Annonce
Fyn

Fynske rejsebureauer sender fortsat kunder til Italien og Tenerife

Familien Snedker fra Faaborg har valgt at ombooke deres planlagte ferie til Tenerife, fordi de ikke vil risikere at havne på et karantæneramt hotel. Her er det familien, bestående af (fv) Dina Snedker, Thilde Snedker, Søren Snedker og Alice Snedker, fra en tidligere ferie på Tenerife. Foto: Dina Snedker
Coronavirussen Covid-19 får kun et fåtal af kunder til at afbestille eller ombooke deres planlagte ferie, melder flere fynske rejsebureauer. Familien Snedker fra Faaborg er en af de familier, der har valgt at udskyde deres planlagte ferie til Spanien. - Det er kun, fordi vi ikke vil ende på et karantæneramt hotel. Virussen er vi ikke bange for, fortæller Dina Snedker.
Annonce

Det ustadige danske vintervejr har som altid fået mange danskere til at flygte fra regn og slud og rejse sydpå.

I sidste uge blev en håndfuld danskere dog sat i tvungen karantæne på et hotel på Tenerife grund af udbrud af coronavirus. Den episode har fået blandt andre Dina Snedker, hendes datter og hendes forældre til at aflyse deres planlagte ferie til selvsamme destination.

- Vi skulle have boet tæt på det karantæne-ramte hotel, så vi har valgt at ombooke ferien til oktober i stedet. Det er ikke, fordi vi er bekymrede over at blive syge, men vi tør ikke risikere at blive sat i karantæne. Min far er selvstændig og vil ikke kunne arbejde dernede fra, fortæller Dina Snedker.

Familien yngste, Thilde på 11 år, var dog heller ikke meget for at rejse.

- Min datter ser også nyheder og er selvfølgelig blevet bange, så hun var glad for, at ferien blev udskudt. Nu tager vi til Blåvand i stedet, fortæller Dina Snedker.

Annonce

Ingen karantæne-udgifter til kunderne

Familien hører dog til et fåtal, da langt de fleste vælger at rejse af sted alligevel. Det fortæller flere fynske rejsebureauer, som avisen har været i kontakt med.

Hos Bering Rejser, der blandt andet har rejser til Spanien og Italien, har kun en enkelt kunde valgt at afbestille.

- Det gjorde hun i mandags, samme dag som hun havde bestilt en rejse til Norditalien. Jeg tror, hun havde set nyheder og var gået lidt i panik. Vi har 14 gæster, som snart skal til Tenerife. De har været lidt nervøse, men de har alle valgt at rejse af sted, fortæller direktør Daniel Færk.

Under alle omstændigheder kommer kunderne ikke til at betale af egen lomme, hvis deres rejse bliver forlænget på grund af karantæne.

- Vi skal finansiere det, hvis det er nødvendigt at sætte en af vores gæster i karantæne. Alternativt skal hotellet. Det kommer ikke til at ligge kunden til last, fortæller Daniel Færk.

Samme melding kommer fra Hjerting Rejser. Her har man fået fem afbestillinger på grund af corona-frygt.

- Set i lyset af at mange af vores gæster er over 60, synes jeg, at der er rimelig ro på. Vi sælger rejser hver dag, og vi har også afgange til Toscana. Det virker ikke umiddelbart til at afskrække folk, fortæller direktør Karsten Parkhøi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce