Annonce
Kerteminde

Fynske borgmestre og MF'ere i fælles kamp mod nye sikkerhedskrav til markeder og byfester

Borgmester Kasper Olesen (Soc) går sammen med de øvrige fynske borgmestre og de fynske folketingsmedlemmer til kamp mod de nye sikkerhedskrav, der kan risikere at sætte en stopper for blandt andet Langeskov Kræmmermarked og Kirsebærfestivalen. Arkivfoto: Helle Kryger
- Vi er enige om, at de nye sikkerhedskrav til festivaler og lignende er tudetosset, fortæller borgmester Kasper Olesen (S) efter møder med både de fynske borgmestre og de fynske folketingsmedlemmer.
Annonce

Nordøstfyn: En ekstraregning på 50-70.000 kroner til arrangørerne af Langeskov Kræmmermarked og Kirsebærfestivalen bliver konsekvensen af de nye sikkerhedskrav fra Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen. De nye krav er varslet til at træde i kraft 1. januar.

Men de krav kommer ikke til at få gang på jorden, hvis det står til de fynske politikere, der uanset partifarve er enige om, at det her skal stoppes, inden det overhovedet kommer i gang.

- Vi har for nylig haft møde mellem de fynske borgmestre og Beredskab Fyn, og her drøftede vi den her nye, meget firkantede tilsynspligt, og hvor tudetosset det er, fortæller borgmester Kasper Olesen (S).

Annonce

Kan få fatale konsekvenser

- For to uger siden, da de fynske borgmestre havde møde med de fynske folketingsmedlemmer, tog vi også sagen op. Her kunne vi høre på folketingsmedlemmerne, at det kom helt bag på dem, hvor stift og besværligt det hele vil blive. De lovede alle, uanset partifarve, at gå hjem og arbejde på at få det ændret.

Kasper Olesen understreger, at de nye krav overhovedet ikke giver mening.

- Jeg frygter da for, at det kan få de frivillige til at kaste håndklædet i ringen. Tænk på alle de herligheder, vi så vil miste. Det her kan få så fatale konsekvenser. Heldigvis var de fynske folketingsmedlemmer enige med os borgmestre i, at det her, det er de nødt til at forhindre. Nu må vi bare håbe, at vi kan få rusket så meget op i beslutningstagerne, at de kan få den her fejl fjernet, inden den når at få ødelagt noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce