Annonce
Musik

Fynske Heebøll vinder fornem folkpris

Fynske Kristine Heebøl vandt søndag endnu en DMA Folk-pris. Denne gang som "Årets Sangskriver/Komponist". Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Søndag 10. november var der Danish Music Awards Folk-show på det københavnske spillested Alice. Der blev uddelt seks priser, og én af de mest prominente, "Årets Komponist/Sangskriver", gik til Kristine Heebøll fra Odense.

Hun er uddannet musiklærer fra Det Jyske Musikkonservatoriums Rytmiske linje, Center for Rytmisk Musik og Bevægelse, i 2000. Derefter tog hun en overbygning på Det Fynske Musikkonservatoriums nystartede folkemusiklinje i 2002. Som udøvende musiker er hun violinist og en del af Trio Mio, der ud over hende tæller svenske Jens Ulvsand på guitar og pianisten Peter Rosendal.

Juryen til DMA Folk begrunder prisen således:

- Kristine Heebøll er en komponist, der gennem en række iørefaldende udgivelser har markeret sig som en særdeles nysgerrig, produktiv og improviserende instrumentalist. Fra det enkle og lyriske, over det rytmisk dansende, til det finurlige og ligefrem kringlede bliver der skabt kompositioner som tåler at blive lyttet til igen og igen.

Kristine Heebøll fik også ros for sin stærke forankring i den danske og nordiske tradition, men blev også hyldet for at have et særligt legende, eksperimenterende og nutidigt udtryk.

- Man hører, at årets prismodtager befinder sig godt i dialog med sine medspillere og fornemmer, at hver udgivelse med Trio Mio er en opdagelsesrejse. Derfor tildeles Kristine Heebøll en pris for sine kompositioner på albummet "Polyglot Pike", lød det i motiveringen.

De øvrige priser gik til Perry Stenbäck som "Årets Folk Musiker/Sanger", Moussa Diallo som "Årets World Musiker/Sanger", Peter Uhrbrand fik "Årets Traditionspris", mens Henriette Ambæk Flach blev "Årets Nye Talent". "Årets Folk Formidler" blev Radiofolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce