Annonce
Bulldogs

Fynske ishockey-tilskuere om voldsepisode: Det hører ingen steder hjemme

Sten Larsen og Birthe Larsen, trofaste Odense Bulldogs-tilhængere fra Fjellerup ved Ryslinge, har ingen forståelse for det overfald, som Lucas Bjerre Rasmussen blev udsat for på isen i fredagens ishockeykamp mod Frederikshavn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Bulldogs fik opbakning fra tilskuerne i den første hjemmekamp efter overfaldet på Lucas Bjerre Rasmussen. Men kampen mod Herlev Eagles endte med et fynsk nederlag.
Annonce

Ishockey: Odense Bulldogs var tirsdag aften på isen igen i den første kamp efter fredagens meget omtalte voldsepisode, der gik ud over den 18-årige Bulldogs-spiller Lucas Bjerre Rasmussen.

Flere af Bulldogs-tilhængerne havde ingen forståelse for det overfald, som Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen lavede på den fynske teenager i fredagens ishockeykamp i Frederikshavn.

- Det hører ingen steder hjemme. Det er jo vold, siger Sten Larsen, 58.

- Det er noget svineri, supplerer Birthe Larsen, 62.

Parret, der bor i Fjellerup ved Ryslinge, har den seneste halve snes år været trofaste tilskuere i den fynske isarena, når Odense Bulldogs spiller.

- Vi har tidligere været til fodbold, men det er meget mere underholdende at være til ishockey. Der er mere action, og selv når der kun er 40 sekunder tilbage, kan en kamp vende, siger det midtfynske par, mens de nyder en ribbensandwich og en fadøl inden kampen mod Herlev Eagles.

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 2-5 (1-3, 0-0, 1-2)

Ishockeyligaen

Mål: 0-1 Niklas Tikkinen (4.02). Assist: Brett Thompson og Joonas Riekkinen.

1-1 Brock Beukeboom (8.45). Assist: Riley Bourbonnais.

1-2 Victor Rollin Carlsson (12.38). Assist: Joonas Riekkinen og Brett Thompson.

1-3 Brett Thompson (18.28). Assist: Acke Ringström.

1-4 Alexander Lindqvist-Hansen (57.39). Uassisteret.

2-4 Henry Hardarson (59.25). Assist: Riley Bourbonnais og Michael Eskesen.

2-5 Johan Skinnars (59.44). Assist: Brett Thompson.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 4 x 2 min. Herlev Eagles: 3 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Evan Cowley. Herlev Eagles: Brett Thompson.

Dommere: Kenneth A. Larsen og Niclas B. Lundsgaard.

Tilskuere: 702.

Næste kamp: Fredag 27. september kl. 19.30: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox.

Annonce

Nervøs for sin søn

De har en søn på snart 25 år, Jannik Aabjerg Larsen, der selv spiller ishockey på amatørniveau i OIK.

- Jeg har da været nervøs en gang, hvor luften blev slået ud af ham efter en tackling, hvor jeg syntes, der gik lang tid, inden der kom nogen ind og så til ham, siger Birthe Larsen om den bekymring, en mor han kan have for sin søn.

Den 23-årige Frederikshavn-spiller Kristian Jensen, der i øvrigt er opvokset i Odense og har spillet for Bulldogs indtil 2013, blev tirsdag sigtet for vold af Nordjyllands Politi efter overfaldet på den 18-årige Odense Bulldogs-spiller Lucas Bjerre Rasmussen under ishockeykampen i fredags.

Kristian Jensen blev irriteret over, at Lucas Rasmussen ramte ham i ryggen med en cross-checking (tackling med begge hænder med staven løftet fra isen). Det fik Kristian Jensen til at tage halsgreb på Lucas Bjerre Rasmussen og den fem år ældre Kristian Jensen væltede Lucas Rasmussen ned på isen, og i faldet røg Bulldogs-spillerens hjelm af. Kristian Jensen slog med sin ene hånd på siden af Lucas Rasmussens ubeskyttede hoved, der røg ned på isen, og Kristian Jensen gjorde klar til at udføre endnu et slag, inden han blev fjernet af kampens dommere.

Lucas Rasmussen lå livløs på isen og blev kørt til sygehuset. Han er udskrevet og har fået konstateret en hjernerystelse og et mindre brud på en knogle i ansigtet. Bruddet tager seks uger om at hele.

Annonce

- For mild en straf

Kristian Jensen har fået 17 spilledages karantæne fra ishockey frem til 1. december, men Bulldogs-spillerne har i et åbent brev erklæret, at de synes straffen er for mild. Han burde som minimum være udelukket for resten af sæsonen, mener de.

Det samme mener de midtfynske ishockeyfans fra Fjellerup.

- Han burde som minimum være væk resten af sæsonen, mener Sten Larsen.

- Det må være ubehageligt for Kristian Jensens holdkammerater i Frederikshavn, at de har en spiller, der kan tænde sådan af, siger Sten Larsen.

- I det øjeblik, han (Lucas Rasmussen, red.) ligger nede på isen uden hjelm, så burde han (Kristian Jensen, red.) stoppe med at slå, erklærer Birthe Larsen.

Avisens udsendte talte med andre ishockey-tilskuere, men de havde ikke lyst til at lægge navn til udtalelser. Hos nogle var holdningen, at der var blevet sagt rigeligt om den sag, mens andre mente, at man også skulle tænke på Kristian Jensen, der efter deres mening har været udsat for en hetz de seneste dage.

Ishockeytilskuerne bakkede op om deres yndlinge fra Odense Bulldogs i opgøret mod Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Fynsk nederlag

Selve kampen, der blev udsat en time på grund af et ødelagt plexiglas ved banden bag det ene mål, endte med et fynsk nederlag på 2-5.

Odense Bulldogs var bagud 1-3 efter første periode, hvor Brock Beukeboom udlignede til 1-1 for Bulldogs i powerplay. I en målløs anden periode havde hjemmeholdets Cole Candella en god afslutning i undertal mod slutningen af perioden, og Mike Daugulis fik en friløber, netop som han skøjtede ud af straffeboksen. Men Herlevs målmand Emil Jidskog reddede.

To minutter før tid i tredje periode scorede Alexander Lindqvist-Hansen til 4-1 i et tomt mål, da Bulldogs-målmand Evan Cowley var taget ud i en sidste satsning.

Bulldogs fik reduceret til 2-4 i powerplay 35 sekunder før tid, men Herlev fik såmænd også scoret en gang mere i de døende sekunder ved Johan Skinnars.

Oliver Anker Christensen fra Odense Bulldogs rykker med pucken ved banden i opgøret mod Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mike Daugulis og Asger Blicher Petersen fra Odense Bulldogs foran målet hos Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Bulldogs' spillere og tilskuere ærgrer sig, da dommerne har fløjtet og afblæst spillet, netop som Odense Bulldogs har scoret. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Målmand Evan Cowley, Odense Bulldogs. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Bulldogs' målmand Evan Cowley. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Bulldogs' målmand Evan Cowley. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Bulldogs' Mike Dauguls. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Oliver True, Odense Bulldogs. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lukas Lundvald, Odense Bulldogs. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Riley Bourbonais (23) tackler ved banden. Henry Hardarson ses i midten. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Målmand Evan Cowley, Odense Bulldogs. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Herlev Eagles scorer et af holdets tre mål i første periode hos Bulldogs-målmand Evan Cowley. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Henry Hardarson fra Odense Bulldogs foran Herlevs mål. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Trafik foran Herlevs målmand Emil Jidskog. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lukas Lundvald, Odense Bulldogs. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Herlev Eagles har scoret, og spillerne fra Odense Bulldogs ærgrer sig. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Bulldogs' målmand Evan Cowley. Ishockey. Odense Bulldogs - Herlev Eagles. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce