Annonce
Musik

Fynske koncertarrangører modtager ærespris: Hans og Hans har solgt to millioner billetter

30 års makkerskab sluttede 31. janaur 2019, da Hans Thomsen gik på pension. Hans Quistgaard sagde farvel til Live Culture i efteråret 2019. Foto: Simon Staun
Odense Live Æresprisen 2020 gik til Hans Thomsen og Hans Quistgaard, der har arrangeret koncerter sammen siden 1989 i JVB og efterfølgende JVB Live, Culture-Club og Live Culture.

Det kan godt være, du ikke kender Hans Thomsen eller Hans Quistgaard. Men du har med stor sandsynlighed været til en koncert, de har arrangeret med JVB, JVB Live, Live Culture eller Culture-Club.

Hans Thomsen stiftede koncertforeningen Folk og Musik på Sydfyn i 1982, og syv år senere begyndte han at arrangere koncerter i Odense med Hans Quistgaard i JVB, Jams Venners Booking, der udsprang af det lokale musikmagasin Jam. Gennem årtierne forvandlede JVB sig til både JVB Live, Culture-Club og Live Culture.

Fra 1989, hvor JVB begyndte at arrangere koncerter, og til 1. februar 2019, hvor Hans Thomsen gik på pension, har de to herrer solgt omkring to millioner koncertbilletter. Det er en af grundene til, at makkerparret lørdag aften modtog Odense Live Æresprisen.

- Det er kæmpestort, at vi modtager Odense Live Æresprisen, og timingen kunne ikke være bedre. Vi sidder netop nu og er i gang med at skrive vores historie, så vi brugt det seneste halve år på at få styr på samtlige koncerter, vi har stået bag siden 1989. Og indsætte billetsalg til de enkelte koncerter i regneark. Alt er på plads, siger Hans Thomsen.

Hans Quistgaard fortæller, at han blev rørt, da de fik prisen.

- Vi har elsket at arbejde med musik, men det har også været mange års hårdt arbejde. Vi har til tider følt en vis modstand i byen, det gør det ekstra skønt at modtage en pris, der anerkender omfanget og værdien af vores arbejde, siger Hans Quistgaard.

Annonce

Vindere af Odense Live Æresprisen:

2010 - Thomas Aarup, Kansas City
2011 - Poul William Falck bl.a. for Jazzhus Dexter og Tiptoe Bigband
2012 - Henning Harder, spillestedsleder Svendborg
2013 - Rock Nalle
2014 - Phono Festival
2015 - Lasse & Mathilde
2016 - Poul Jørgensen, tidligere ejer af Sophus Ferdinand og jazzarrangør
2017 - Foderstoffen, lokalt spillested i Rudme
2018 - Christian Skjølstrup for sit arbejde med Gulddreng
2019 - Johnny Reimar
2020 - Hans Thomsen og Hans Quistgaard for JVB, JVB Live, Culture-Club og Live Culture

600 Magasin-koncerter

Johnny Reimar, Rock Nalle og Lasse & Mathilde er blandt modtagerne af Odense Live Æresprisen. Hans Thomsen og Hans Quistgaard kalder det en ære at blive en del af den udvalgte flok.

- Som indfødt ærkefynbo er det kæmpestort at blive en del af en flok med flere fynske ikoner. At det er en jury med musik- og kulturelskere gør mig ikke mindre begejstret, siger Hans Thomsen.

Hans Thomsen og Hans Quistgaard har i årtier haft en nært samarbejde med musiknavne som Sebastian, Lars Lilholt, Kim Larsen & Kjukken, Michael Falch, Niels Hausgaard, Poul Krebs, Thomas Helmig, Tina Dickow og Lis Sørensen samt en lang række yngre populære bands og solister.

- Vi har arrangereret koncerter med eksempelvis Sebastian siden begyndelsen, så når Odense Live Æresprisen hylder lang og tro tjeneste, føler vi bestemt, at det er berettiget, siger Hans Thomsen.

Især i JVB-dagene bød Thomsen og Quistgaard på et væld af internationale stjernenavne som Elton John, Guns N’ Roses, Bob Dylan, Robert Plant, Sting, Paul Simon, Rogers Waters, Tracy Chapman, Leonard Cohen, Tom Jones og John Mayer.

- Vi har lavet en del store koncerter gennem årene, vi naturligvis er stolte af. Folk snakker stadig om Dylan-koncerten i Den Fynske Landsby i 2011 og Roger Waters på Odense Stadion i 2008, siger Hans Quistgaard.

Hvis man skal tale om koncertsteder i Odense, JVB har et særligt forhold til, må det være Magasinet og Den Fynske Landsby.

- Vi har arrangeret flere end 600 koncerter på Magasinet, som stod tomt det meste af året, da vi begyndte med JVB. Der var kun lidt vinterteater og jazz dernede dengang. Jeg synes ikke, det er for meget at sige, at vi har været medvirkende til, at Magasinet stadig eksisterer. Hold nu fast, vi har lavet mange fede koncerter derinde, siger Hans Thomsen.

I 1986 mødte Hans Quistgaard og Hans Thomsen hinanden på Rytmeposten, hvor de begge arbejdede på musikmagasinet JAM. Foto: Simon Staun
Hans Quistgaard og Hans Thomsen er i gang med at samle materiale til at skrive en bog om deres tre årtier som koncertarrangører på Fyn. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce