Annonce
Kerteminde

Fynske borgmestre og MF'ere i fælles kamp mod nye sikkerhedskrav til markeder og byfester

Borgmester Kasper Olesen (Soc) går sammen med de øvrige fynske borgmestre og de fynske folketingsmedlemmer til kamp mod de nye sikkerhedskrav, der kan risikere at sætte en stopper for blandt andet Langeskov Kræmmermarked og Kirsebærfestivalen. Arkivfoto: Helle Kryger
- Vi er enige om, at de nye sikkerhedskrav til festivaler og lignende er tudetosset, fortæller borgmester Kasper Olesen (S) efter møder med både de fynske borgmestre og de fynske folketingsmedlemmer.

Nordøstfyn: En ekstraregning på 50-70.000 kroner til arrangørerne af Langeskov Kræmmermarked og Kirsebærfestivalen bliver konsekvensen af de nye sikkerhedskrav fra Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen. De nye krav er varslet til at træde i kraft 1. januar.

Men de krav kommer ikke til at få gang på jorden, hvis det står til de fynske politikere, der uanset partifarve er enige om, at det her skal stoppes, inden det overhovedet kommer i gang.

- Vi har for nylig haft møde mellem de fynske borgmestre og Beredskab Fyn, og her drøftede vi den her nye, meget firkantede tilsynspligt, og hvor tudetosset det er, fortæller borgmester Kasper Olesen (S).

Annonce

Kan få fatale konsekvenser

- For to uger siden, da de fynske borgmestre havde møde med de fynske folketingsmedlemmer, tog vi også sagen op. Her kunne vi høre på folketingsmedlemmerne, at det kom helt bag på dem, hvor stift og besværligt det hele vil blive. De lovede alle, uanset partifarve, at gå hjem og arbejde på at få det ændret.

Kasper Olesen understreger, at de nye krav overhovedet ikke giver mening.

- Jeg frygter da for, at det kan få de frivillige til at kaste håndklædet i ringen. Tænk på alle de herligheder, vi så vil miste. Det her kan få så fatale konsekvenser. Heldigvis var de fynske folketingsmedlemmer enige med os borgmestre i, at det her, det er de nødt til at forhindre. Nu må vi bare håbe, at vi kan få rusket så meget op i beslutningstagerne, at de kan få den her fejl fjernet, inden den når at få ødelagt noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce