Annonce
Indland

Fynske kommuner: Dyre KL-fester harmonerer ikke med sparekrav

Det er blandt andet et KL-topmøde med efterfølgende festmiddag og Sanne Salomonsen-koncert, der får fynske kommuner til at rette kritik af millionudgifterne til Kommunernes Landsforening. (Arkivbillede)

De fynske kommuner betaler hvert år millioner af kroner til Kommunernes Landsforening i kontingent og til fester og konferencer. Det er for meget, når der ellers skal spares i kommunerne, lyder kritikken nu fra flere fronter.

Der er for meget fest og farver over arrangementerne i Kommunernes Landsforening, KL, når der samtidig skal spares rundt om i kommunerne.

Sådan lyder kritikken fra flere kanter i de fynske kommuner i onsdagens Fyens Stiftstidende.

Kommunerne betaler sammenlagt 16,9 millioner kroner i kontingent til KL, men samtidig er der en række udgifter til topmøder, kurser, konferencer og bistand fra konsulenter.

I Faaborg-Midtfyn løb udgifterne sidste år op i godt 700.000 kroner. Det er for meget, mener udvalgsformand Mads Holdgaard (S), der følte sig forlegen under et KL-topmøde tidligere på året, hvor der både var festmiddag og Sanne Salomonsen-koncert på programmet.

Mads Holdgaard ser gerne, at udgifterne til KL sættes ned:

- Vi skal være skarpe til at prioritere vores deltagelse. Det er ikke sikkert, at vi behøver at sende 10-12 mand, når vi er så presset økonomisk, siger han til Fyens Stiftstidende.

Også viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti ønsker at drøfte KL-udgifterne, ligesom en anonym topembedsmand fra en af de fynske kommuner er skeptisk:

- Lige nu tales der i mange kommuner om, hvorvidt KL er blevet en konferencemaskine uden værdi, udtaler embedsmanden til avisen.

Læs mere i onsdagens Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce