Annonce
Erhverv

Fynsk VR-løsning er blevet blåstemplet: Et kæmpe skridt at lande vores første kunde

Thomas Nørgaard (t.v.) og Christian Nørrelund (t.h.) var klar med VR Trainer til sundhedssektoren allerede i august 2021, men det har taget lang tid at lande den første kunde. Det er imidlertid lykkedes nu, og det åbner store perspektiver for de to iværksættere. Foto: Trine Grauholm
Trods et velfungerende samarbejde og gode relationer til OUH, tog det iværksætterne Thomas Nørgaard og Christian Nørrelund syv måneder at få solgt VR Trainers første virtual reality-briller til sundhedssektoren. Men nu er blåstemplingen i hus, og det åbner store perspektiver for virksomheden, der også gør klar til en investor.

Odense: De var snublende nær målstregen allerede tilbage i august, men i syv måneder er den forjættede snor blevet ved med at skubbe sig foran dem, selv om de gentagne gange har følt, at de har hevet den ene kanin efter den anden op af hatten.

Nu kan Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard imidlertid endelig juble over at komme gennem porten til sundhedssektoren med VR Trainer, der gennem virtual reality træner sundhedspersonalet i forskellige kliniske producerer.

VR Trainer er udviklet i et velfungerende samarbejde mellem de to iværksættere og OUH og er tiltænkt studerende og nyuddannede sygeplejersker og social og sundhedsassistenter, som mangler praktisk rutine og tryghed i de kliniske procedurer. Med VR Trainer kan der nu trænes direkte i afdelingen, når der er behov og det passer ind i hverdagen, og det giver nogle helt nye muligheder.

Annonce

Vi skal have fortalt en masse mennesker, at vi er nået hertil, og så skal vi have en investor med ombord for at kunne skalere VR Trainer til næste niveau.

Christian Nørrelund, VR Trainer

Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard havde forestillet sig, at det gode samarbejde og de relationer, de havde skabt undervejs i innovationsprocessen, ville lette processen med efterfølgende at få VR Trainer solgt og implementeret. Processen har imidlertid taget væsentligt længere tid end forventet.

- Vi havde mange antagelser om, hvordan vores forløb ind i sundhedssektoren skulle være, og vi følte os så godt forberedte som overhovedet muligt, men vi fandt også ud af, at virkeligheden er anderledes. Det er der forskellige grunde til. Blandt andet kommer vi uden et navn og uden nævneværdige resultater, og så er nogle andre, end dem, vi har arbejdet sammen med, der skal træffe beslutningen. Pengene kommer måske også fra en anden kasse, fortæller Christian Nørrelund om de seneste syv måneders erfaring.

Et kæmpe skridt

Først da Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme (Afd. S) på OUH hen over vinteren havde haft VR Trainer i et testforløb, kastede det et egentligt salg af sig, og der ligger nu to VR-sæt til træningsbrug på den fynske sygehusafdeling.

- Det er vores første kunde og en referencekunde, og derfor er det et kæmpe skridt for os. Det er en anerkendelse af, at vi har skabt en løsning, de gerne vil bruge, og på den måde sender det også et signal til alle andre, der kigger på den her type produkter, siger Christian Nørrelund.

Han forventer, at det videre salgsarbejde nu bliver væsentligt lettere, fordi salget i høj grad er baseret på relationer og samtaler mellem forskellige enheder i sundhedssektoren. Allerede en uge efter det første salg fik VR Trainer således en henvendelse fra en anden afdeling, der havde afprøvet udstyret uden VR Trainers medvirken og gerne ville have et tilbud.

Annonce

På jagt efter investor

Det betyder, at de to iværksættere nu er blevet bestyrket i, at deres løsning kan bruges ude i sundhedssektoren, for de lægger ikke skjul på, at de i løbet af de seneste syv måneder indimellem har tvivlet. Også selv om de hele tiden har vidst, at det er komplekst og tager lang tid at få implementeret nye løsninger i sundhedssektoren.

- Det kan slet ikke beskrives, hvordan humøret kører op og ned i sådan en periode. Der er gode dage, men der er også det ene hul efter det andet, men over tid vænner man sig til, at man bare må rejse sig og kæmpe videre. Man må sadle om og løse tingene, siger Christian Nørrelund.

Han og Thomas Nørgaard har primært finansieret udviklingen af VR Trainer ved at tage forskellige udviklingsopgaver ind og via soft funding. Skal VR Trainer udvikles yderligere, kræver det imidlertid større fokus og dermed en investor, og det går VR Trainer i gang med at gøre klar til, når de to ejere først har udnyttet virksomhedens første salg i den videre markedsføring overfor nye kunder.

- Vi skal have fortalt en masse mennesker, at vi er nået hertil, og så skal vi have en investor med ombord for at kunne skalere VR Trainer til næste niveau. Vi har nogle i kikkerten, som vi har en god kemi med, men spørgsmålet er, om vi også kan blive enige om de tørre tal. Om det er tæt på eller langt væk er svært at sige, siger Christian Nørrelund.

VR Trainer

  • Er udviklet af softwareudviklerne Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard.
  • Er en løsning, der ved hjælp af virtual reality giver sundhedspersonalet mulighed for at træne kliniske procedurer praktisk. Alle procedurer er nøje udvalgt og verificeret i samarbejde med OUH.
  • Projektet har fået en million kroner i støtte fra Den Europæiske Regionalfond gennem life science-klyngen Danish Life Science Cluster.
  • Virksomheden har netop landet sin første kunde og solgt produktet til Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme (Afd. S) på OUH.
Annonce

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce