Annonce
Erhverv

Fynske rådgivere får 450 nye kollegaer: Gigantfusion styrker os

Centrovices nuværende base i Vissenbjerg bliver fremover et af fire nye centre i Danmarks største rådgivningsvirksomhed til landbruget. Foto: Robert Wengler
De 150 fynske ansatte hos rådgivningsfirmaet Centrovice vil komme styrket ud af en fusion med storbror LMO og 450 nye kollegaer i Jylland, lyder det fra medarbejderrepræsentant i Centrovice-bestyrelsen. Fusionen, der først skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling, giver desuden kunderne på Fyn adgang til endnu mere specialistviden.

Fyn: De 150 ansatte hos den fynske rådgivningsvirksomhed Centrovice får 450 nye kollegaer i det jyske, når Centrovice fusioneres med den jyske pendant LMO og danner landets største rådgivningsvirksomhed til landbruget.

Det giver flere muskler, som kan både bevare og styrke den fynske virksomhed, der også efter fusionen får base i det nuværende hus i Vissenbjerg.

Meldingen blev da også positivt modtaget blandt de fynske ansatte, lyder det fra medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, virksomhedskonsulent Bo Ellegaard Nielsen, der rådgiver landmænd om økonomi.

- Vi fik faktisk rigtig mange positive reaktioner fra de ansatte, som godt kan se, at det kan være med til at bevare og styrke forretningen, siger Bo Ellegaard Nielsen, der sammen med en enig bestyrelse bakker op om fusionsplanen med LMO.

Det er både ledelse og bestyrelse hos Centrovice, der står bag fusionsplanerne med LMO, som blev meldt ud torsdag formiddag. Ved fusionen slår to af landet største rådgivningsvirksomheder i landbruget sig sammen og skaber landet største rådgivningsvirksomhed, der dækker store dele af Jylland, Fyn, dele af Sjælland og Lolland med i alt 600 ansatte.

Annonce
Svineproducenter er blandt de landmænd, som fremover kan se frem til at få endnu bedre specialisthjælp fra en ny stor rådgivningsvirksomhed, når fynske Centrovice og jyske LMO fusionerer. Arkivfoto

Jysk storebror

Mens LMO's forretningsudvalg allerede onsdag aften nikkede ja til fusionen, så skal Centrovice først have planerne endeligt godkendt på en ekstraordinær generalforsamling den 4. november.

- Så længe fusionen ikke er godkendt der, kører alt videre som sædvanligt, understreger han.

Bo Ellegaard Nielsen er dog ikke i tvivl om, hvorfor det er den rigtige vej at gå.

- Det er rettidig omhu at gøre det nu. Vi kan se på de strukturændringer, der sker i rådgivningsbranchen, at vi har brug for at styrke vores kompetencer for at bevare vores virksomhed, fordi der bliver brug for mere og mere specialistviden. Det kan vi sikre på den her måde, siger han.

- Samtidigt undgår vi, at vi går på hugst efter hinandens kunder, hvilket vi bruger ressourcer på i dag. Samtidigt kan der falde nye opgaver af, fordi vi bliver en del af noget større, siger han.

LMO er næsten tre gange større end Centrovice, men selskaberne vil gerne opfattes som ligeværdige, og derfor skal de finde sammen om et nyt navn og en ny identitet.

Hovedkvarteret bliver lagt i Hinnerup ved Aarhus, hvor den nye adm. direktør, LMO’s nuværende administrerende direktør, Jan Winther også får kontor. Det samme får flere af de nuværende ledere, og det får betydning også for de ansatte i Vissenbjerg.

- Det er noget af det, som vores ansatte kommer til at mærke. Det kan betyde, at de får længere til deres direkte chefer og det er klart noget af det, som vækker bekymring ved udmeldingen af planen, siger han.

Bliver boende på Fyn

De fynske ansatte bliver siddende i Vissenbjerg, som bliver et af fire ligeværdige huse, hvor der også kan komme flere ændringer, siger Bo Ellegaard Nielsen.

- Men det er for tidligt at sige, hvordan den nye struktur præcist bliver, , men det er klart, at der kan komme administrative ændringer, og det er også for tidligt at sige, hvor folk skal sidde geografisk, siger han.

Eksempelvis har både LMO og Centrovice allerede i dag en velkørende afdeling med miljørådgivning, fortæller han.

På de mindre områder som netop miljø, kvæg- og svineproduktion, er fusionen en fordel for kunderne, fordi de får adgang til mere viden. Den enkelte medarbejder får omvendt mulighed for at sparre med andre kollager på sit eget felt, lyder det fra medarbejderrepræsentanten.

- For kunderne hos både os og LMO vil det ikke ændre noget, de bevarer deres rådgivere, og vi beholder vores kontor i Vissenbjerg, som bliver rammen om rådgivningen på Fyn. Samtidigt kommer der et lag oven på, så vi kan tilbyde endnu mere specialistrådgivning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce