Annonce
Erhverv

Fynske Medier går i luften

Pressefotograf Nils Mogensen Svalebøg har nu Trafikstyrelsens tilladelse til at tage billeder og optage video fra luften ved hjælp af Fynske Mediers nye drone. De nuværende regler sætter dog snævre grænser for, hvor han må lade dronen flyve hen.

Som den første danske medievirksomhed har Fynske Medier fået tilladelse til at flyve med droner

Annonce

I fremtiden får fynboerne mulighed for at nyde flere flotte og aktuelle luftfotos i deres avis. Eller for at se videooptagelser fra luften på deres foretrukne hjemmesider. Det kan lade sig gøre, fordi Fynske Medier som den første medievirksomhed har fået tilladelse fra Trafikstyrelsen til at bruge fjernstyrede fly - ofte kaldet droner - til at fotografere med.

- Vi ser store muligheder i at bruge droner til fotografering, og det er vigtigt for os, at vi er hurtigt i gang på området, siger fotochef Michael Bager, Fynske Medier.

Der er meget skrappe regler for, hvor man må flyve med droner, og dermed er nytten af flyvningen stadig begrænset.

Man må blandt andet ikke flyve over bebyggede områder, større veje eller områder, hvor mange mennesker er samlet.

De regler gælder også for de virksomheder, der har fået tilladelse til at være drone-operatører.

Tilladelsen giver dog lidt flere muligheder. Desuden er den nødvendig for overhovedet at bruge droner til et kommercielt formål.

Trafikstyrelsen meldte i juli Danmarks Radio til politiet, fordi stationen havde overtrådt reglerne flere gange.

- Det er ikke den måde, vi arbejder på. Vi vil gøre det her på en ordentlig måde og opføre os ordentligt, siger Michael Bager.

Det er pressefotograf Nils Mogensens Svalebøg, der er godkendt som pilot på dronen.

Den fjernstyrede maskine er en DJI Phantom 2 vision+, som kom på markedet i april. Ifølge Michael Bager er der tale om den bedste amatørdrone lige nu.

Ifølge Trafikstyrelsens hjemmeside er 38 danske virksomheder godkendt som drone-operatører. På Fyn gælder det også Odense Kommune, Drone Foto Fyn og Porthos Independent Marine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Middelfarts borgmester blev vaccineret på dag ét - med de første plejebeboere: Var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydfyn

Frank blev fritstillet efter et Facebook-opslag: Nu går Folketingets Ombudsmand ind i sag om styrmands ytringsfrihed

Annonce