Annonce
Indland

Fynske reaktioner på OK18-udsættelse: - Jeg tror ikke, de forhandler i 14 dage mere

Avisen har spurgt fællestillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne på OUH, formanden for BUPL Fyn og formanden for Odense Lærerforening, hvad de mener om, at konflikten er blevet udsat i 14 dage.

Kirsten Nikolajsen, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Odense Universitetshospital, OUH. Arkivfoto.

Tidligt onsdag morgen besluttede forligsmand Mette Christensen at udskyde konflikten i 14 dage.

Det betyder, at en eventuel strejke kan træde i kraft 6. maj og en lockout 12. maj, medmindre forligsmanden erklærer, at forhandlingerne er brudt sammen. Da vil både strejke og lockout begynde fem dage efter.

Kirsten Nikolajsen, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på OUH

Rikke Hunsdahl, formand for BUPL Fyn. Arkivfoto.

- Selvfølgelig havde jeg håbet, at der var en afklaring her efter midnat (onsdag, red.). Men med udsættelsen ser jeg, at muligheden for et forlig stadigvæk er der. For jeg tror ikke, at konflikten bliver udsat, hvis ikke der er noget reelt på bordet, de kan forhandle om. Så jeg er nok til den mere positive side lige nu.

- Jeg ønsker jo, at de finder en forhandlingsløsning, fordi jeg tror, vi er bedre stillet med en forhandlingsløsning end en konflikt, som kan ende i en lockout. Men det er klart, at den usikkerhed og uvished, der er lige nu, den fylder meget både inde i mig, men det vil den også gøre, når jeg nu kommer ud på sygehuset og hører reaktionerne. For vi går rundt i et vakuum, hvis vi ingenting ved. Og nu er det blevet udskudt 14 dage, og der er to nye datoer i spil, som er 8. og 12. maj, men hun (forligsmand Mette Christensen. red.) kan jo til hver en tid afbryde, og så er det på femtedagen, vi kører.

- Vi sidder jo og laver nødarbejdsplaner hele tiden, og vi ved ikke, hvornår de eventuelt skulle træde i kraft, så det er lidt et vakuum at være i. Men vi har jo levet i det de seneste 14 dage, så det kan vi også blive ved med.

- Jeg har et møde med en del af tillidsrepræsentanterne her til morgen (onsdag, red.), og det bliver noget med at drøfte, hvilke meldinger vi skal have fortalt vores kolleger ude i huset. For mig er det vigtigste lige nu, at de datoer, som er i spil, ikke er endegyldige. Vi skal hele tiden være klar til at se, at på femtedagen sker det. Og det bliver en vigtig fortælling, vi skal have ud i huset.

- Og som jeg har sagt før, så er det vigtigt, at alle holder godt øje med Dansk Sygeplejeråds hjemmeside og pressen, for der kan ske så meget lige nu, og vi kan knapt nok nå at informere ud hvad gang, der sker noget.

- Men jeg tror og håber, at chancen for en løsning stadigvæk er til stede.

Rikke Hunsdahl, formand for BUPL Fyn

Anne-Mette Kæseler Jensen, formand for Odense Lærerforening. Arkivfoto.

- Jeg synes, det er sindssygt ærgerligt, at vi ikke fik en aftale i nat. Og det er umuligt at vide noget konkret lige nu, men det forlyder jo, at det er små ting, som skiller folk ad. Men så små kan de ikke være, for så havde de jo landet en aftale i nat. Så det er i hvert fald betydningsfulde afstande, og det virker til, at det er de punkter, hvor man bare ikke vil give sig, som er tilbage.

- Jeg er måske nok fortrøstningsfuld, men jeg tror heller ikke, at hun udsætter det 14 dage. Jeg hørte lige Anders Bondo sige, at hun (forligsmand Mette Christensen. red.) har udskudt det i to dage. Jeg tror, hun har udskudt det til fredag eller lørdag. Og så er der sammenbrud eller forlig. For jeg tror ikke, at hun bliver ved med at indkalde til de samme snakke i to uger.

- Der er jo ingen af de krav, vi har, som er specielt ambitiøse. Det er jo for at sikre, at vi får en anstændig løn de næste tre år, og at vi ikke går ned i løn. Og vi vil sikre os de rettigheder, som det er tydeligt, at nogen prøver at fravriste os, selvom de har været forhandlet tidligere.

- Men jeg er nok fortrøstningsfuld, for jeg tror, at det er gået op for folk, hvor alvorligt det faktisk er. Og at den lockout blev så omfattende var måske en smule overilet, men det kan måske være med til, at man får lavet en aftale. Men det har ikke været kønt, må jeg sige.

- Senere i dag (onsdag, red.) holder vi møde i KOS, Kommunale Organisationers Samarbejde, hvor jeg også er formand. Og vi skal snakke om, hvad vi som samlet flok kan gøre for at støtte op om forhandlingerne. Eller skal vi lave en happening igen, skal vi vente og se, eller skal vi sende noget ud. Det skal vi drøfte i dag.

Anne-Mette Kæseler Jensen, formand for Odense Lærerforening

- Det er jo altid svært at sidde her på lang afstand og mene en masse, men jeg har tillid til, at de derovre i fællesskab vurderer, hvad der er bedst.

- Men hvis der er en chance mere for at få en forhandlet aftale, så synes jeg bestemt, at man skal gribe den, for det er jo det, vi allesammen i virkeligheden ønsker os. Men omvendt har det jo efterhånden også kørt så længe, og man håber på, at nu må der gerne komme en aftale. For det påvirker jo alle at skulle blive ved med at gå i denne her usikkerhed.

- Men jeg er nok sådan en, der altid tror på, at vi klarer det, og at vi får en aftale. Men det er jo ikke noget, jeg ved noget om. Jeg har tillid til forligsmanden, at hvis hun vurderer, at de skal have en chance mere, og det kan betyde, at der kan komme en forhandlet aftale, så synes jeg bestemt, at det er at gå efter.

- Men jeg håber også, at der snart kommer en løsning. For der er ingen tvivl om, at vi går med en knude i maven. Og lige netop vores medlemmer, som har været igennem det at blive lockoutet før. Der er mange følelser forbundet med det, og der skal ikke meget til hos mange af dem, selvom de har lagt låg på, før de får blanke øjne eller reagerer på anden måde. Så vi håber på, at der kommer en aftale snart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce