Annonce
Erhverv

Fynske rådgivere får 450 nye kollegaer: Gigantfusion styrker os

Centrovices nuværende base i Vissenbjerg bliver fremover et af fire nye centre i Danmarks største rådgivningsvirksomhed til landbruget. Foto: Robert Wengler
De 150 fynske ansatte hos rådgivningsfirmaet Centrovice vil komme styrket ud af en fusion med storbror LMO og 450 nye kollegaer i Jylland, lyder det fra medarbejderrepræsentant i Centrovice-bestyrelsen. Fusionen, der først skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling, giver desuden kunderne på Fyn adgang til endnu mere specialistviden.
Annonce

Fyn: De 150 ansatte hos den fynske rådgivningsvirksomhed Centrovice får 450 nye kollegaer i det jyske, når Centrovice fusioneres med den jyske pendant LMO og danner landets største rådgivningsvirksomhed til landbruget.

Det giver flere muskler, som kan både bevare og styrke den fynske virksomhed, der også efter fusionen får base i det nuværende hus i Vissenbjerg.

Meldingen blev da også positivt modtaget blandt de fynske ansatte, lyder det fra medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, virksomhedskonsulent Bo Ellegaard Nielsen, der rådgiver landmænd om økonomi.

- Vi fik faktisk rigtig mange positive reaktioner fra de ansatte, som godt kan se, at det kan være med til at bevare og styrke forretningen, siger Bo Ellegaard Nielsen, der sammen med en enig bestyrelse bakker op om fusionsplanen med LMO.

Det er både ledelse og bestyrelse hos Centrovice, der står bag fusionsplanerne med LMO, som blev meldt ud torsdag formiddag. Ved fusionen slår to af landet største rådgivningsvirksomheder i landbruget sig sammen og skaber landet største rådgivningsvirksomhed, der dækker store dele af Jylland, Fyn, dele af Sjælland og Lolland med i alt 600 ansatte.

Svineproducenter er blandt de landmænd, som fremover kan se frem til at få endnu bedre specialisthjælp fra en ny stor rådgivningsvirksomhed, når fynske Centrovice og jyske LMO fusionerer. Arkivfoto
Annonce

Jysk storebror

Mens LMO's forretningsudvalg allerede onsdag aften nikkede ja til fusionen, så skal Centrovice først have planerne endeligt godkendt på en ekstraordinær generalforsamling den 4. november.

- Så længe fusionen ikke er godkendt der, kører alt videre som sædvanligt, understreger han.

Bo Ellegaard Nielsen er dog ikke i tvivl om, hvorfor det er den rigtige vej at gå.

- Det er rettidig omhu at gøre det nu. Vi kan se på de strukturændringer, der sker i rådgivningsbranchen, at vi har brug for at styrke vores kompetencer for at bevare vores virksomhed, fordi der bliver brug for mere og mere specialistviden. Det kan vi sikre på den her måde, siger han.

- Samtidigt undgår vi, at vi går på hugst efter hinandens kunder, hvilket vi bruger ressourcer på i dag. Samtidigt kan der falde nye opgaver af, fordi vi bliver en del af noget større, siger han.

LMO er næsten tre gange større end Centrovice, men selskaberne vil gerne opfattes som ligeværdige, og derfor skal de finde sammen om et nyt navn og en ny identitet.

Hovedkvarteret bliver lagt i Hinnerup ved Aarhus, hvor den nye adm. direktør, LMO’s nuværende administrerende direktør, Jan Winther også får kontor. Det samme får flere af de nuværende ledere, og det får betydning også for de ansatte i Vissenbjerg.

- Det er noget af det, som vores ansatte kommer til at mærke. Det kan betyde, at de får længere til deres direkte chefer og det er klart noget af det, som vækker bekymring ved udmeldingen af planen, siger han.

Annonce

Bliver boende på Fyn

De fynske ansatte bliver siddende i Vissenbjerg, som bliver et af fire ligeværdige huse, hvor der også kan komme flere ændringer, siger Bo Ellegaard Nielsen.

- Men det er for tidligt at sige, hvordan den nye struktur præcist bliver, , men det er klart, at der kan komme administrative ændringer, og det er også for tidligt at sige, hvor folk skal sidde geografisk, siger han.

Eksempelvis har både LMO og Centrovice allerede i dag en velkørende afdeling med miljørådgivning, fortæller han.

På de mindre områder som netop miljø, kvæg- og svineproduktion, er fusionen en fordel for kunderne, fordi de får adgang til mere viden. Den enkelte medarbejder får omvendt mulighed for at sparre med andre kollager på sit eget felt, lyder det fra medarbejderrepræsentanten.

- For kunderne hos både os og LMO vil det ikke ændre noget, de bevarer deres rådgivere, og vi beholder vores kontor i Vissenbjerg, som bliver rammen om rådgivningen på Fyn. Samtidigt kommer der et lag oven på, så vi kan tilbyde endnu mere specialistrådgivning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce