Annonce
Indland

Fynske MF’ere vælger folkeskolen

Et markant flertal af de fynskvalgte folketingspolitikere har valgt folkeskolen til deres børn. Det viser en rundringning, Fyens.dk har foretaget.

9 ud af de 14 medlemmer af Folketinget, som er valgt på Fyn, har børn, der går eller har gået i folkeskole, mens blot et medlem har valgt ren privatskole og et andet både privat og folkeskole til deres børn.

Et af medlemmerne har endnu ikke haft børn i skolealderen og det har ikke været muligt at træffe to af MF’erne.

Dermed adskiller folketingsmedlemmernes skolevalg sig ikke markant fra den øvrige befolkning i Region Syddanmark, hvor 86 procent procent vælger folkeskolen, mens 14 procent lader deres børn gå i en privat- eller friskole.

De 14 folketingsmedlemmer, der er valgt på Fyn, er: Niels Helveg Petersen (R), Anne Baastrup (SF), Karsten Hønge (SF), Tina Petersen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Poul Andersen (S), Carsten Hansen (S), Niels Sindal (S), Julie Skovsby (S), Erling Bonnesen (V), Britta Schall Holberg (V), Lars Christian Lilleholt (V) samt Vivi Kier (K) og Jørgen S. Lundsgaard (K).

Annonce

Samme skole som far

Lars Christian Lilleholt har valgt at lade sine børn gå i privatskole.

- Den skole, vi har valgt, har jeg selv gået i, og den er jeg tryg ved. Så det er ikke et fravalg af folkeskolen, men simpelthen en familietradition. Desuden går jeg ind for det frie skolevalg og har aldrig talt imod privatskoler, fortæller Lars Christian Lilleholt.

Jørgen S. Lundsgaard fra Venstre har haft sine børn i både privatskole og folkeskole.

- Den yngste af mine tre børn har udelukkende gået i folkeskole, imens de to andre i en periode gik på privatskole, fordi den lå tæt på vores butik i Svendborg. Så det er ikke fordi, at vi ikke bryder os om folkeskolen. Det var bare nemmest sådan, fortæller Jørgen S. Lundsgaard.

Børnene af de andre politikere, Fyens.dk har talt med har alle gået i folkeskole. Også Niels Helveg Petersens (R) to sønner.

- Mine to søstre og jeg gik også i folkeskolen, og det var en naturlig ting; min far var jo undervisningsminister, siger Niels Helveg Petersen, som imidlertid er glad for, at der findes et alternativ til folkeskolen.

- Jeg er stor tilhænger af, at der findes et tilbud om privatskoler. Jeg er tilhænger af frie skoler, så forældre har et valg, og jeg vil da ikke sige, at jeg ikke kunne have fundet på at sende mine børn i en privatskole, men det var altså ikke nødvendigt, forklarer Niels Helveg Petersen til Fyens.dk.

Fin folkeskole

Socialdemokraten Poul Andersens har tre børn, der alle har alle gået i folkeskolen.

- Vi havde en fantastisk fin og velfungerende folkeskole tæt på, siger Poul Andersen, der dog også mener, at man skal se på børnenes individuelle behov, når der skal vælges mellem de to skoleformer.

Socialdemokraten Julie Skovsby har endnu ikke skullet træffe valget for sin søn, der går i kommunal dagpleje.

Har I overvejet, hvilken skole jeres søn skal gå i?

- Vi ligger tæt på både Paarup Skole og Højstrupskolen, lyder svaret fra Julie Skovsby.

Venstremedlemmet Erling Bonnesen er papfar til en 18-årige datter, der nu går i gymnasiet, men grundskolen foregik i en folkeskole.

- Vi har en god lokal folkeskole og det har passet fint. Det er godt, at der er både folkeskoler og friskoler, så der er valgfrihed, mener Erling Bonnesen.

Han mener, at det er hyklerisk, når fremtrædende socialdemokrater som Mette Frederiksen og Helle Thorning-Schmidt sender deres børn i privatskole.

- Det er totalt hyklerisk når de har talt mod privatskoler, at de så selv vælger det til deres egne børn, siger Erling Bonnesen.

Dansk Folkepartis Tina Petersen har haft begge sine børn i folkeskolen i Svendborg, og skolerne har "klaret opgaven fint" lyder vurderingen fra Tina Petersen.

Det har ikke været muligt at træffe Niels Sindal (S) og Kristian Thulesen Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce