Annonce
Indland

Fynske MF’ere: OK med rocker-transport til KBH

To fynskvalgte medlemmer (herunder Pernille Skipper fra Enhedslisten på billedet) af folketinget er ked, at betjente fra Fyn bruger unødvendige mandetimer på at transportere rockere til København, men de kan ikke se nogen anden løsning på det.

Hensynet til de fængslede rockere og retssystemet vejer ifølge fynske folkevalgte tungere end hundredvis af mandetimer og kilometer på transport af rockere til retsmøder i København

Fynske folketingspolitikere beklager, at Fyns Politi sidste år brugte 288 mandetimer på at fragte og passe på to rockere i forbindelse med den københavnske rocker-sag - bedre kendt som Danmarkshistoriens dyreste retssag, der gav i alt 16 rockere samlet 135 års fængsel.

Men de folkevalgte kan ikke finde nogen anden løsning.

- Det er et problem og spild af timer, og jeg kunne da godt tænke mig, at det blev gjort anderledes, men jeg kan desværre ikke se en løsning på det, siger Enhedslistens Pernille Skipper, der også er medlem af folketingets retsudvalg.

Hun tilføjer:

- Jeg tror, at Kriminalforsorgen og politiet har forsøgt at finde løsninger på det, hvis det var muligt. Det er også en del af det demokratiske retssamfund, at der bliver ført vidner i retten, og at vi fysisk skal flytte mennesker rundt.

- Man kan ikke vælge og vrage

Hun fortæller, at Kriminalforsorgen er nødt til at tage flere hensyn.

- Både de fynske og københavnske fængsler er overfyldte, så man kan ikke vælge og vrage. Der er også det grundlæggende hensyn, at hvis man er fængslet i længere tid, skal man være så tæt på sin familie som muligt, siger Pernille Skipper.

Hun bakkes op ad sin kollega fra Venstre.

- Det godt være, at det giver lidt transport, men nogle typer af indsatte skal ikke sidde i samme fængsel, og det er vigtigst, at de indsatte sidder i fængsler, der kan matche deres kategori, siger fynskvalgte Jane Heitmann (V).

Annonce

Man kan ikke bruge video

Venstre-politikeren mener ikke, at problemet kan løses med alternative løsninger som eksempelvis brug af videoafhøringer.

- Man skal bruge teknologien, hvor det giver mening. I forhold til sådan en sag vil jeg sige, at den ikke er velegnet til videokonferencer, for de anklagede har ret til at møde vidner, dommere og anklagere face-to-face, siger Jane Heitmann (V).

Og Enhedslisten advarer også mod brug af videoafhøringer:

- Man skal passe på med det. For når man kan spørge ind, giver det en anden umiddelbarhed og nærhed, og man kan bedre opfatte det, der forgår, siger Pernille Skipper (Ø).

De 16 dømte rockere og rockerlærlinge ankede til Østre Landsret, så Danmarks dyreste retssag - og formentlig også fangetransporterne - er for få uger siden startet forfra.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce