Annonce
Fyn

Fynske borgmestre i appel til sundhedsminister: Kræftramte børn skal blive på OUH

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), retter sammen med de ni øvrige fynske borgmestre en appel til sundhedsministeren. Arkivfoto: Kim Rune
De fynske borgmestre frygter for flytning af børnekræftbehandling til Rigshospitalet i København
Annonce

Nu blander de ti fynske borgmestre sig også i striden om den fremtidige børnekræftbehandling i Danmark.

I et fælles brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (S) appellerer de til, at børnekræftafdelingen bevares på Odense Universitetshospital og ikke som foreslået samles på Rigshospitalet.

- Det er meget bekymrende, hvis kræftramte børn alle skal behandles på Rigshospitalet i København. Det er i forvejen hårdt belastede familier, og det er helt urimeligt, hvis de skal rejse på langt. Der er intet fagligt belæg for at nedlægge børnekræftafdelingen på OUH, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), der har taget initiativ til den fælles henvendelse.

I brevet til sundhedsministeren peger borgmestrene på, at det er vigtigt at bevare specialer på landets universitetshospitaler, der har et befolkningsunderlag på gennemsnitlig cirka en million borgere, og at der skal tages meget hensyn til de familier, hvor et barn bliver ramt af kræft.

"Det bekymrer os, hvis familier med kræftramte børn skal leve med yderligere trængsler end dem, de i forvejen har. At familier skal rejse til København fra hele landet i forbindelse med deres børns kræftbehandlingsforløb vil intet godt gøre. Hverken for barnet eller den omgivende familie, der i forvejen er hårdt presset. Vi ser for os en række familier, der presses og i værste fald splittes pga. en hård hverdag, der gøres endnu værre. Allesammen borgere, der har bopæl i blandt andet vores kommuner", siger borgmestrene i brevet til ministeren.

Borgmestrene slutter brevet således:

"Vi beder om, at denne centralisering ikke gennemføres, da den vil gøre skade på flere planer. Først og fremmest familierne. Og så håber vi selvfølgelig heller ikke, at disse forlydender (flytning af børnekræftbehandlingen, red.) blot hviler på en misforståelse. I begge tilfælde vil vi anbefale et klar dementi ganske hurtigt."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce