Annonce
Navne

Fynske grafikere i Bilbao, fredslys og støttekoncert i domkirken

Grafiker Alice Borks "Nature" er med på udstillingen i Bilbao. Privatfoto

Alice Bork, Anker Carlsson og Per Nielsen er nogle af 44 medlemmer af Fyns Grafiske Værksted, der udstiller på den internationale messe for grafik i Bilbao Spanien fra 25. til 28. november.


- Vi kommer til at vise mange forskellige former for grafik, såsom linoleumssnit, akvatinte, træsnit og fotogravure, fortæller værkstedets daglige leder, Lene Leveau. - Vi glæder os meget til at deltage i denne messe, flere af vores medlemmer kommer selv for at hænge op og tale med gæsterne, og det ville glæde os meget hvis I har tid til at møde os i Bilbao. God grafisk tur til dem, der møder op.

Sct. Georgs Gilderne i Odense sørger også i år for fredslys. Privatfoto


Fredslyset er også i år blevet tændt i Fødselsgrotten i Betlehem ved den flamme, som brænder der, og som altid er det Sct. Georgs Gilderne, der får lyset rundt i Danmark, fortæller Jørgen Lykke. Odense Sct. Georgs Gilderne sørger igen i år for at få Fredslyset frem til Odense Domkirke.

Annonce


Her modtages det onsdag den 24. november i forbindelse med en fredslysgudstjeneste klokken 19, hvortil alle er velkomne. Sognepræst Ulrik Andersen byder velkommen og står for højtideligheden i kirken, hvor også ODA-koret, Odense Domkirkes Amatørkor, medvirker. Husk gyldigt coronapas for at få adgang.


Der vil være mulighed for at få sin egen lygte tændt ved Fredslyset, og på denne måde sprede budskabet om fred, forståelse og tolerance. Jørgen Lykke og de andre gildebrødre i Odense bringer lyset ud til blandt andet kirker og plejehjem, som tænder adventskransens lys ved det.


Der er ny kunst på væggene i Bolbro Brugerhus' cafe, fortæller Susanne Følleslev. Året ud hedder kvinden bag Lotte Ørsted Pedersen: - Jeg er billedkunstner, som tegner og maler med pastel, farveblyanter, alm. blyanter, kul, akryl og airbrush, fortæller Lotte Ørsted, der har udstillet på Holbæk Kunstforenings censurerede udstilling VK2019 og i år samt Mississippi kunst og Kultur censurerede udstilling 2021.  - Jeg tegner og maler portrætter. Nyder udfordringen i at få så stor portrætlighed som mulig. Dyr og natur indgår også ofte i mine tegninger og malerier, da begge dele har været en stor del af min opvækst og voksne liv og været med til at ”forme og modellere” mig til den, jeg er i dag.

Jesper Buhl synger i Sankt Knuds Kirke. Arkivfoto


Sopran Philippa Cold og baryton Jesper Buhl er sangsolisterne lørdag den 27. november i Odense Domkirke, når Inner Wheel-, Rotary- og Rotaractklubberne i Odense afholder den årlige velgørenhedsjulekoncert med start klokken 15. Odense Motetkor dirigeret af Christian Dyrst synger også, mens Bo Fuglsang betjener sin trompet og Kamilla Sørensen orgelet. Overskuddet fra koncerten går i år ubeskåret til Palliativt Frivilligt Netværk, og billetten, der  koster 100 kroner, kan købes ved indgangen eller ved henvendelse til Annette Schlosser på telefon 26 24 85 54. Husk også her coronapas. /RAS

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce