Annonce
Erhverv

Fynske erhvervfolk: Skyd brystet frem, Fyn

Fire fynske virksomheder med fire veje til succes. Claus Udengaard Thomsen, Kverneland (th), Mads Pedersen, Alfred Pedersen & Søn, Hung Hô fra Pakkelabels.dk og Mads Andresen fra Inwatec. Yderst til venstre med ryggen til står moderator Rolf Ejlertsen fra Rolf's Bureau. Foto: Thomas Bach-Laursen

Omkring 200 medlemmer af Dansk Industri, DI Fyn, mødtes onsdag til det årlige erhvervstræf i Odeon i Odense. Et af budskaberne: Fyn har meget at være stolt af - stå ved det.

Flere faglærte. Bedre veje og trafikforbindelser. Øget samarbejde på tværs af kommunegrænsen og mere effektive myndigheder. Det vil både skabe vækst og udvikling. Sådan lyder anbefalingen fra de 763 medlemmer af DI Fyn (Dansk Industri), der onsdag formiddag var samlet i Odense til Erhvervstræf 2018. Det sted fandt sted i Odeon, hvor cirka 200 erhvervsfolk, embedsmænd og fynske politikere var samlet for at få inspiration og ikke mindst for at øge netværket.

- Vi forsøger hele tiden at kigge frem, så vores tilgang er både faglig, saglig, fremadskuende og ikke mindst faktabaseret, siger Poul Strandmark, der er direktør i emballagevirksomheden Bluepack i Odense og formand for DI Fyn.

Det fynske erhvervstræf er det største blandt DI's 19 regioner, hvor DI hovedstaden ellers er langt den største, og fremmødet er da også væsentligt større end sidste år, hvor seancen samlede 137 deltagere fra hele øen.

- Det vidner om en interesse og en forståelse for ideen om et samarbejdende Fyn. Folk har forstået, at det ikke handler om at pleje særinteresser. Vi er nødt til at stå sammen og tale med én stemme, hvis vi skal klare os, siger formanden, der også slår på tromme for en holdningsændring.

Fem nye medlemmer i DI Fyns bestyrelse

Dansk Industris regionale forening DI Fyn har fået fem nye medlemmer i bestyrelsen.På generalforsamlingen onsdag den 6. juni i DI Fyn blev følgende valgt til bestyrelsen Thomas Agergaard, Managing Director i Fortum Waste Solutions A/S, Anette Ladefoged, adm. direktør for Tenax Sild A/S, Evita Rosdahl, adm. direktør for Jeros A/S, Helle Specht, adm. direktør for TenCate Advanced Armour A/S og Kasper Lundgaard Sørensen, Managing Director for Dan-Foam ApS.

Flemming Rasmussen fortsætter i bestyrelsen som direktør i Lars Broe Rustfri Stål A/S fra en tidligere stilling som adm. direktør i Strøjer Tegl.

Formand for DI Fyns bestyrelse er fortsat Poul Strandmark, Bluepack A/S, mens adm. direktør Mads Bonde Hansen, Scandinavian Brake Systems A/S og adm. direktør Claus Udengaard Thomsen, Kverneland Group Kerteminde A/S begge blev genvalgt som næstformænd.

Kilde: DI Fyn

Masser at være stolt af på Fyn

- Jeg vil rigtig gerne gøre op med den gængse holdning, at vi ikke er gode nok. På Fyn er vi gode til rigtig mange ting, men vi skal turde skyde brystet frem og stå ved det - vi skal ikke se ned på dem, der stikker næsen frem. Vi skal se op til dem.

Og nogle af dem, der stak næsen frem onsdag formiddag, var koncernchef Niels Thorborg fra 3C Groups og forbundformand Claus Jensen fra Dansk Metal.

I en halv time udgjorde de sammen med DI-direktør Kent Damsgaard "fremtidspanelet", som gav deltagerne lige dele opsang og inspiration til, hvordan fynboerne og de fynske virksomheder skal fastholde den gode fortælling om øen. Både som som et godt sted at bosætte sig og som et godt sted at drive virksomhed.

Letbanen, Heartland Festival, havneudvidelsen på Lindø, Facebook-byggeriet og hele robotklyngen er blot nogle af de seneste eksempler på den udvikling, der er blevet en del af den nye fortælling om Fyn. Og det skal vi sørge for at holde fast i, mener Niels Thorborg.

- Såvel Seattle som København og fjerne dele af Østen har fået øjnene op for Fyn. Men ved vi det selv, lød spørgsmålet ud til forsamlingen.

Annonce

Holdbar succes i 140 år

Og så blev der ellers præsenteret eksempler på nye unge og ældre fynske virksomheder, som har fundet hver deres vej til succes.

Administrerende direktør Mads Andresen fra Inwatec, softwareingeniør og medstifter af Pakkelabes.dk, Hung Hô og Mads Pedersen fra gartneriet Alfred Pedersen & Søn gav sammen med Claus Udengaard Thomsen fra Kverneland Group Kerteminde deres fortælling.

Inwatec og Pakkelabels.dk har kun eksisteret i ganske få år, mens gartneriet har eksisteret i generationer. Ældst er dog Kverneland i Kerteminde, som netop har fejret 140-års jubilæum. Og Claus Udengaard Thomsen havde da også flere ingredienser i opskriften på, hvordan en virksomhed klarer sig i så mange år.

Det handler primært om innovation og evnen til konstant at udvikle nye produkter. Og så skal man tilpasse virksomheden til enhver given situation - uanset om der kommer nye krav fra EU eller ændringer i ejerkredsen.

- Vores udviklere er folk, der både har landbrug og teknologi i blodet. De kan selv køre en traktor, og de ved, hvad det handler om.

Men innovation gør det ikke alene. Siden 2012 har Kverneland været ejet af japanske Kubota. Koncernen er i verdens top tre, når det handler om at producere traktorer, entreprenørmaskiner samt landbrugsmateriel.

- Kubota er verdensmestre i industriel produktion. Det er vi ikke endnu, men det bliver vi, lød det fra Kverneland-direktøren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Nordfyn

Søndersø Blommefestival vender tilbage

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Odense For abonnenter

Social- og sundhedshjælperen Ole sprang fra: - Det er træls at være vikar i Odense Kommune

OB For abonnenter

Kommentar: Forhåbentlig husker alle fans EM-euforien - og er med til at skabe ægte fodboldfeber på søndag

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

Annonce