Annonce
Fyn

Find tålmodigheden frem: Fortsat tæt ferietrafik på Fynske Motorvej

Højsæsonen for ferietrafik er for længst begyndt, og det giver stort pres på blandt andet motorvejene. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Flere småuheld lørdag formiddag på Fynske Motorvej, men uden alvorlig personskade, og ellers rapporterer Fyns Politi om tæt ferietrafik på en af årets store rejselørdage.

Det er med at væbne sig med masser af tålmodighed, når man lørdag eftermiddag og aften skal køre ad Fynske Motorvej.

Det er nemlig en af årets store ferierejse-lørdage, og allerede lørdag formiddag betød det ifølge vagtchef Torben Jakobsen fra Fyns Politi flere småuheld.

Uheldene skete i begge retninger, formentligt som følge af tæt kørsel, men hurtigt blev der ryddet op og bilerne skubbet i nødsporet, så trafikanterne kunne komme videre.

- Trafikken er tæt på en feriedag som i dag, siger vagtchefen.

Når netop lørdag er en presset dag på Fynske Motorvej skyldes det blandt andet, at mange lige er gået på ferie, men også fordi lørdag mange steder er skiftedag i sommerhusene. Så skal mange hjem sidst på formiddagen, mens der kommer nye til om eftermiddagen. Det skaber bare ekstra trafik mellem landsdelene.

Efterhånden som lørdag eftermiddag bliver til lørdag aften vil trafikken også aftage, og det vil være til at komme frem igen med nogenlunde normal hastighed igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce