Annonce
Fyn

Fynske smittetal er stabile: Odense undgår yderligere restriktioner

SDU i Odense havde mobile teststationer ude på dets campusser som reaktion på coronaudbruddene. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mens man andre steder i landet indfører skrappere restriktioner for at bremse smitten med corona, ser smittetallene tirsdag eftermiddag stabile ud for kommunerne på Fyn.

Fyn: Coronasmitten forholder sig stabilt på Fyn. Det viser tirsdagens tal fra Statens Serum Institut.

Højdespringeren på Fyn er stadig Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor der er 84 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det er to mere end dagen før. Smitten per indbygger er ligeledes steget en smule i Middelfart-, Assens- og Svendborg Kommune.

I Nyborg-, Kerteminde- og Langeland Kommune ligger tallene stabilt på henholdsvis 16, 21 og 24.

Smitten per 100.000 indbyggere i Nordfyns- og Odense Kommune er faldet en smule, så de nu ligger på henholdsvis 14 og 40. Der er ingen smittede på Ærø.

Nationalt har der det seneste døgn været 334 nye bekræftede tilfælde og 12 nye indlæggelser. Dermed er 55 personer indlagt, hvoraf tre er på intensiv. Der har ikke været nogen coronarelaterede dødsfald fra mandag til tirsdag.

Annonce

Nye restriktioner gælder ikke Odense

For to uger siden begyndte antallet af coronatilfælde at stige kraftigt i Odense. Samtidig skete der udbrud i 17 kommuner i Hovedstadsområdet, og det fik myndighederne til at sænke forsamlingsforbuddet til 50 og lukke nattelivet ved midnat i alle 18 kommuner.

Men hvor Odense har formået at knække kurven, er situationen kun blevet været i Hovedstadsområdet.

Det får sundhedsmyndighederne til at indføre yderligere restriktioner for de 17 hovedstadskommuner.

Dermed skal nattelivet lukke festen allerede klokken 22.00, og der skal bæres mundbind eller visir på alle restauranter, caféer, barer og lignende, hvis man ikke sider ned. Det gælder både ansatte og gæster.

Superligakampe, der spilles i de 17 kommuner, begrænses til publikum på 500 personer. Restriktionerne træder i kraft 17. september.

De restriktioner slipper man altså for i Odense. Det skærpede forsamlingsforbud på 50 og krav om, at nattelivet skal lukke ved midnat, gælder dog stadig frem til 23. september.

De fynske smittetal

Her er de aktuelle smittetal per 100.000 indbyggere for de fynske kommuner:

Odense Kommune: 40

Faaborg-Midtfyn Kommune: 84

Assens Kommune: 22

Nordfyns Kommune: 14

Middelfart kommune: 13

Kerteminde Kommune: 21

Nyborg Kommune: 16

Svendborg Kommune: 19

Langeland Kommune: 24

Ærø Kommune: 0

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce