Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynske Fristelser: Det kan du opleve

Lørdag er det igen Fynske Fristelser i Faaborg. I år er fødevaremarkedet med mere flyttet til Holkegade og Øhavsmuseets gård. Her er en oversigt over, nogle af de ting, du kan opleve:

Vægtere fortæller om Kijafa og Mads Tomat: Faaborgs tre populære vægtere tilbyder seks kulinariske vandreture rundt i Faaborg lørdag eftermiddag. Der bliver to ruter at vælge imellem. På den ene berettes om kirsebærvinen Kijafa, om Mads Tomat/Konservesgården og om honningbomber. På den anden er emnerne Faaborg Middagsretter og Faaborg Leverpostej, ægforretningen i Vestergade, Bryggergården i Nørregade og boghvedegrød. Vægterturene starter kl. 11, 13 og 17 og varer cirka en halv time. De starter og slutter i Holkegade og undervejs på ruterne hjælper frivillige med at levendegøre fortællingerne.

Jørgens øl og ost: Jørgen Hoff er et inspirerende bekendtskab. Som indehaver af både Gundestrup Mejeri og Bryghus beskæftiger han sig med nogle af livets sande værdier: ost og øl. Han slår gerne et provokerende slag for at få forbrugerne til at købe kvalitetsprodukter, og han udleverer smagsprøver på sine egne. Det foregår i Øhavsmuseets sal kl. 13.

Radioens pigekor synger på havnen: DR Pigekoret og Per Vers fortæller danmarkshistorie ved koncerter på Faaborg Havn lørdag eftermiddag og aften. Vil man sidde på første parket, er en entrebillet til Fynske Fristelser og dermed adgang til Øhavsmuseets have et godt bud. Kor og Vers opfører "Bortførelsen af Valdemar Sejr", en dramatisk historie med en fatal jagt på Lyø som vendepunkt. Beretningen fortælles i tre forskellige versioner: Fortælling, rap og sang. Per Vers lægger stemme og krop til fortælling og rap, mens pigekoret synger historien ud fra kendte og ukendte sange. Det foregår ved Det Hvide Pakhus kl. 15 og 20. Der er gratis adgang.

Kåring af Fyns bedste dram: Fyns bedste dram kåres i Øhavsmuseets sal kl. 11-13. Det er for sent at tilmelde sig nu, men publikum er velkommen, når et panel af lægdommere og til sidst et overdommerpanel kårer Fyns bedste dram 2013. De kyndige overdommere er borgmester Hans Jørgensen og kulturkonsulent Peter Holm, Faaborg-Midtfyn Kommune, radiodirektør Henrik Poulsen, Radio S-FM, og områderedaktør Torsten Cilleborg, Fynske Medier i Faaborg.

Tepavillon som i 1800-tallet: I Øhavsmuseets smukke havepavillon serverer frivillige te og kage som på H.C. Andersens tid. Det var netop te, købmandsdatteren Riborg Voigt trakterede eventyrdigteren med, da han besøgte Faaborg og forelskede sig - desværre ulykkeligt - i hende. I te-pavillonen kan publikum både høre fortællingen om det romantiske møde mellem forfatteren og den unge købmandsdatter fra Faaborg og om byens købmænd, der importerede te hele vejen fra Kina på deres skibe.

Aftenkoncert med Abild: Orkestret Abild runder markedet af kl. 21.30 med en stemningsfuld koncert med bl.a. folkemusik fra 1700-tallet. De tre musikere i bandet er stifter og frontfigur Anna Aagaard, violin, Theis Langlands, klaver, og Frey Klarskov, harmonika og rytmeguitar. Abild udgav i 2010 debutalbummet "Methea". Musikken stammer fra en nodebog, som Faaborg-handelsmanden Poul Kinafarer forærede sin datter Mette Marie Jacobsen. Anna Aagaard fandt nodebogen på Faaborg Bymuseum, og det startede projektet med at fortolke 1700-tals musik med Abild.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce