Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynske Fristelser: Det kan du opleve

Annonce

Lørdag er det igen Fynske Fristelser i Faaborg. I år er fødevaremarkedet med mere flyttet til Holkegade og Øhavsmuseets gård. Her er en oversigt over, nogle af de ting, du kan opleve:

Vægtere fortæller om Kijafa og Mads Tomat: Faaborgs tre populære vægtere tilbyder seks kulinariske vandreture rundt i Faaborg lørdag eftermiddag. Der bliver to ruter at vælge imellem. På den ene berettes om kirsebærvinen Kijafa, om Mads Tomat/Konservesgården og om honningbomber. På den anden er emnerne Faaborg Middagsretter og Faaborg Leverpostej, ægforretningen i Vestergade, Bryggergården i Nørregade og boghvedegrød. Vægterturene starter kl. 11, 13 og 17 og varer cirka en halv time. De starter og slutter i Holkegade og undervejs på ruterne hjælper frivillige med at levendegøre fortællingerne.

Jørgens øl og ost: Jørgen Hoff er et inspirerende bekendtskab. Som indehaver af både Gundestrup Mejeri og Bryghus beskæftiger han sig med nogle af livets sande værdier: ost og øl. Han slår gerne et provokerende slag for at få forbrugerne til at købe kvalitetsprodukter, og han udleverer smagsprøver på sine egne. Det foregår i Øhavsmuseets sal kl. 13.

Radioens pigekor synger på havnen: DR Pigekoret og Per Vers fortæller danmarkshistorie ved koncerter på Faaborg Havn lørdag eftermiddag og aften. Vil man sidde på første parket, er en entrebillet til Fynske Fristelser og dermed adgang til Øhavsmuseets have et godt bud. Kor og Vers opfører "Bortførelsen af Valdemar Sejr", en dramatisk historie med en fatal jagt på Lyø som vendepunkt. Beretningen fortælles i tre forskellige versioner: Fortælling, rap og sang. Per Vers lægger stemme og krop til fortælling og rap, mens pigekoret synger historien ud fra kendte og ukendte sange. Det foregår ved Det Hvide Pakhus kl. 15 og 20. Der er gratis adgang.

Kåring af Fyns bedste dram: Fyns bedste dram kåres i Øhavsmuseets sal kl. 11-13. Det er for sent at tilmelde sig nu, men publikum er velkommen, når et panel af lægdommere og til sidst et overdommerpanel kårer Fyns bedste dram 2013. De kyndige overdommere er borgmester Hans Jørgensen og kulturkonsulent Peter Holm, Faaborg-Midtfyn Kommune, radiodirektør Henrik Poulsen, Radio S-FM, og områderedaktør Torsten Cilleborg, Fynske Medier i Faaborg.

Tepavillon som i 1800-tallet: I Øhavsmuseets smukke havepavillon serverer frivillige te og kage som på H.C. Andersens tid. Det var netop te, købmandsdatteren Riborg Voigt trakterede eventyrdigteren med, da han besøgte Faaborg og forelskede sig - desværre ulykkeligt - i hende. I te-pavillonen kan publikum både høre fortællingen om det romantiske møde mellem forfatteren og den unge købmandsdatter fra Faaborg og om byens købmænd, der importerede te hele vejen fra Kina på deres skibe.

Aftenkoncert med Abild: Orkestret Abild runder markedet af kl. 21.30 med en stemningsfuld koncert med bl.a. folkemusik fra 1700-tallet. De tre musikere i bandet er stifter og frontfigur Anna Aagaard, violin, Theis Langlands, klaver, og Frey Klarskov, harmonika og rytmeguitar. Abild udgav i 2010 debutalbummet "Methea". Musikken stammer fra en nodebog, som Faaborg-handelsmanden Poul Kinafarer forærede sin datter Mette Marie Jacobsen. Anna Aagaard fandt nodebogen på Faaborg Bymuseum, og det startede projektet med at fortolke 1700-tals musik med Abild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce