Annonce
Fyn

Fynske politikere del af lækket angreb mod Venstre

Forsvarsminister Trine Bramsen er også tiltænkt en rolle i spinkrigen om udligningsreformen.
En socialdemokratisk offensiv mod Venstre indgår i lækket mail, hvor de fynske folketingspolitikere Bjørn Brandenborg og Trine Bramsen optræder som aktører.
Annonce

Det fynsk valgte folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) var udset til at spille en central rolle i at miskreditere Venstre i de betændte forhandlinger om en udligningsreform, der skal omfordele penge mellem rige og fattige kommuner. Det fremgår af den interne mail, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Fem medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe skulle angribe Venstre i medierne og på de sociale medier. Blandt andet Twitter skulle dagligt benyttes for at få Socialdemokratiet til at fremstå så godt som muligt i kampen om udligningsreformen. De fem angribere tæller blandt andet finansordfører Christian Rabjerg, politisk ordfører Jesper Petersen og altså Bjørn Brandenborg.

Især har det vakt kritik, at der i angrebet mod Venstre aktivt skulle arbejdes på at benytte ting fra de ellers normalt lukkede og fortrolige forhandlinger, og i Folketingets spørgetid tirsdag beklagede statsminister Mette Frederiksen indholdet af mailen og understregede, at forhandlingerne skulle ske uden frygt for misbrug af ting fra det lukkede forhandlingsrum.

Af den lækkede spinmanual fremgår også, at der skulle arbejdes på læsermøder med de lokale ministre. Herunder at få forsvarsminister Trine Bramsen til et læsermøde på Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce