Annonce
Fyn

Fynske borgmestre i fælles opfordring: Hold nu afstand

- Vi står lige nu over for en weekend. hvor vejret står i forårets tegn, men desværre kan vi ikke bare gøre, som vi plejer, siger Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, og opfordrer på vegne af de fynske borgmestre om, at folk husker at holde afstand. Arkivfoto: Michael Bager
Vejret bliver godt i weekenden, og de fynske borgmestre kommer derfor med en opfordring: Respekter nu sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Fynboerne skal huske at holde afstand, også selv om solskin i weekenden kan indbyde til, at man tager tingene lidt mere afslappet.

Sådan lyder budskabet fra de fynske borgmestre, sendt ud via Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S):

- Vi ved desværre ikke, hvor lang tid, der går, før situationen normaliseres, men vi ved, at det er afgørende for den nuværende indsats, at man lytter til sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand - både ude og inde, hedder det i en pressemeddelelse fra borgmesteren.

- Vi står lige nu over for en weekend. hvor vejret står i forårets tegn, men desværre kan vi ikke bare gøre, som vi plejer.

Meldingen kommer efter, at borgmestrene i Danmark mødtes med statsminister Mette Frederiksen. Hun betonede det vigtige i at følge de sundhedsfaglige anbefalinger, da de tiltag, der allerede er vedtaget, ellers kan være spildte.

Annonce

Gode råd fra Fyns Politi

Også Fyns Politi har været ude med en række gode råd til borgerne før weekenden:

- Lad være med at lave aftale med alle vennerne om at mødes på fodboldbanen, lyder et af rådene - med flere i samme kategori:

- Hvis der allerede er en del personer på den legeplads, man havde tænkt sig at besøge, så kør videre til den næste. Og lad være med at besøge den samme skov eller park som alle andre.

- Bliv i din have, hvis du har sådan en. Og overvej om det er strengt nødvendigt at tage i havecenter eller byggemarked, lyder nogle af de andre råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce