Annonce
Odense

Fynske borgmestre sætter sindene i kog: Kan du se, hvad der mangler på billedet?

Det har vakt undren på Facebook og Twitter, at der ikke er én kvinde blandt de ni borgmestre. Privatfoto
Et Facebook-opslag fra Peter Rahbæk Juel (S) med et billede af de fynske borgmestre har sat sindene i kog på sociale medier. Hvor er kvinderne?

Fyn: Et billede af ni borgmestre i skjorte og habitjakke på rad og række, hvad kan der være galt ved det?

En del tilsyneladende, hvis man ser på den opmærksomhed og kritik, et facebook-opslag fra Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), har tiltrukket sig på de sociale medier.

For i rækken af borgmestre i lyseblå og hvide skjorter er der ikke en eneste kvinde, og det er faldet flere i øjnene på Facebook og Twitter.

Annonce

- Har I sendt kvinderne ud og vaske op?? Diversitet er der øjensynligt ikke meget af ifølge dette billede, skriver en bruger under borgmesterens eget opslag. Flere har også lavet deres egne opslag med en kommentar til Peter Rahbæk Juels billede.

- Eddermame mange mænd på det billede, skriver en anden.

- Hmmm, jeg tænker, at når de stiller op til dét foto, må det være fordi de vitterligt ikke selv kan se det… men det er vel også det privilegier handler om, lyder det fra en tredje.


Havde ikke selv set det

Peter Rahbæk Juel havde ikke selv overvejet de manglende kvinder i billedet, da han lavede opslaget.

- Jeg var egentlig bare glad for, at vi kunne mødes igen fysisk. Vi har et godt samarbejde mellem de fynske borgmestre og har et godt kollegaskab, så vi blev enige om at tage et billede, siger han.

Han kan dog godt se kritikernes pointe med, at der er et problem med kønsfordelingen i politik, selvom det ikke var meningen med billedet. Og han mener også, at han selv har et ansvar som lokalpolitiker.

- Det er mit parti i Odense ikke færdige med at arbejde på endnu, og vi kunne godt tænke os at have flere kvinder opstillet på listen i år. Til gengæld har vi så placeret kvinder lige efter mig, så de har 2.- og 3. pladsen på listen, siger Peter Rahbæk Juel.

At det er svært at få kvinder til at stille op til byrådet, har man også oplevet hos Socialdemokratiet i Kerteminde.

Her betød de kontroversielle udtalelser om at unge kvinder "kan skrige lige så meget på ligestilling, som de vil, når de ikke vil stille op" fra tidligere formand for Ib Knudsen dog, at han måtte trække sig fra posten efter en regulær shitstorm.

Annonce

Det skriger til himlen

Hos Kvinderådet er borgmesterbilledet heller ikke gået ubemærket hen - eller i hvert fald har man bemærket fraværet af kvinder.

- Det skriger til himlen, at der ér problemer med en skæv kønsfordeling i nærdemokratiet, og det er vigtigt at være opmærksom på i et år, hvor der er kommunalvalg, siger direktør for Kvinderådet, Lise Johansen.

Og det er ifølge Kvinderådet et demokratisk problem, når kvinder ikke er med til at skabe samfund, de selv er en del af.

- Kun 14 procent af de danske borgmestre er kvinder, og det er utrolig lavt sammenlignet med andre lande, vi normalt måler os med. Repræsentation betyder noget, for det er vigtig for et stærkt og levende demokrati, at kønnene er sammen om at træffe beslutningerne. Kommunalpolitik har stor betydning for os alle sammen, siger Lise Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce