Som den første danske medievirksomhed har Fynske Medier fået tilladelse til at flyve med droner
I fremtiden får fynboerne mulighed for at nyde flere flotte og aktuelle luftfotos i deres avis. Eller for at se videooptagelser fra luften på deres foretrukne hjemmesider. Det kan lade sig gøre, fordi Fynske Medier som den første medievirksomhed har fået tilladelse fra Trafikstyrelsen til at bruge fjernstyrede fly - ofte kaldet droner - til at fotografere med.
- Vi ser store muligheder i at bruge droner til fotografering, og det er vigtigt for os, at vi er hurtigt i gang på området, siger fotochef Michael Bager, Fynske Medier.
Der er meget skrappe regler for, hvor man må flyve med droner, og dermed er nytten af flyvningen stadig begrænset.
Man må blandt andet ikke flyve over bebyggede områder, større veje eller områder, hvor mange mennesker er samlet.
De regler gælder også for de virksomheder, der har fået tilladelse til at være drone-operatører.
Tilladelsen giver dog lidt flere muligheder. Desuden er den nødvendig for overhovedet at bruge droner til et kommercielt formål.
Trafikstyrelsen meldte i juli Danmarks Radio til politiet, fordi stationen havde overtrådt reglerne flere gange.
- Det er ikke den måde, vi arbejder på. Vi vil gøre det her på en ordentlig måde og opføre os ordentligt, siger Michael Bager.
Det er pressefotograf Nils Mogensens Svalebøg, der er godkendt som pilot på dronen.
Den fjernstyrede maskine er en DJI Phantom 2 vision+, som kom på markedet i april. Ifølge Michael Bager er der tale om den bedste amatørdrone lige nu.
Ifølge Trafikstyrelsens hjemmeside er 38 danske virksomheder godkendt som drone-operatører. På Fyn gælder det også Odense Kommune, Drone Foto Fyn og Porthos Independent Marine.