Annonce
Erhverv

Fynske folketingspolitikere om E20-udvidelse: - Lidt som at pisse i bukserne for at holde varmen

Stine Bardeleben Helles er spidskandidat for Alternativet på Fyn. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Fynske virksomheder har udvidelse af E20 syd om Odense på hjerte i den kommende valgkamp. Et ønske, der bliver set på forskelligt af to af Fynsk Erhvervs paneldebatdeltagere, der kommer til fyraftensmøde onsdag.

Når seks fynske folketingspolitikere tørner sammen onsdag aften til en paneldebat arrangeret af Fynsk Erhverv, bliver udvidelsen af E20 syd om Odense højst sandsynligt det store samtaleemne. Det ligger nemlig over 50 procent af de fynske virksomheder, der deltager, på hjerte i den kommende valgkamp. Det oplyser Fynsk Erhverv på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, de har foretaget blandt de mere end 50 deltagende virksomheder.

En af paneldebat-deltagerne er Stine Helles, der er folketingskandidat for Alternativet. Hun kan godt forstå de fynske virksomheders ønske om at få udvidet E20 for at lette den tunge trafik, der ofte resulterer i køer og spildminutter i trafikken. Men hun mener også, at det løses bedst ved at reducere trafikken fremfor at udvide.

- Det er lidt som at løse fremtiden med fortidens metoder. Med mere vej kommer der bare mere trafik. Jeg kan sagtens forstå det lokale erhvervsliv. Men jeg tror på, at vi i stedet skal se på, hvordan vi kan mindske den trafik, der belaster over Fyn, siger hun.

En udbygning af motorvejen er angiveligt noget, der ville kunne styrke erhvervslivet og dermed Fyn, fordi en lettere trafik vil have betydning for medarbejdernes transport og transport af eksempelvis varer. Hvorfor så ikke imødekomme virksomhedernes udfordring ved at udbygge motorvejen?

- Jeg er heller ikke helt udelukkende for en motorvej. Vi skal have gjort noget ved trafikken om Odense, for jeg forstår virksomhedernes problem. Men jeg mener også, at det kan ske ved at reducere trafikken. Eksempelvis ved at sikre bedre kollektiv trafik, fordi det ville give flere pendlere. Vi skal tænke i fremtidssikret transport, der mindsker CO2-udslippet. At udbygge en motorvej er lidt som at pisse i bukserne for at holde varmen.

Trine Bramsen er født i Svendborg og valgt ind i på Fyn. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Asfalt og klimaopmærksomhed

Stine Helles skal sammen med Lars Christian Lilleholt, Energi-, forsynings- og klimaminister (V), Camilla Hersom (RV), Jørgen Nielsen (K), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Trine Bramsen (S) deltage i paneldebatten. Den sidstnævnte er modsat Alternativet-politikeren helt enig i, at udvidelsen af E20 er højt på ønskelisten.

- Vi skal holde sammen på Fyn om det her projekt. Det ligger mig meget på hjerte, og det er også en del af Socialdemokratiets infrastrukturplan, siger Trine Bramsen (S).

Modargumentet vil lyde, at en udvidelse betyder flere biler og derved større klimabelastning. Hvorfor så imødekomme virksomhedernes trafikale problemer med en udvidelse af motorvejen?

- Det er derfor, vi samtidig ønsker at fastholde togfonden og højhastighedstog. Det kan en stor del af passagerne over Fyn gøre brug af. Man kan ikke prioritere asfalt uden også at have fokus på klimabelastningen.

Onsdagens møde er det første af fire, som Fynsk Erhverv arrangerer i tiden op til folketingsvalget, som skal afholdes senest mandag 17. juni. De går under navnet "fyraftensmøde" og finder sted hos nogle af Fynsk Erhvervs flere end 650 partnervirksomheder. Formålet med møderne er blandt andet at give indblik i aktuelle udfordringer og muligheder i virksomhederne og give deltagerne inspiration og viden, som de kan benytte i deres egne virksomheder.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce