Annonce
GOG

Fynske håndbolddirektører i chok over aftale om genåbning: - Vi er blevet ofret på bålet

Lars Peter Hermansen, direktør Odense Håndbold, og Kasper Jørgensen, direktør GOG. Fotos: Tim K. Jensen/Scanpix og Frank Cilius/Scanpix
Råber man højt, får man sin vilje. Sådan lyder konklusionen fra to fynske håndbolddirektører, der mener, at håndbolden er blevet glemt i de politiske forhandlinger om yderligere genåbning.

HÅNDBOLD: Er man til harpiks, halgulv og håndbold, er tirsdagens nyhed om, at der ikke kommer tilskuere tilbage i håndboldhallerne fra 6. maj en kedelig en af slagsen.

Det mener Kasper Jørgensen, direktør i GOG og formand i håndboldens divisionsforening, der kalder det begrædeligt og dybt uforståeligt.

- Det er nærmest det eneste kulturarrangement, man ikke kan komme ind til efterhånden. Man kan gå til koncerter og i biografen. Det er kun håndbolden, der bliver ramt, som jeg ser det, siger en dybt frustreret Kasper Jørgensen til Sport Fyn og påpeger, at ishockey godt nok er i båd med håndbolden, men at is-sæsonen er slut.

Annonce

- Vi er blevet ofret på bålet i den politiske forhandling, konstaterer han og fremhæver, at ekspertgruppens anbefalinger ikke udelukkede håndbolden.

Hos Kasper Jørgensens direktørkollega, Odense Håndbolds Lars Peter Hermansen, der også er bestyrelsesmedlem i divisionsforeningen, er chokket lige så stort.

- Det giver simpelthen ikke nogen mening. Vi kan ikke se hoved eller hale i dét, der besluttes. Man må gerne gå til koncert med 2000 mennesker, men man må ikke gå til håndbold. Man synger mere med til koncert end til håndbold, lyder det fra Lars Peter Hermansen til Sport Fyn.

Han tilføjer:

- Håndbold har trukket sorteper.

Råbe og skrige

Ifølge Kasper Jørgensen handler det om, at de, der råber højest, får deres vilje, hvad enten det er restauratørerne eller fodboldklubberne.

- Men vi har ikke råbt højt. Vi har siddet ved forhandlingsbordet og taget det på en stille måde uden at skabe overskrifter. Det har åbenbart ikke været den rigtige vej, for nu bliver vi straffet, siger han.

- Vi har netop ikke råbt højt, fordi vi mener, at den slags skal foregå ved forhandlingsbordet og ikke i pressen. Man må åbenbart råbe og skrige og skabe overskrifter - det må være vejen frem, fortsætter Kasper Jørgensen, der dog stadig ikke mener, at det vil være den rigtige måde at gøre det på.

- Vi har nok gået for stille med dørene, konstaterer han.

Divisionsforeningen har bidraget med alt den nødvendige information for at dokumentere, at den gør tingene så sikkert som overhovedet muligt, fortæller Kasper Jørgensen, der var helt sikker på at kunne lukke dørene op 6. maj, da ekspertgruppen kom med sine anbefalinger fredag 30. april.

- Vi havde planen klar. Det ville være sikkert at gå til håndbold, siger Kasper Jørgensen.

Annonce

Mister eksistensgrundlag

Odense Håndbold har flyttet klubbens første semifinale mod Esbjerg fra 4. maj til 11. maj i håb om, at der kunne lukkes tilskuere ind. Det håb er nu slukket.

Til gengæld er forhåbningen nu, at håndboldtilskuerne kan vende tilbage til hallerne 21. maj i næste genåbningsfase.

- Men lært af bitter erfaring i dag, så kan vi ikke være sikre på noget som helst, siger Lars Peter Hermansen, der tilføjer:

- Vi lever af at underholde folk. Hvis ikke vi har fans at spille for, hvad er så vores eksistensberettigelse. Det giver et kick at spille for tilskuere - se bare på fodbolden, der er en helt anden nerve i kampene med tilskuere.

Divisionsforeningens formand, Kasper Jørgensen, håber også på 21. maj:

- Det er hele vores eksistensberettigelse, at vi skal underholde publikum. Jo før, vi kan åbne op, jo bedre, lyder det fra Kasper Jørgensen.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce