Annonce
Fyn

Fynske borgmester inviterer til Grønt Topmøde: Fyn skal samles om grøn omstilling

Grønt Topmøde Fyn tager sigte mod FN's verdensmål nummer 17, der omhandler partnerskaber for handling. Arkivfoto: Sugi Thiru
Den 8. november inviterer fynske borgmestre til Grønt Topmøde Fyn for første gang. Formålet med mødet er et stærkere fynsk samarbejde om den bæredygtige omstilling.

Fyn: Den 8. november 2019 bliver der for første gang afholdt Grønt Topmøde Fyn.

Det er de fynske borgmestre og Erhvervshus Fyn, der inviterer erhvervsliv, organisationer, forsyningsselskaber, forskning og uddannelse til et topmøde, for at afdække mulighederne for et stærkere tværgående samarbejde, som skal samle Fyn om den grønne omstilling.

Dagen byder på oplæg, workshops og debat, og den fynske klima- energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S), kigger også forbi.

- Der sker allerede mange grønne og bæredygtige initiativer på Fyn, men vi kan blive endnu stærkere, hvis vi arbejder ud fra et fælles grønt mål. Med en fælles vision kan vi skabe en samlet fynsk retning og forhåbentligt komme til at arbejde endnu tættere sammen om bæredygtige løsninger inden for eksempelvis energi, affald og forsyning, siger borgmester i Nyborg og bestyrelsesformand i Erhvervshus Fyn, Kenneth Muhs (V).

På mødet skal der blandt andet tales om, hvordan man skaber et Fyn uden affald, udvikler et Fyn baseret på bæredygtig energi, og hvordan man understøtter virksomheder og borgere i en bæredygtig retning.

- Hvis vi virkelig skal rykke i forhold til FN's Verdensmål og levere et fynsk bidrag, så skal vi samle kræfterne om de væsentlige beslutninger. Det kræver partnerskaber på tværs af kommunegrænser og mellem det private og offentlige, siger Kenneth Muhs.

Ifølge chefkonsulent i Erhvervshus Fyn og en af ophavsmændene til topmødet, Michael Møller, er Fyn allerede godt i gang - og derfor er ambitionerne også store.

- Eksemplerne på hvad vi alene i 2019 er lykkedes med indenfor den grønne omstilling på Fyn er ganske enestående. For det første verdens længste el-drevne færgerute mellem Ærø og Als. Og for det andet åbningen af Facebook, hvor man som det første sted i Danmark udnytter overskudsvarmen fra et megadatacenter i fjernvarmen, fastslår Michael Møller.

Grønt Topmøde Fyn finder sted fredag den 8. november kl. 08.30 -15.00 på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce