Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynske soldaterveteraner får mødested i nedlagt midtfynsk fabrik

De mange hundrede fynske krigsveteraner får nu et sted at mødet med ligesindede. Arkivfoto

Et nyt mødested for tidligere soldater på den gamle Polymere-fabrik i Årslev skal give fynske krigsveteraner en hjælpende hånd med at komme tilbage til deres lokalsamfund.

Årslev: Fynske krigsveteraner skal have bedre muligheder for at mødes.

Derfor har den nye transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen uddelt i alt seks millioner kroner til at etablere mødesteder og sociale tilbud som en del af en forsøgsordning. Af de midler går 1,7 millioner til Faaborg-Midtfyn Kommune.

Beløbet skal bruges på at oprette et aktivitets- og mødested i Polymeren i Årslev, som bliver for veteraner og deres pårørende. Målet med stedet er at inddrage veteranerne i kulturhuset og skabe relationer gennem kulturelle og sociale aktiviteter og derved hjælpe de hjemvendte tilbage til lokalsamfundet.

- Det vil være muligt at tage afsted hele familien, hvor der vil være forskellige aktiviteter. Vi har mange tilbud i forvejen, så det er oplagt at kombinere dem med det, veteranerne ønsker. Om det er at snakke med dem, de har været udsendt med, høre foredrag, rode i gamle biler eller hvad det er, siger projektleder i kommunen, Trine Hedegaard Jensen, der for en måned siden sendte en ansøgning til ministeriet.

- Vi er rigtig glade for, at vi blev valgt. Der er gang i rigtig meget på Polymeren, og der er gode muligheder for tiltaget dér samtidig med, at vi skal i gang med at lave områdefornyelse i Årslev i 2017, siger hun.

Udover Faaborg-Midtfyn er Thisted, Skive og Fredericia Kommuner blevet udvalgt til forsøgsordningen.

Annonce

Byggeproces

228 krigsveteraner er registreret i Faaborg-Midtfyn Kommune, men tallet er formentlig højere, da ikke alle er registeret. Mødestedet bliver dog ikke kun for de 228, da alle fynske veteraner kan benytte stedet.

- Vi skal nu til at finde ud af, hvordan det konkret skal stykkes sammen. Hvad de gerne vil have, og hvordan samarbejdet skal fungere med frivillige og styregruppen, fortæller Trine Hedegaard Jensen.

I januar indledes de første møder om det nye tiltag, hvor det blandt andet skal diskuteres, hvor meget der skal bygges om. Blandt andet skal der være gode vilkår, så det bliver mere handicapvenligt med ramper og toilet samt rum med varme i den tidligere fabriksbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Annonce