Annonce
Fodbold

Fynske hold mod FC Midtjylland-partner

OKS-holdet kan glæde sig til at blive klart mere udfordret i Danmarksserien. Det gælder spillere som midtrbanemanden Søren Ilsø, der her hopper højt i den nyligt vundne pokalkamp hjemme mod B1913, der tog turen ned i Fynsserien. Foto: Sugi Thiru
Oprykkeren OKS, nedrykkerne TPI og Marienlyst, og ambitiøse Svendborg-Oure og teknisk stærke Otterup kan se frem til en jævnbyrdig turnering i kreds 3 i Danmarksserien.

Fodbold: Oprykkeren OKS og de andre fynske hold i Danmarksserien kan se frem til at møde nogle markante jyske klubber i den kommende sæson.

Efter den dramatiske afslutning, hvor Næsby formåede at holde Svendborg-Oure bag sig i kampen om den enlige oprykningsbillet, og hvor Marienlyst og TPI røg ud af 2. division, er der samlet en slagkraftig håndfuld fynske klubber i kreds 3 i Danmarksserien.

Som bekendt røg årstalsklubberne B1913 og B1909 ned i Fynsserien.

DBU's puljeinddeling blev:

Herning Fremad, Hedensted, Kolding Boldklub, Marienlyst, Odder, Otterup, SFB-Oure FA, Tarup/Paarup IF, Varde og OKS.

Herning Fremad er den tidligere divisionsklub i den driftige midtjyske by, men er den ene moderklub i FC Midtjylland - og Ikast er den anden. Fremad spiller hjemmekampene på eget anlæg ved klubhuset, mens FC Midtjylland spiller i den moderne MCH Arena.

Herning Fremad må dermed ikke rykke op i 2. division.

Annonce

Favoritten Svendborg-Oure?

Favorit til den ene oprykningsplads?

De fleste ville nok sige Svendborg-Oure, der leverede en flot sejrsserie i foråret, men man ved aldrig, om nogle af talenterne, der til dels kom til Sydfyn på grund af Oure Skolerne, rejser væk fra øen - eller om de bedste bliver snappet af divisionsklubber. Lige nu er der interesse fra Horsens og HB Køge for nogle af de bedste.

Odder manglede et mål på sidste spilledag for at blive i 2. division, men har bebudet en satsning på at vende tilbage og vil være en af med-favoritterne.

Det samme bør gælder en anden nedrykker TPI, der har en sund økonomi og formentlig kan fastholde de fleste af spillerne.

Marienlyst ligner et spørgsmålstegn, fordi klubben nok er mere ramt af nedrykningen, fordi man mister nogle tv-penge, og samtidig skal påbegynde tilbagebetaling af årligt 130.000 kroner på grund af det rentefrie 30-årige lån, som kommunen i denne midtuge formentlig bevilger. Men Marienlysts sportslige ledelse meldte i weekenden, at man går ud fra, at der kun rejser et par spillere - enten på grund af nyt job eller rejse væk fra øen.

- Vores mål er på tredjesidste spilledag at stadig at have chancen for at rykke op. Så må vi se, hvordan det ender, sagde Marienlyst-træner Kim Jørgensen før lørdagens kamp mod Dalum.

Varde ville normalt være et tophold, men vestjyderne leverede et svagt forår i kredsen. Ved nytårstid var det Næsbys største rival.

OKS og hjemmebanen

De 10 hold mødes tre gange i løbet af sæsonen - altså i alt 27 kampe.

Der er endnu ikke lavet kampprogram, men turneringsstarten er i weekenden den 3. - 4. august. Efterårets sidste kamp er i weekenden den 9.- 10. november.

Fra 2. division rykker de fire nederste hold ned i Danmarksserien, og de erstattes af de fire øverste i hver af de fire DS-kredse.

Der skal i alt otte hold ud af de fire DS-kredse, og det er fordelen af øst- og vesthold blandt nedrykkerne fra 2. division, der i sidste ende peger pilen nedad for næst- og tredjesidst-placerede i Danmarksserien.

Oprykkeren fra Fynsserien, OKS, spiller logisk nok mod nedrykning fra start, men så længe topscorer Anders Kolind er i folden på Østerbæksvej, bør klubben have en god chance for at slippe for den altid dyre sidsteplads. Samtidig råder træner Rune Lindhardt over et ungt og sammenspillet hold, der har gavn af en speciel hjemmebane på den intime Okson Park.

Otterup reddede sig i slutfasen uden de vilde problemer og holdt dermed blandt andet B1913 nede i gryden.

Træner Chris Margaard fortsætter, og så længe nordfynboerne holder på de fleste af de offensive profiler, bør det række til overlevelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce