Annonce
GOG

Fynske håndbolddirektører i chok over aftale om genåbning: - Vi er blevet ofret på bålet

Lars Peter Hermansen, direktør Odense Håndbold, og Kasper Jørgensen, direktør GOG. Fotos: Tim K. Jensen/Scanpix og Frank Cilius/Scanpix
Råber man højt, får man sin vilje. Sådan lyder konklusionen fra to fynske håndbolddirektører, der mener, at håndbolden er blevet glemt i de politiske forhandlinger om yderligere genåbning.

HÅNDBOLD: Er man til harpiks, halgulv og håndbold, er tirsdagens nyhed om, at der ikke kommer tilskuere tilbage i håndboldhallerne fra 6. maj en kedelig en af slagsen.

Det mener Kasper Jørgensen, direktør i GOG og formand i håndboldens divisionsforening, der kalder det begrædeligt og dybt uforståeligt.

- Det er nærmest det eneste kulturarrangement, man ikke kan komme ind til efterhånden. Man kan gå til koncerter og i biografen. Det er kun håndbolden, der bliver ramt, som jeg ser det, siger en dybt frustreret Kasper Jørgensen til Sport Fyn og påpeger, at ishockey godt nok er i båd med håndbolden, men at is-sæsonen er slut.

Annonce

- Vi er blevet ofret på bålet i den politiske forhandling, konstaterer han og fremhæver, at ekspertgruppens anbefalinger ikke udelukkede håndbolden.

Hos Kasper Jørgensens direktørkollega, Odense Håndbolds Lars Peter Hermansen, der også er bestyrelsesmedlem i divisionsforeningen, er chokket lige så stort.

- Det giver simpelthen ikke nogen mening. Vi kan ikke se hoved eller hale i dét, der besluttes. Man må gerne gå til koncert med 2000 mennesker, men man må ikke gå til håndbold. Man synger mere med til koncert end til håndbold, lyder det fra Lars Peter Hermansen til Sport Fyn.

Han tilføjer:

- Håndbold har trukket sorteper.

Råbe og skrige

Ifølge Kasper Jørgensen handler det om, at de, der råber højest, får deres vilje, hvad enten det er restauratørerne eller fodboldklubberne.

- Men vi har ikke råbt højt. Vi har siddet ved forhandlingsbordet og taget det på en stille måde uden at skabe overskrifter. Det har åbenbart ikke været den rigtige vej, for nu bliver vi straffet, siger han.

- Vi har netop ikke råbt højt, fordi vi mener, at den slags skal foregå ved forhandlingsbordet og ikke i pressen. Man må åbenbart råbe og skrige og skabe overskrifter - det må være vejen frem, fortsætter Kasper Jørgensen, der dog stadig ikke mener, at det vil være den rigtige måde at gøre det på.

- Vi har nok gået for stille med dørene, konstaterer han.

Divisionsforeningen har bidraget med alt den nødvendige information for at dokumentere, at den gør tingene så sikkert som overhovedet muligt, fortæller Kasper Jørgensen, der var helt sikker på at kunne lukke dørene op 6. maj, da ekspertgruppen kom med sine anbefalinger fredag 30. april.

- Vi havde planen klar. Det ville være sikkert at gå til håndbold, siger Kasper Jørgensen.

Annonce

Mister eksistensgrundlag

Odense Håndbold har flyttet klubbens første semifinale mod Esbjerg fra 4. maj til 11. maj i håb om, at der kunne lukkes tilskuere ind. Det håb er nu slukket.

Til gengæld er forhåbningen nu, at håndboldtilskuerne kan vende tilbage til hallerne 21. maj i næste genåbningsfase.

- Men lært af bitter erfaring i dag, så kan vi ikke være sikre på noget som helst, siger Lars Peter Hermansen, der tilføjer:

- Vi lever af at underholde folk. Hvis ikke vi har fans at spille for, hvad er så vores eksistensberettigelse. Det giver et kick at spille for tilskuere - se bare på fodbolden, der er en helt anden nerve i kampene med tilskuere.

Divisionsforeningens formand, Kasper Jørgensen, håber også på 21. maj:

- Det er hele vores eksistensberettigelse, at vi skal underholde publikum. Jo før, vi kan åbne op, jo bedre, lyder det fra Kasper Jørgensen.

Annonce

Mest læste

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Middelfart For abonnenter

Sjællandsk center for hjerneskadede går over Storebælt: Cervello vil erobre Fyn og Jylland fra ny adresse i Middelfart

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Annonce