Annonce
Erhverv

Fynsk vinbonde gør det igen - denne gang uden sin vinmager: Nicolai vinder guld i verdens største vinkonkurrence

Nicolai Agger måtte på grund af coronaen undvære vigtige smagsløg fra New Zealand - men det gik nu meget godt alligevel, hans vin vandt nemlig guld. Arkivfoto: Sara Brun Nielsen
Agger Vin på Vestfyn kan endnu en gang bryste sig af en guldmedalje fra verdens største vinkonkurrence.

Ungersbjerge: Fyns største vinbonde, Nicolai Agger fra Ungersbjerge på Vestfyn, måtte i 2020 klare sig med egne smagsløg og sin kokkeuddannede søn, da der skulle produceres vin af årets høst.

Nicolai Aggers professionelle vinmager, Nick Entwistle, plejer at komme til Danmark nogle uger om året, men kunne i 2020 ikke rejse fra New Zealand på grund af corona-situationen.

Far og søn var i næsten daglig kontakt med vineksperten og slap temmelig godt fra at være vinmagere i eget vineri. I hvert fald bedømt på priserne, som vingården Agger Vin netop har modtaget fra verdens største vinkonkurrence, Austrian Wine Challenge (AWC), hvor flere end 12.500 vine blev bedømt.

Annonce

Nicolai Agger sendte selv seks vine fra 2020 ind til årets bedømmelse, og han fik seks medaljer tilbage: En guld- og fem sølvmedaljer.

- Vi har fat i noget rigtigt, og det viser, at dansk vin godt kan klare sig internationalt, når blot man har eksperthjælp, lyder det fra Agger, der i 2011 plantede de første stokke sammen med sin bror Peter Agger.

Gang i salget

Nicolai Agger vandt guld med sin hedvin PdC by Agger Rubin, der har et strejf af cognac over sig, da vinen har lagret i en gammel cognac-tønde.

Sidste år løb Agger Vin med to guldmedaljer og to sølvmedaljer i verdens største vinkonkurrence, og det gav ekstra travlhed, så Nicolai Agger har haft godt gang i salget. Det gav samtidig et ekstra boost, da en nordjysk freelancejournalist pludselig dukkede op, og hvor der efterfølgende blev bragt en større artikel i Nordjyske Stiftstidende.

- Det var et ægtepar, der kom forbi, og det viste sig, at han var freelancejournalist. Han fik lov til at smage på den, der vandt guld sidste år, og så skrev han en lang artikel om vingården og lavede bedømmelser. Det har i hvert fald betydet, at alle mine vine fra 2019 er udsolgt, og vi har nogle få vine tilbage fra 2020, som vi gemmer, fortæller Nicolai Agger, der desuden melder om rigtig mange danske gæster på vingården i sommer.

Det har betydet, at alle mine vine fra 2019 er udsolgt, og vi har nogle få vine tilbage fra 2020

Nicolai Agger, vinbonde
Annonce

Klarer sig selv igen igen

Og da den travle sommer var ved at være slut, fik vinbonden sved på panden igen. Det varme vejr i september satte gang i modningsprocessen, så vindruerne på et tidspunkt begyndte at rådne.

- På få dage var det virkelig taget til, og så blev folk kaldt sammen, så der blev plukket hurtigst muligt, fortæller Nicolai Agger, der blot mangler at plukke 300 ud af omkring 6000 planter.

Den tidlige høst er med Aggers egne ord lidt problematisk.

- Når druerne ikke er helt modne, så er syresammensætningen lidt anderledes, og der er lidt mindre sukker i. Min vinmager kan trylle, og det har han gjort før, så vi læser bare i bøgerne, hvad han har skrevet, og så gør vi det samme, tilføjer den fynske vinbonde, der bemærker, at udbyttet i år til gengæld er lidt større end normalt.

Han må i øvrigt klare sig med egne smagsløg igen i år, da restriktioner på den anden side af kloden gør, at den professionelle vinmager nok en gang må blive hjemme i New Zealand.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stort internationalt handelsfirma vil rive iøjnefaldende skorsten ved gammelt sindssygehospital ned: - Den begynder at blive farlig

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Erhverv For abonnenter

Fynsk vognmandsfirma siger dagligt nej til kunder: Akut mangel på lastbilchauffører

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce