Annonce
Indland

Fynske folketingskandidater presser på: Vil have lavere brotakst

70 procent af de fynske folketingskandidater går til valg på lavere takst på Storebæltsbroen.

70 procent af de fynske folketingskandidater går til valg på lavere takst på Storebæltsbroen

Presset for at få sat taksten ned på Storebæltsbroen øges nu. Syv ud af 10 af de fynske folketingskandidater vil have broafgiften ned, viser en rundspørge, som Fyens Stifts-tidende har foretaget. Kun 12 procent af kandidaterne er uenige i, at taksten er for høj.

Især de borgerlige folketingskandidater på Fyn vil have, at det skal være billigere at køre over broen, men også socialdemokratiske kandidater og enkelte SF'ere vil have brotaksten sat ned.

- Det skal være billigere at pendle over broen, og det skal være billigere at køre i tog. Det er urimeligt, at det skal være væsentligt dyrere at køre en time i tog mellem Odense og København end mellem Odense og Aarhus, siger folketingsmedlem Annette Vilhelmsen (SF).

Venstre har tidligere foreslået, at det for pendlere skal være cirka 40 procent billigere at køre i bil over broen, og de to fynske ministre, Carsten Hansen (S) og Dan Jørgensen (S), forsikrede på et pressemøde i går, at partiet er positivt over for forslaget.

Også De Radikale vil drøfte rabatter, der kan fremme vækst og beskæftigelse.

- Brotaksten er en barriere for de små virksomheder, men vi skal være sikre på, at forslaget økonomisk kan hænge sammen, siger den radikale gruppeformand, fynskvalgte Camilla Hersom.

På sit partis vegne melder hun til gengæld for første gang ud, at De Radikale mener, at det skal være slut med at trække penge ud af broen, når der mangler penge til nye veje eller andre formål.

Det samme siger Jens Henrik Thulesen Dahl på Dansk Folkepartis vegne.

Carsten Hansen er på linje, men vil ikke udstikke garantier på sit partis vegne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Annonce