Annonce
Fyn

Fynske mc-klubber efter flere dødsulykker: - Det er vanvid ikke at køre med styrthjelm

Benni Poulsen, formand for Harley Davidson Club i Marslev opfordrer alle motorcyklister til at bære hjelm. - Det er ikke for sjov eller for at spille smart. Det er for at redde liv, siger han. Arkivfoto: Helle Nordstrøm
To fynske motorcyklister og en ung knallertkører er blevet dræbt i trafikken inden for de seneste seks uger. Ingen af dem bar styrthjelm. Det får nu flere fynske motorcykelklubber til at komme med en kraftig opfordring: - Husk sikkerhedsudstyret - det kan redde jeres liv!

Fyn: Det er ikke alene ulovligt, det er også livsfarligt at køre på knallert eller motorcykel uden styrthjelm.

Alligevel har de fynske veje og broer de seneste seks uger lagt asfalt til hele tre dødsulykker, hvor hverken de dræbte motorcyklister eller knallertkørere bar hjelm.

Det er kommet bag på flere fynske motorcykelklubber. En af dem er Harley Davidson Club i Marslev.

- Det er ganske forfærdeligt, og det har overrasket os meget. Jeg kender ikke omstændighederne omkring ulykkerne, men der er ingen tvivl om, at styrthjelme er livsnødvendige. Det er ikke for sjov eller for at spille smart, at vi skal bære dem. Det er for at redde liv. Ganske enkelt, lyder det fra formanden Benni Poulsen.

Han opfordrer altid sine 650 fynske medlemmer til at vægte sikkerhedsudstyret højt.

- Vi kører Harley Davidson, og det er godt nok ikke de hurtigste mc'ere på landevejene, men det er lige meget. Hvis vi bliver ramt af en bil, er det os, der taber hver gang. Derfor råder vi altid til ordentlig påklædning, og det inkluderer som det mest naturlige også styrthjelm, siger han.

Samme melding kommer fra motorcykelklubben Landstrygerne. Her har formand Kenn Harbo kun hovedrysten til overs for de motorcyklister, der lader hjelmen blive hjemme.

- Det er helt hen i vejret. Vi ser gang på gang folk uden styrthjelm, i korte bukser og T-shirts, og det er dømt til at gå galt. Man er ekstremt udsat som motorcyklist, for der er ikke noget jern eller nogen airbag til at tage fra, siger han.

Annonce
De fleste ulykker sker, når man "bare lige" skal noget. Jeg var sømand i 31 år, og dengang sagde vi altid: "Den ansvarlige for din sikkerhed er ham, du ser i spejlet hver dag."

Morten Gammelholm, formand for Motorcyklisternes Fællesklub.

Ham du ser i spejlet

Hos Motorcyklisternes Fællesklub på Østfyn mener formand Morten Gammelholm, at styrthjelmen skal på hver gang. Alt andet er vanvid.

- Du må ikke engang bare glemme det én gang. De fleste ulykker sker, når man "bare lige" skal noget. Jeg var sømand i 31 år, og dengang sagde vi altid: "Den ansvarlige for din sikkerhed er ham, du ser i spejlet hver dag."

Og sikkerhedsudstyret sidder ikke kun på hovedet, mener han.

- Jeg husker en sjov historie fra for nogle år siden. Jeg stod ved min motorcykel og tog handsker på. En ældre dame gik forbi mig og spurgte: "Tager du bare de der på for at se sej ud?". Jeg svarede: "Nej, nu må også altså have mig undskyldt. Hvis jeg vælter, hvad tror du så, jeg tager fra med? Jeg ville jo få flået mine hænder op", fortæller Morten Gammelholm.

Ifølge Fyns Politi er der frem til 7. oktober i år uddelt 163 bøder til motorcyklister og knallertkører for manglende styrthjelm. Sidste år blev der af samme årsag uddelt i alt 270 bøder.

Fra 1. januar i år er det blevet lovpligtigt for alle motorcyklister og knallertkørere at bære styrthjelm. Indtil da har man af lægelige årsager kunne blive fritaget, men det er slut nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];