldigvis er de nu gået i gang med det næste stykke, som jeg synes, er det værste. Èn ting er den tid, man mister ved at holde i kø, men det er selvfølgelig langt værre med de uheld, der nærmest sker hver uge, siger Bitte Brolykke Karlovic, der håber, at politikerne gør alvor af deres ord og fortsætter udvidelsen syd om Odense.

Borgmestre: Kunstig opdeling mellem asfalt og skinner

Ni fynske borgmestre mødes i Café Stiften til debat om de fælles fynske udfordringer.Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart KommuneFoto: Michael Bager

Borgmestrene fra Middelfart og Assens Kommuner tror begge på en fortsat udvidelse af den fynske motorvej syd om Odense og på milliard-investeringen i en ny jernbane over Vestfyn uanset, hvem der vinder regeringsmagten.

- Alle har efterhånden erkendt, at Fyn har brug for begge dele, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart.

- En ny jernbane vil forhåbentlig give os mulighed for at køre mange flere tog imellem de mindre stationer, siger Assens-borgmester Søren Steen Andersen (V).

Kom til valgmøde om fynske milliardprojekter

Kom og hør om de forskellige kandidaters prioriteringer af fynsk infrastruktur, når avisen inviterer til valgmøde i regi af Café Stiften på tirsdag mellem klokken 16 og 18 på Banegårdspladsen i Odense.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce