Annonce
Fyn

Fynske stemmer: Vi vil lettere kunne komme frem

Folketingsvalget kan blive afgørende for fremtidige investeringer i mere motorvej eller bedre kollektiv trafik på Fyn og i resten af Danmark. For mange vælgere, virksomheder og lokalpolitikere er trafikpolitikken derfor et centralt tema i valgkampen.

Brødtekst

Annonce

Vognmand: Vi taber penge på motorvejen hver dag

Foto: Michael Nørgaard

Torben Andersen, ejer af vognmandsfirmaet Kai Andersen Eftf. A/S i Tommerup, følger nøje med i de politiske udmeldinger på transportområdet. Det gælder ikke mindst i forhold til det efterhånden mangeårige løfte om en udvidelse af motorvejen syd om Odense, som begge fløje nu ser ud til at støtte.

- Vi mister jo penge, hver gang vi må holde i kø på motorvejen på grund af trængslen eller de mange uheld. Så det er helt klart vores første prioritet i forhold til valget på Fyn, siger Torben Andersen, der dog også gerne ser investeringer i den kollektive trafik.

Pendlerformand: Jernbane er livsvigtig for lokalsamfund

Mogens Duus, formand for Vestfyns Pendlerklub, lytter ekstra efter, når kandidaterne til Folketinget taler om transportpolitik og investeringer i jernbanen og den kollektive trafik.

- Det er afgørende vigtigt, at vi får den nye jernbane, så vi kan sikre de mindre stationer på Vestfyn. Man har investeret voldsomt i motorvejen og arbejder lige nu på en del af den samme strækning, hvor man ved, at der også skal ligge en jernbane. Den nuværende regering har investeret langt mere i vejnettet i forhold til de investeringer i jernbanen, som man altså er nødt til at få lavet, siger Mogens Duus.

Ulykkesramt bilist: Trængsel udløser uheld hver uge

Bitten Karlovic er to gange kørt galt på Den Fynske Motorvej. Foto: Michael Bager

Bitten Brolykke Karlovic kører i hverdagene fra hjemmet i Årslev til sit arbejde i Fredericia og har to gange oplevet at blive påkørt bagfra på motorvejen.

- Der har længe været et stort behov for at udvide motorvejen og heldigvis er de nu gået i gang med det næste stykke, som jeg synes, er det værste. Èn ting er den tid, man mister ved at holde i kø, men det er selvfølgelig langt værre med de uheld, der nærmest sker hver uge, siger Bitte Brolykke Karlovic, der håber, at politikerne gør alvor af deres ord og fortsætter udvidelsen syd om Odense.

Borgmestre: Kunstig opdeling mellem asfalt og skinner

Ni fynske borgmestre mødes i Café Stiften til debat om de fælles fynske udfordringer.Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart KommuneFoto: Michael Bager

Borgmestrene fra Middelfart og Assens Kommuner tror begge på en fortsat udvidelse af den fynske motorvej syd om Odense og på milliard-investeringen i en ny jernbane over Vestfyn uanset, hvem der vinder regeringsmagten.

- Alle har efterhånden erkendt, at Fyn har brug for begge dele, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart.

- En ny jernbane vil forhåbentlig give os mulighed for at køre mange flere tog imellem de mindre stationer, siger Assens-borgmester Søren Steen Andersen (V).

Kom til valgmøde om fynske milliardprojekter

Kom og hør om de forskellige kandidaters prioriteringer af fynsk infrastruktur, når avisen inviterer til valgmøde i regi af Café Stiften på tirsdag mellem klokken 16 og 18 på Banegårdspladsen i Odense.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce