Annonce
Fyn

Fynske hotellers omsætning får slag af epidemien: Reglerne skal justeres

I december kommer Hotel Nyborg Strand kun til at omsætte for seks procent af, hvad den plejer. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Samlet set oplever hotel- og konferencebranchen på Fyn en halvering i omsætningen i 2020 sammenlignet med året før. Fyens Stiftstidende har snakket med et udpluk af de berørte virksomheder.
Annonce

Fyn: Coronaepidemien tager hårdt på hotel- og konferencebranchen på Fyn, og det ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig. Det står klart, efter Destination Fyn lavede en rapport baseret på en rundspørge blandt 27 af øens hotel- og konferencecentre. I alt forventes omsætningen at falde med 49 procent sammenlignet med 2019.

Fyens Stiftstidende har snakket med fire af de hotel- og konferencecentre, der har svaret i rundspørgen, og de stemmer i med rapportens konklusioner.

1 Nyborg Strand

Jan G. Larsen, direktør for Nyborg Strand. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.

- I november og december er vi nede med over 90 procent på omsætningen, så det er ret alvorligt, og i marts og august var vi nødt til at afskedige folk. Vi forventer ikke et yderligere fald i omsætningen de kommende måneder, for den kan ikke falde mere. Niveauet fortsætter i januar og februar, men vi er ikke lukningstruede. I marts ser det ud til at blive lidt bedre. Lige nu håber jeg, at regeringen vil justere trepartsaftalen fra marts, for den er for ufleksibel og dyr, som den er nu, forklarer direktør Jan G. Larsen.

2 Hotel Svendborg

Tom Pelle Jensen, direktør for Hotel Svendborg. Arkivfoto: Yilmaz Polat

- Svendborg har heldigvis haft en god sommer, og den har også haft det godt til og med oktober - efter omstændighederne. Svendborg har belægningsmæssigt været et godt feriested de seneste fem år, så når vi fik endnu flere danskere på besøg, skal vi ikke klage. Men nu ser vi ind i nogle grimme måneder. Vi plejer at sælge 2.800 julefrokoster, men i år sælger vi 280, så det er et fald på 90 procent. På hele omsætningen mister 50-60 procent. Men vi er ikke lukningstruede, og vores ansatte har været på delordninger, så vi ikke har behøvet at lave fyringer, udtaler direktør Tom Pelle Jensen.

3 Frederik VI's Hotel

Thomas Danielsen, direktør for Frederik VI's Hotel i Odense. PR-foto

- Vi taber cirka halvdelen af vores omsætning. Det er især efter pressemøderne, vi kan se, at vi mister omsætning. Nu kigger vi ind i de næste tre måneder med lidt frygt. Det er virkelig grumt at kigge ind på. Modsat foråret, hvor der blev annulleret og genbooket til efteråret, bliver der kun annulleret nu, fordi usikkerheden er blevet større. Jeg håber, at politikerne ved, at der ikke kommer til at være kø ved vores døre, når vi åbner igen. Vores kunder booker jo med horisont på et halvt år, siger direktør Thomas Danielsen.

4 Comwell Kongebrogården

Vibeke Stentoft, direktør for Comwell Kongebrogården i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Hele møde- og festmarkedet er lagt ned, og folk aflyser - især på grund af det her 10 personers forsamlingsloft. Men også klokken 22-reglen driller og gør, at vi mister omsætning. Det er hårdt, og vi har måttet afskedige. Vi er dog heldige, at vi stadig kan holde gang i noget leisureturisme i weekenderne, men det gør det meget vanskeligt at navigere, når vi skal skalere så meget op og ned fra hverdage til weekender, og vi ser alligevel ind i en omsætningsnedgang på op mod 30 procent, fortæller direktør Vibeke Stentoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce