Annonce
Indland

Fynske betjente: Samarbejder stadig ikke med ledelsen

Formanden for Fyns Politiforening Steffen Daugaard oplyser, at der har været en lang række møder med ledelsen i Fyns Politi. Der er dog fortsat ikke enighed mellem parterne, efter foreningen udtrykte mistillid og afbrød samarbejdet i starten af oktober. Arkivfoto: Kim Rune

Fyns Politiforening mødes fortsat med Fyns Politis ledelse til drøftelser i håb om forsoning, efter foreningen afbrød samarbejdet med ledelsen i starten af oktober.

Fyns Politiforening, der repræsenterer størstedelen af de ansatte i Fyns Politi, har endnu ikke genoptaget samarbejdet med ledelsen. I starten af oktober kunne Fyens.dk fortælle, at foreningen afbrød samarbejdet på grund af mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Og trods adskillige møder mellem parterne er der fortsat knaster.

- Vi har holdt en lang række møder, og vi skal mødes flere gange igen for at snakke om tingene og finde løsninger, siger Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvordan parterne står i forhold til hinanden, idet han ønsker arbejdsro omkring forsoningsmøderne.

Annonce

Sagen kort

Fyns Politiforening, der repræsenter størstedelen af de ansatte hos Fyns Politi, afbrød 5. oktober samarbejdet med ledelsen. Der blev samtidig udtrykt mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, hvis ledelsesstil blev kritiseret som hensynsløs, hård og konfronterende.Samarbejdet mellem foreningen og ledelsen havde i nogen tid været "illusorisk, anstrengt og langt fra reel", lød kritikken endvidere.

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen beklagede situationen, og opfordrede til dialog. Hun ville samtidig se indad og kigge på sin ledelsesstil. Politidirektøren sagde også, at hun ingen overvejelser havde om at gå af, men forventede at kunne få løst problemerne.

Parterne har holdt adskillige møder og skal fortsat mødes.

- Intet reelt samarbejde

"Samarbejdet har gennem nogen tid været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt. Der har ikke været nogen vilje til at give politiforeningen reel medinddragelse," lød det fra politiforeningen 5. oktober, hvor den brød med ledelsen.

I en intern udmelding, som Fyens.dk er i besiddelse af, blev det uddybet over for medlemmerne, at det især har været mangel på inddragelse i forbindelse med den store reorganisering af Fyns Politi, der ligger til grund for utilfredsheden.

Læs mere: Stor udskiftning i ledelsen hos Fyns Politi

Efterfølgende beklagede Kit Claudi Grøn Iversen, at det var kommet så vidt:

- Jeg må beklage, at situationen er opstået og anerkende, at jeg må kigge indad på mig selv og min egen ledelsesstil. Og se på, hvordan foreningen har kunnet opleve tingene, som de har, og finde ud af, hvad der ligger bag ved kritikken, udtalte hun i den forbindelse.

Dansk Folkeparti bad justitsminister Søren Pind (V), der har udnævnt politidirektøren, forholde sig til balladen i den fynske politikreds. Ministeren ville ikke forholde sig til politidirektørens fremtid, men udtalte:

Analyse: Også bønder kan vælte en dronning

- Selvfølgelig havde alle parter gerne været den her situation foruden. Det, jeg hæfter mig ved, er, at nu søger nogen at løse den, og det krydser jeg fingre for sker. Jeg tror, det bliver besværligt, hvis det bliver underlagt politiske slagsmål.

Kit Claudi Grøn-Iversen er den første politidirektør i Danmark, der ikke kommer fra en stilling i politi- og retssystemet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Annonce