Annonce
Indland

Fynske gymnasier går i sort mod SU-ændringer

Lad være at skære i SU'en, lyder budskabet fra flere gymnasier på Fyn, når de på tirsdag klæder sig i sort tøj. Arkivfoto.
  • For at vise deres utilfredshed med SU-nedskæringer møder elever på otte fynske gymnasier tirsdag i skole i sort tøj.
Annonce

SU'en er det forkerte sted at spare, hvis man vil have veluddannede i fremtiden.

Sådan lyder det fra de fynske gymnasier, der på tirsdag viser deres utilfredshed ved at opfordre eleverne til at bære sort tøj.

I forbindelse med 2025-planen har regeringen fremlagt et forslag til et nyt SU- system, som skal spare statskassen for 3,3 milliarder kroner. Forslaget går ud på at skære i SU'en, samtidig med at man hæver det beløb, som de studerende kan få i SU-lån.

Det forslag er elevrådsformand på Vestfyns Gymnasium Peter Jensen ikke begejstret for.

- Vi mener som elever, at regeringen ikke skal skære ned på uddannelserne og SU, da vi er en del af Danmarks fremtid, siger elevrådsformanden og fortsætter:

- Vi er måske det land i verden, der har den bedste betaling i forhold til SU og uddannelse, men vi mener, vi er det værd, siger han.

Annonce

Symboliserer utilfredshed

Peter Jensen er ikke den eneste elevrådsformand, der mener, eleverne bør vise, der er en utilfredshed.

Det drejer sig om elevrådene på Faaborg Gymnasium, Middelfart Gymnasium, Midtfyns Gymnasium, Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium, Tornbjerg Gymnasium og Vestfyns Gymnasium, der opfordrer eleverne til at bære sort tøj.

- Det er en symbolsk demostration, hvor det sorte tøj skal symbolisere, at vi er utilfredse med SU-nedskæringerne, forklarer Peter Jensen.

Tirsdagens begivenhed ses som en optakt til den demonstration, de fynske gymnasieeleverne vil lave i Odense 13. oktober.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce