Annonce
Erhverv

Fynske gartnere: Godt at Gasa blev købt af danskere

Jørgen Andersen, Fraugde, formand for Dansk Gartneri. Arkivfoto: Louise Koustrup

De fynske producenter af potteplanter er stærkt afhængige af Odense-virksomheden Gasa Group, der tirsdag blev solgt af DLG til Erhvervsinvest. Formanden for Dansk Gartneri, Jørgen Andersen, Fraugde, håber, at salget gør Gasa stærkere.

Jørgen Andersen, hvor meget betyder Gasa Group for de danske potteplante-gartnere?

Den er næsten altafgørende. Vi handlere mere uden om Gasa Group, end vi gjorde tidligere, men det er stadig 40-50 procent af vores omsætning, der går den vej.

Giver det usikkerhed, at Gasa har fået ny ejer?

Nej. DLG har i mange år signaleret, at man ville sælge, så det kommer ikke bag på os. Og Erhvervsinvest er ejet af danske investorer med fornuftige forretningsmetoder. Det er mere et investeringsselskab, end det er en kortsigtet kapitalfond. Og jeg går ud fra, at man fortsat gerne vil have et godt samarbejde med os producenter.

Hvad ønsker du, at den nye ejer skal gøre?

Jeg håber, at de udvikler Gasa Group og får skabt vækst gennem øget afsætning. Gasa må gerne vokse og må gerne stå for en endnu større del af vores salg. Og der er gode muligheder. Den danske salgssektor er længere fremme og mere strømlinet end mange andre, så vi kan godt erobre markedsandele.

Hvad mener I om, at Gasas direktør stopper?

Det er vi meget kede af. Niels Søren Rasmussen har gjort det virkelig godt både i Gasa Group og i mange andre sammenhænge i branchen, hvor han har været meget aktiv. Men det er et godt og erfarent makkerpar, der afløser ham, og vi har tillid til dem.

DLG sælger efter 10 år som hovedaktionær. Hvad har DLG betydet for Gasa Group?

Det har været livsvigtigt. Gasa var i en dyb krise, og der var ikke andre end DLG, der ville og kunne redde virksomheden. Det skete både ved at skyde penge ind og ved at styrke driften kraftigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce