Annonce
Indland

Fynske kommuner: Dyre KL-fester harmonerer ikke med sparekrav

Det er blandt andet et KL-topmøde med efterfølgende festmiddag og Sanne Salomonsen-koncert, der får fynske kommuner til at rette kritik af millionudgifterne til Kommunernes Landsforening. (Arkivbillede)

De fynske kommuner betaler hvert år millioner af kroner til Kommunernes Landsforening i kontingent og til fester og konferencer. Det er for meget, når der ellers skal spares i kommunerne, lyder kritikken nu fra flere fronter.

Der er for meget fest og farver over arrangementerne i Kommunernes Landsforening, KL, når der samtidig skal spares rundt om i kommunerne.

Sådan lyder kritikken fra flere kanter i de fynske kommuner i onsdagens Fyens Stiftstidende.

Kommunerne betaler sammenlagt 16,9 millioner kroner i kontingent til KL, men samtidig er der en række udgifter til topmøder, kurser, konferencer og bistand fra konsulenter.

I Faaborg-Midtfyn løb udgifterne sidste år op i godt 700.000 kroner. Det er for meget, mener udvalgsformand Mads Holdgaard (S), der følte sig forlegen under et KL-topmøde tidligere på året, hvor der både var festmiddag og Sanne Salomonsen-koncert på programmet.

Mads Holdgaard ser gerne, at udgifterne til KL sættes ned:

- Vi skal være skarpe til at prioritere vores deltagelse. Det er ikke sikkert, at vi behøver at sende 10-12 mand, når vi er så presset økonomisk, siger han til Fyens Stiftstidende.

Også viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti ønsker at drøfte KL-udgifterne, ligesom en anonym topembedsmand fra en af de fynske kommuner er skeptisk:

- Lige nu tales der i mange kommuner om, hvorvidt KL er blevet en konferencemaskine uden værdi, udtaler embedsmanden til avisen.

Læs mere i onsdagens Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce