Annonce
Fyn

Fynske restauratører: I vildrede efter statsministerens udmelding om aflyste julefrokoster

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde torsdag, at en kommende stramning af forsamlingsforbuddet og nye coronarestriktioner vil ramme traditionelle julefrokoster. Det frusterer fynske restauratører. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) sætter fynske restauratører i vildrede og på pinebænken efter udmelding om, at traditionelle julefrokoster ikke vil kunne gennemføres på grund af nye coronarestriktioner.
Annonce

Fyn: Fynske restauratører er frustrerede og i vildrede over, om de mange planlagte julefrokoster i den kommende tid vil kunne gennemføres.

- Det er som at være på pinebænken, siger Michael Bloch, restaurantchef på Hotel Knudsens Gaard i Odense.

Og han er bare én af dem, avisen torsdag aften talte med, som er i vildrede over, hvad statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere torsdag meldte ud om, at traditionelle julefrokoster ikke vil kunne gennemføres.

Det gjorde hun med henvisning til nye restriktioner som følge af det stigende antal tilfælde af coronasmittede, som med 760 personer torsdag er det højeste antal registrerede smittede på ét døgn i Danmark nogensinde. Men indtil videre venter hun med at fremlægge detaljerne i de nye indgreb, og det er dét, restaurantørerne er i vildrede om.

- Det er træls og frustrerende, at vi skal gå og vente nogle dage for at få at vide, hvad der mere konkret skal ske, siger Michael Bloch.

Annonce

Uprofessionelt

Han forstår godt de stramninger, der skal ske for at forhindre en yderligere smittespredning, men er alligevel frustreret over den situation, hans restaurant og de mange ansatte bliver sat i.

- Jeg har svært ved at forstå, hvad statsministeren mener med traditionelle julefrokoster. Derfor er det en dårlig udmelding og uprofessionelt. Nu kan vi gå i to-tre dage og svede uden at vide noget, siger restaurantchefen.

Også hos det gamle traktørsted Carlslund midt i Fruens Bøge i Odense er der frustration over statsministerens uklare melding om julefrokoster.

- Vi ved faktisk ikke, om det også gælder små selskaber på fire eller seks personer, som booker en julefrokost. Faktisk ved vi ikke ret meget, og vi afventer, hvad Horesta (branche- og arbejdsgiverforening for hotel-, restaurant og turisterhvervet/red.) melder ud, siger Hanne Larsen, medindehaver af Carlslund.

På Carlslund har man tidligere haft julefrokostselskaber på op til 40 personer ad gangen, men det har coronaen og afstand mellem bordene allerede for længst sat en stopper for.

- Vi har allerede indført en masse restriktioner, og vi passer på. Det er nok mere sikkert at gå på restaurant nu om dage end at gå i supermarkedet, mener Hanne Larsen.

Annonce

Frygter annulleringer

For mange hører julefrokost og bowling sammen, og derfor ligger City Bowling med afdelinger i Odense, Roskilde og Holbæk allerede inde med mange bookinger. Nu frygter indehaveren, at det lige om lidt begynder at strømme ind med annulleringer.

- Det er en vag udmelding fra statsministeren. At man sætter navn på, at det direkte er julefrokoster, der skal aflyses, er svær at tolke. Er det fordi man ikke må forsamles, ikke må tilbyde julemad, eller ikke må gå ud at spise, spørger Tobias Dyhr, indehaver af City Bowling.

Den traditionelle julefrokost, som vi kender den, er i fare som følge af nye restriktioner for at undgå en endnu større smittespredning af coronaen. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Han håber ikke, at de nye restriktioner vil betyde, at restauranter skal lukke helt ned igen ligesom i foråret, men at de nuværende regler med blandt andet at lukke senest klokken 22 kan fortsætte frem til årsskiftet.

- Vi har siden marts pumpet penge i virksomheden i håb om at gå en bedre tid i møde, og vi havde håbet at kunne tjene pengene hjem op til jul. Det ér vores højsæson, så det vil da blive en trist jul, hvis vi ikke kan gennemføre de julefrokoster, der allerede er booket, siger Tobias Dyhr.

Annonce

Færre bookinger

Han vurderer, at der i forvejen er væsentlige færre bookinger af julefrokoster i år i forhold til sidste år, og kalder det en trist ordrebog at kigge i.

- Nogle af de fester, vi har i weekenden, risikerer vi også at må aflyse, hvis der fredag kommer strammere restriktioner. Jeg vil jo gerne give vores gæster, leverandører og medarbejdere svar hurtigst muligt, siger City Bowling-ejeren.

Normalt plejer weekenderne fra nu og frem mod jul at have udsolgt, men det er langt fra tilfældet i år grundet coronaen.

- Vi skal nok komme igennem, og vi er endnu ikke truet på overlevelsen, men det begynder da at gøre mere ondt, siger han.


Det er træls og frustrerende, at vi skal gå og vente nogle dage for at få at vide, hvad der mere konkret skal ske.

Michael Bloch, restaurantchef, Hotel Knudsens Gaard, Odense
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce