x
Annonce
Musik

Fynske Palle Hjorth ser lys i mørket: Streamingkoncerter kan være fremtiden

Palle Hjorths og Gorm Bulls koncerter er spillet i Hjorths kombinerede øvelokale og studie "Svinefryd" i Aarslev. Arkivfoto: Simon Staun
Palle Hjorth fra Højby og Gorm Bull har de seneste uger givet fire koncerter fra Palle Hjorths studie ”Svinefryd” i Aarslev. Flere af koncerterne har haft et større publikum end dem, de har givet på spillesteder.

I en årrække har pianisten Palle Hjorth talt med sin musikalske legekammerat, Gorm Bull, om at lave podcasts, hvor de snakker og spiller med forskellige musikere. Da de på grund af coronavirussen fik aflyst alle deres respektive koncerter i marts og april, var det en oplagt mulighed for at prøve onlineformatet af.

- Vi har lavet fire koncerter indtil videre, og mellem 100 og 150 har kigget med. Nogle hopper af undervejs, mens andre kommer med. Det er mange flere, end der normalt kommer til vores duokoncerter, siger Palle Hjorth.

Han har været overrasket over, hvor meget det minder om at spille en "rigtig" koncert.

- Der kommer ikke bifald, men mange kommentarer undervejs. Det gør det levende og intimt. Et par fra Tyskland har fulgt med i vores koncerter, de er meget pressede af hele situationen både økonomisk og personligt. Det er rørende at modtage personlige kommentarer, hvor folk beskriver deres oplevelser. På en måde har vi oplevet det hele som mere intimt end normalt, siger Palle Hjorth.

Han tror sagtens, at der kan opstå en ny forretningsmodel ud af streamingkoncerterne.

- Jeg er sikker på, at nogle får blod på tanden. Det diskuteres allerede, hvordan man gør det til en forretning. For tiden er der mange, der kalder det nødhjælp eller bidrag. Vi valgte at skrive, at man kunne købe en billet helt frivilligt. Det gjorde de fleste faktisk. Selv med en relativt lav billetpris gav det os en indtjening, der fint matcher vores normale niveau. Set i det lys ser jeg helt sikkert muligheder i formatet, siger Palle Hjorth.

Han er vant til at spille voldsomt mange koncerter og var på turné med Poul Krebs, da alt blev sat i bero. Det har haft stor betydning både for privatlivet og økonomien.

- Normalt er jeg væk mange dage om året. Denne ufrivillige pause giver en masse fantastisk tid med familien, siger Palle Hjorth.

Den anden side er den arbejdsmæssige, som han betegner som katastrofal.

- Allerede fra dag ét gik min indtjening fra god til intet. Som i intet. Det bliver udfordrende, hvis det varer for længe. Jeg har allerede fået aflyst 40 koncerter. Til gengæld kan jeg arbejde på nogle af mine sideprojekter, der er blevet syltet længe. Det er blandt andet en sangbog, som jeg laver sammen med min hustru Karina. Sideprojekterne kan, hvis jeg er heldig, generere en indtjening på længere sigt. Men jeg forbereder mig som de fleste på at booste det hele lidt, når vi bliver sluppet fri igen.

https://www.facebook.com/BullHjorth/ kan man deltage i næste koncert lørdag 28. marts klokken 20.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce