Annonce
GOG

Fynske håndbolddirektører i chok over aftale om genåbning: - Vi er blevet ofret på bålet

Lars Peter Hermansen, direktør Odense Håndbold, og Kasper Jørgensen, direktør GOG. Fotos: Tim K. Jensen/Scanpix og Frank Cilius/Scanpix
Råber man højt, får man sin vilje. Sådan lyder konklusionen fra to fynske håndbolddirektører, der mener, at håndbolden er blevet glemt i de politiske forhandlinger om yderligere genåbning.

HÅNDBOLD: Er man til harpiks, halgulv og håndbold, er tirsdagens nyhed om, at der ikke kommer tilskuere tilbage i håndboldhallerne fra 6. maj en kedelig en af slagsen.

Det mener Kasper Jørgensen, direktør i GOG og formand i håndboldens divisionsforening, der kalder det begrædeligt og dybt uforståeligt.

- Det er nærmest det eneste kulturarrangement, man ikke kan komme ind til efterhånden. Man kan gå til koncerter og i biografen. Det er kun håndbolden, der bliver ramt, som jeg ser det, siger en dybt frustreret Kasper Jørgensen til Sport Fyn og påpeger, at ishockey godt nok er i båd med håndbolden, men at is-sæsonen er slut.

Annonce

- Vi er blevet ofret på bålet i den politiske forhandling, konstaterer han og fremhæver, at ekspertgruppens anbefalinger ikke udelukkede håndbolden.

Hos Kasper Jørgensens direktørkollega, Odense Håndbolds Lars Peter Hermansen, der også er bestyrelsesmedlem i divisionsforeningen, er chokket lige så stort.

- Det giver simpelthen ikke nogen mening. Vi kan ikke se hoved eller hale i dét, der besluttes. Man må gerne gå til koncert med 2000 mennesker, men man må ikke gå til håndbold. Man synger mere med til koncert end til håndbold, lyder det fra Lars Peter Hermansen til Sport Fyn.

Han tilføjer:

- Håndbold har trukket sorteper.

Råbe og skrige

Ifølge Kasper Jørgensen handler det om, at de, der råber højest, får deres vilje, hvad enten det er restauratørerne eller fodboldklubberne.

- Men vi har ikke råbt højt. Vi har siddet ved forhandlingsbordet og taget det på en stille måde uden at skabe overskrifter. Det har åbenbart ikke været den rigtige vej, for nu bliver vi straffet, siger han.

- Vi har netop ikke råbt højt, fordi vi mener, at den slags skal foregå ved forhandlingsbordet og ikke i pressen. Man må åbenbart råbe og skrige og skabe overskrifter - det må være vejen frem, fortsætter Kasper Jørgensen, der dog stadig ikke mener, at det vil være den rigtige måde at gøre det på.

- Vi har nok gået for stille med dørene, konstaterer han.

Divisionsforeningen har bidraget med alt den nødvendige information for at dokumentere, at den gør tingene så sikkert som overhovedet muligt, fortæller Kasper Jørgensen, der var helt sikker på at kunne lukke dørene op 6. maj, da ekspertgruppen kom med sine anbefalinger fredag 30. april.

- Vi havde planen klar. Det ville være sikkert at gå til håndbold, siger Kasper Jørgensen.

Annonce

Mister eksistensgrundlag

Odense Håndbold har flyttet klubbens første semifinale mod Esbjerg fra 4. maj til 11. maj i håb om, at der kunne lukkes tilskuere ind. Det håb er nu slukket.

Til gengæld er forhåbningen nu, at håndboldtilskuerne kan vende tilbage til hallerne 21. maj i næste genåbningsfase.

- Men lært af bitter erfaring i dag, så kan vi ikke være sikre på noget som helst, siger Lars Peter Hermansen, der tilføjer:

- Vi lever af at underholde folk. Hvis ikke vi har fans at spille for, hvad er så vores eksistensberettigelse. Det giver et kick at spille for tilskuere - se bare på fodbolden, der er en helt anden nerve i kampene med tilskuere.

Divisionsforeningens formand, Kasper Jørgensen, håber også på 21. maj:

- Det er hele vores eksistensberettigelse, at vi skal underholde publikum. Jo før, vi kan åbne op, jo bedre, lyder det fra Kasper Jørgensen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce