Annonce
Erhverv

Fynske it-firmaer løfter i flok

Odense: Peter Revsbech direktør i Ordbogen.com og Kristian Skaarup direktør i Encode er bagmændende bag nyt It-netværlk i Odense.

Netværk: Fynske it-virksomheder har et rekrutteringsproblem. De har store planer, men mangler folk med store kompetencer. Nu går 15 ceo'er fra it-virksomheder sammen i et før uset omfang for at tiltrække verdenseliten til Fyn.

Annonce

15 fynske it-virksomheder er gået sammen i et nyt netværk, der har ét formål: Fyn skal være et attraktivt sted for it-specialister at arbejde.

For fynske it-virksomheder er lige nu for små og for uinteressante at arbejde i for verdens bedste it-specialister. Det er den hårde sandhed, som mange fynske it-virksomheder længe har måttet føle på.

Og det er ikke sjovt, når mange af dem har store ambitioner om at være globale og derfor skal bruge nogle medarbejdere med meget skarpe profiler.

Det er Ordbogen A/S' ceo Peter Revsbech og Encodes ceo Kristian Skaarup, der er initiativtagerne og har samlet de i første omgang 15 it-virksomheder, der nu vil samarbejde om at få flere it-specialister til Fyn.

For Peter Revsbech kom ideen til netværket af en simpel mangel på kvalificeret arbejdskraft:

- Hos Ordbogen A/S har vi meget svært ved at få fat i det vi kalder A-udviklere. Altså de allerbedste udviklere, som har været med til at skallere og internationalisere andre store kommercielle hjemmesider.

Og da vores næste skridt er at internationalisere, skal vi bruge folk, der har prøvet det, siger Peter Revsbech og fortsætter:

- Virksomheden er simpelthen ikke spændende nok for A-udviklerne, der har erfaringen og ekspertisen, som vi har brug for, siger han.

Odense: Peter Revsbech direktør i Ordbogen.com og Kristian Skaarup direktør i Encode er bagmændende bag nyt It-netværlk i Odense.
Annonce

Men så løftes der i flok

Netværket af ceo'er har derfor sat sig ned og tænkt over, hvad man kunne gøre for at tiltrække verdenseliten inden for forskellige områder af it-udvikling.

Svaret er et samarbejde mellem virksomheder, som aldrig er set før, mener Encodes direktør Kristian Skaarup:

- Vi vil i netværket ansætte spidskompetencer sammen med Syddansk Universitet i kortere ellere længere perioder. Og det er så meningen at virksomhederne skal leje eksperten ind som en slags konsulent, som normalt ville koste en formue. Eksperten vil sideløbende få en visiting professor-titel på Syddansk Universitet og skal gæsteundervise, siger Kristian Skaarup.

Netværket er i dialog med en tysk forretningsudvikler, der lige nu arbejder i Canada.

Han er af Washington Business Journal kåret til verdens bedste it-forretningsudvikler.

For ham er netop det unikke samarbejde mellem virksomheder og universitet så spændende, at han vil bruge sine 5 ugers ferie på det og komme til Fyn.

- Vi forestiller os, at han på de fem uger besøger fire virksomheder og underviser én dag om ugen på SDU, siger Peter Revsbech og forstætter.

- Han vil så kunne komme med et professionelt blik på virksomhederne og komme med konkrete ideer til, hvordan de bevæger sig fremad.

Han er netop interessant, fordi han har indblik i det tyske marked, som er et oplagt marked for mange af os, siger Peter Revsbech.

Odense: Peter Revsbech CEO,Ordbogen A/S og Kristian Skaarup, CEO, Encode er initiativtagere til nyt It-netværlk i Odense.
Annonce

Alle skal yde

Men at tiltrække specialister er kun første brag i planens tretrinsraket.

De femten it-virksomheder i netværket forpligter sig på samme tid til at tage praktikanter ind fra it-uddannelserne på Fyn.

- Vi skal have fat i verdens bedste. Fordi verdens næstbedste gerne vil arbejde sammen med de bedste. Og de næstbedste, det er de dygtige studerende på SDU og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Hvis vi kan inspirere dem, og samtidig gøre os selv synlige over for dem, er sandsynligheden for at de bliver på Fyn og får job hos os meget større, siger Peter Revsbech.

Det er Peter Skaarup meget enig i.

- Vi er simpelthen ikke synlige nok. Vi havde kun én enkelt ansøger til den praktikstilling vi havde ledig forleden på Encode. Det vidner om, at de studerende ikke kender os.

Og når vi ikke er til stede i deres bevidsthed, så smutter de væk fra Fyn. Det er ikke godt nok, siger Peter Skaarup.

MAA IKKE BRUGES TIL TRYK.SENDT FRA KAMERA (WT5)
Annonce

Vil lave ny uddannelse

Sidste trin i netværkets tretrinsraket er at starte en ny uddannelse i samarbejde med Erhvervsakademi Lillebælt:

- Vi har været i dialog med Erhvervsakademi Lillebælt om at lave en uddannelse, som underviser i de teknologier, som vi bruger, og vi vil sørge for, at der er praktikpladser til alle og formentlig også job til dem efterfølgende. Det handler igen om, at vi bliver nødt til at tage rekrutteringen af medarbejdere seriøst.

Vi kommer ingen vegne, hvis vi ikke begynde at løbe hurtigere, siger Peter Revsbech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce