Annonce
Erhverv

Fynske prisvindere har fart på firmaet: Tredobler salg næste år

Casper Harlev og Tobias Ejersbo havde oprindeligt gartnerier i tankerne, da de udviklede deres sensorbaserede netværksløsning, men andre brancher har også vist interesse for løsningen.

Sensohive vandt startup-pris forleden for sin trådsløse netværksløsning bl.a. til gartnerier - en løsning som andre brancher har fået øje på.

Forleden vandt de prisen for bedste løsning i kategorien Internet Of Things ved Nordic Startup Awards, men faktisk har fynske Sensohive så meget fart på, at de er på vej ud af kategorien start up.

Firmaet har udviklet et trådløst sensorsystem, som i første omgang var tiltænkt vækst- og drivhuse i gartneribranchen. Men løsningen kan bruges i andre brancher også.

- Hele drivhusforretningen fylder mindre og mindre, vi har fået et stort marked indenfor overvågning og temperaturmålinger i barer og restauranter til deres køle- og fryserum. Der er en del run på i øjeblikket, siger en af stifterne bag Sensohive, Casper Harlev.

Han etablerede firmaet sammen med Tobias Ejersbo, hvor også Tim Larsen er med, tilbage i 2014. Den oprindelige start-up-tanke var at lave et billigt og effektivt trådløst sensorsystem, som gartnere kunne bruge til at overvåge og styre produktionen i store væksthuse.

Tobias Ejersbo og Casper Harlev på scenen i Industriens Hus for at modtage hæderen forleden.
Annonce

Fedt at vinde priser

Tirsdag vandt de kategorien Internet of Things ved den danske del af Nordic Startup Awards i Industriens Hus i København. En sejr som sikrer dem en plads ved den nordiske finale på Island sidste på måneden.

- Det er fedt at vinde priser, det er en stor anerkendelse, siger Casper Harlev.

Den fynske løsning løser en udfordring i mange gartnerier, hvor store afstande og ringe mobildækning gør det svært hvis ikke umuligt at lave en trådløs gsm-baseret overvågning af væksthusene. En wifi-løsning er ofte også meget tung og dyr at etablere i et gartneri.

- Med vores netværk og sensorer kan du hurtig, let og meget billigere få et overblik over din produktion og samtidigt kan du ikke bare indsamle data, du kan også reagere på data og eksempelvis sende besked gennem netværket om at åbne ventilation eller slukke en affugter, siger Casper Harlev.

Annonce

Går stærkt

Sensohive har dog ikke brugt mange vågner timer på at nyde sejren forleden, men er derimod i fuld gang med at drive firmaet fremad.

- Det går rigtig godt, vi er lige blevet færdig med produktet i den første version, som kan produceres og skaleres yderligere også til andre brancher, siger Casper Harlev.

Interessen er stor - ikke mindst fra restaurationsbranchen, hvor Sensohives produkt kan bruges til monitorering og egenkontrol af temperaturer i køle- og fryserum og skabe.

- Vores produkt er i en prisklasse, som gør, at man kan sætte en sensor i alle køleskabe i stedet for blot et enkelt til stikprøver - dermed får du automatiseret kontrollen, som foregår over vores netværk og tilbage til en enhed, som samler dataen op, siger Casper Harlev.

Det unge firma bor er født ud af iværksættermiljøet på SDU og har i dag fortsat adresse i innovations- og iværksættermiljøet SDU Cortex Lab, men startup kan de ikke blive ved med at kalde sig.

- Vi har solgt 1600 sensor-enheder nu, og vi regner med at sælge 4000 til 5000 det næste år og måske endnu mere, siger Casper Harlev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce