Annonce
Nordfyn

Fynske gymnasierektorer i fælles brev: Drop fælles skitur

Gymnasieelever på tværs af Fyn har været i gang med at planlægge en skitur i påsken 2021, men hvis det står til elevernes rektorer, bør en fælles skitur droppes. Arkivfoto: Birgitte Bregnedal
Kurt René Eriksen fra Nordfyns Gymnasium er sammen med sine fynske rektor-kolleger "stærkt bekymret" over, at gymnasieelever øen rundt har været i gang med at planlægge en fælles skitur.

Nordfyn: Unge på tværs af alle årgange og alle gymnasier på Fyn har i den seneste tid været i gang med at planlægge en fælles skitur i påskeferien 2021, og det har elevernes samlet set 11 gymnasierektorer fået nys om. Som resultat deraf er de i fællesskab gået sammen om et samlet brev med én bestemt opfordring til de fynske gymnasieelever.

I brevet, som altså også er underskrevet af den nordfynske rektor Kurt René Eriksen, understreger rektorerne, at de er "stærkt bekymrede over at erfare, at der blandt unge på tværs af alle vores skoler på Fyn netop nu planlægges en fælles skitur i påskeferien 2021. Det er en privat tradition, vi som skoler ikke er involveret i – men i år vil vi gerne udtrykke vores store bekymring." Derfor lyder det videre i brevet:

- Vi vil (...) opfordre alle elever og forældre til i fællesskab at arbejde for, at der i dette skoleår ikke planlægges en stor samlet skirejse på tværs af gymnasier og årgange.

Annonce


Det er svært at forestille sig, at retningslinjerne om håndsprit og afstand vil kunne følges. Det kan få store og ærgerlige konsekvenser for den sidste skoletid frem mod eksamen og sommerferie.


Bekymringen går på, at en fælles skitur, der samler mange fra forskellige steder, kan medføre, at flere skoler efterfølgende må lukke helt ned, at ekskursioner må aflyses, og at de unge bliver udstillet som årsag til forøget smitte.

- Hvis mange unge mennesker fra de 11 fynske almene gymnasier – og måske også unge fra andre gymnasier i Danmark – samles på en sådan skitur, så udgør det en stor risiko for smittespredning for os alle. På en fælles skitur vil unge fra forskellige klasser, årgange og skoler samles på pister, barer, afterski-steder og i lejligheder. Og det er svært at forestille sig, at retningslinjerne om håndsprit og afstand vil kunne følges. Det kan få store og ærgerlige konsekvenser for den sidste skoletid frem mod eksamen og sommerferie, lyder det blandt andet i brevet.

Ifølge Christian Frost Jensen, der går i 3d på Nordfyns Gymnasium og som har været involveret i arbejdet med skituren, står planlægningen af turen pt "meget på standby". Destinationen, som gymnasieeleverne har arbejdet på at komme til, har ifølge 3g'eren været Val Thorens, Frankrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
GOG

GOG-generalen: Kun DM-guldet tæller for mig

Debat

Stil høje krav til kommunalpolitikerne

Annonce