Annonce
Fyn

Fynske borgmester inviterer til Grønt Topmøde: Fyn skal samles om grøn omstilling

Grønt Topmøde Fyn tager sigte mod FN's verdensmål nummer 17, der omhandler partnerskaber for handling. Arkivfoto: Sugi Thiru
Den 8. november inviterer fynske borgmestre til Grønt Topmøde Fyn for første gang. Formålet med mødet er et stærkere fynsk samarbejde om den bæredygtige omstilling.

Fyn: Den 8. november 2019 bliver der for første gang afholdt Grønt Topmøde Fyn.

Det er de fynske borgmestre og Erhvervshus Fyn, der inviterer erhvervsliv, organisationer, forsyningsselskaber, forskning og uddannelse til et topmøde, for at afdække mulighederne for et stærkere tværgående samarbejde, som skal samle Fyn om den grønne omstilling.

Dagen byder på oplæg, workshops og debat, og den fynske klima- energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S), kigger også forbi.

- Der sker allerede mange grønne og bæredygtige initiativer på Fyn, men vi kan blive endnu stærkere, hvis vi arbejder ud fra et fælles grønt mål. Med en fælles vision kan vi skabe en samlet fynsk retning og forhåbentligt komme til at arbejde endnu tættere sammen om bæredygtige løsninger inden for eksempelvis energi, affald og forsyning, siger borgmester i Nyborg og bestyrelsesformand i Erhvervshus Fyn, Kenneth Muhs (V).

På mødet skal der blandt andet tales om, hvordan man skaber et Fyn uden affald, udvikler et Fyn baseret på bæredygtig energi, og hvordan man understøtter virksomheder og borgere i en bæredygtig retning.

- Hvis vi virkelig skal rykke i forhold til FN's Verdensmål og levere et fynsk bidrag, så skal vi samle kræfterne om de væsentlige beslutninger. Det kræver partnerskaber på tværs af kommunegrænser og mellem det private og offentlige, siger Kenneth Muhs.

Ifølge chefkonsulent i Erhvervshus Fyn og en af ophavsmændene til topmødet, Michael Møller, er Fyn allerede godt i gang - og derfor er ambitionerne også store.

- Eksemplerne på hvad vi alene i 2019 er lykkedes med indenfor den grønne omstilling på Fyn er ganske enestående. For det første verdens længste el-drevne færgerute mellem Ærø og Als. Og for det andet åbningen af Facebook, hvor man som det første sted i Danmark udnytter overskudsvarmen fra et megadatacenter i fjernvarmen, fastslår Michael Møller.

Grønt Topmøde Fyn finder sted fredag den 8. november kl. 08.30 -15.00 på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce