Annonce
Fyn

Fynske stemmer: Vi vil lettere kunne komme frem

Folketingsvalget kan blive afgørende for fremtidige investeringer i mere motorvej eller bedre kollektiv trafik på Fyn og i resten af Danmark. For mange vælgere, virksomheder og lokalpolitikere er trafikpolitikken derfor et centralt tema i valgkampen.

Brødtekst

Annonce

Vognmand: Vi taber penge på motorvejen hver dag

Foto: Michael Nørgaard

Torben Andersen, ejer af vognmandsfirmaet Kai Andersen Eftf. A/S i Tommerup, følger nøje med i de politiske udmeldinger på transportområdet. Det gælder ikke mindst i forhold til det efterhånden mangeårige løfte om en udvidelse af motorvejen syd om Odense, som begge fløje nu ser ud til at støtte.

- Vi mister jo penge, hver gang vi må holde i kø på motorvejen på grund af trængslen eller de mange uheld. Så det er helt klart vores første prioritet i forhold til valget på Fyn, siger Torben Andersen, der dog også gerne ser investeringer i den kollektive trafik.

Pendlerformand: Jernbane er livsvigtig for lokalsamfund

Mogens Duus, formand for Vestfyns Pendlerklub, lytter ekstra efter, når kandidaterne til Folketinget taler om transportpolitik og investeringer i jernbanen og den kollektive trafik.

- Det er afgørende vigtigt, at vi får den nye jernbane, så vi kan sikre de mindre stationer på Vestfyn. Man har investeret voldsomt i motorvejen og arbejder lige nu på en del af den samme strækning, hvor man ved, at der også skal ligge en jernbane. Den nuværende regering har investeret langt mere i vejnettet i forhold til de investeringer i jernbanen, som man altså er nødt til at få lavet, siger Mogens Duus.

Ulykkesramt bilist: Trængsel udløser uheld hver uge

Bitten Karlovic er to gange kørt galt på Den Fynske Motorvej. Foto: Michael Bager

Bitten Brolykke Karlovic kører i hverdagene fra hjemmet i Årslev til sit arbejde i Fredericia og har to gange oplevet at blive påkørt bagfra på motorvejen.

- Der har længe været et stort behov for at udvide motorvejen og heldigvis er de nu gået i gang med det næste stykke, som jeg synes, er det værste. Èn ting er den tid, man mister ved at holde i kø, men det er selvfølgelig langt værre med de uheld, der nærmest sker hver uge, siger Bitte Brolykke Karlovic, der håber, at politikerne gør alvor af deres ord og fortsætter udvidelsen syd om Odense.

Borgmestre: Kunstig opdeling mellem asfalt og skinner

Ni fynske borgmestre mødes i Café Stiften til debat om de fælles fynske udfordringer.Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart KommuneFoto: Michael Bager

Borgmestrene fra Middelfart og Assens Kommuner tror begge på en fortsat udvidelse af den fynske motorvej syd om Odense og på milliard-investeringen i en ny jernbane over Vestfyn uanset, hvem der vinder regeringsmagten.

- Alle har efterhånden erkendt, at Fyn har brug for begge dele, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart.

- En ny jernbane vil forhåbentlig give os mulighed for at køre mange flere tog imellem de mindre stationer, siger Assens-borgmester Søren Steen Andersen (V).

Kom til valgmøde om fynske milliardprojekter

Kom og hør om de forskellige kandidaters prioriteringer af fynsk infrastruktur, når avisen inviterer til valgmøde i regi af Café Stiften på tirsdag mellem klokken 16 og 18 på Banegårdspladsen i Odense.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce