Annonce
Indland

Fynske politikere: - Vi må stå sammen

Terrorangreb i København.

Terrorangrebet i København påvirker hele landet, og i Odense har flere politikere sat sig ved tasterne for at ytre sorg og forfærdelse.

På Facebook deler politikere fra Odense Byråd deres frustrationer og sorg over terrorangrebet i København lørdag, hvor to civile blev dræbt og fem betjente såret, inden den formodede gerningsmand blev skudt af politiet søndag morgen.

Fælles for Facebook-opdateringerne lyder, at sammenholdet skal være stærkere nu end nogensinde.

Rådmand Jane Jegind (V) spørger på sin profil, "Hvad er det der foregår i vores lille land, ytringsfrihed er en helt grundlæggende rettighed. Uanset hvor vi er i det politiske samfund, så er det nu, vi står sammen om retten til at sige vores mening!"

Hendes partifælle Lars Christian Lilleholt skriver, at "Det er en trist aften i alle danske hjem og tankerne går til ofrene for angrebet på Krudttønden og deres familier.Angrebet kalder på sammenhold - også mellem de politiske partier. Vi vil ikke bøje os for vold. Det er ikke det Danmark vi ønsker"

Annonce

Fra højre til venstre

Rådmand Steen Møller (K) "Er rystet over dagens terrorangreb i København - vi må stå sammen og ikke lade terroristerne vinde. Vi går ikke på kompromis med ytringsfriheden og vores samfundsmodel!"

Enhedslistens Ulla Chambless har søndag opdateret sit coverbillede med budskabet "fred og mangfoldighed" og delt Johanne Schmidt-Nielsens statusopdatering:

"Mareridtsagtigt. Al vor solidaritet og medfølelse til ofrene. Til den unge mand der blev dræbt ved den jødiske synagoge i nat. Til den mand der blev dræbt ved et fredeligt debatarrangement på Østerbro i går. Til de betjente der er blevet såret, mens de passede på os."

Ligeledes har Olav Rabølle Nielsen (S) delt Helle Thorning-Schmidts budskab om, at danskerne er vågnet op til en uendelig trist morgen efter terrorangrebet i København.

Asmaa appellerer til jøder

Asmaa Abdol-Hamid, tidligere folketingskandidtat for Enhedslisten, skriver:

"Er dybt rørt og røstet. Angrebet på Østerbro og ved synagogen er fejt!"

"Hvis situationen splitter os, vil det uden tvivl, gå terrorens ærinde. Det må ikke ske. Vi må slå ring om hinanden - jøder, muslimer, ateister, kristne osv. Angrebet i går, er et angreb på os alle."

"PS. Til alle danske jøder: Danmark er jeres hjem!"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce