Annonce
Assens

Fynsk vin vandt stort over udenlandske konkurrenter

Nicolai Agger har vundet første- og andenpladsen for henholdsvis sin fynske hvidvin og rosé ved Københavns Vinfestival 2019. Foto: Sara Brun Nielsen
Den fynske vinbonde Nicolai Agger har netop vundet prisen for bedste hvidvin over importerede vine fra alle verdens hjørner. Aggers vin er derimod helt og holdent dansk.

Ungersbjerge: Danske druer bliver forvandlet til vin i verdensklasse på vingården Agger Vin og Parkgolf. I hvert fald, hvis man har tillid til danske vinimportørers evne til at spotte gode, udenlandske vine, og Købehavns Vinfestival 2019's gæsters dom.

Nicolai Agger drog mod hovedstaden til vinfestival med sine danske vine i slutningen af marts. Her skulle han dyste om 300 gæsters gunst sammen med 20 andre vinimportører- og handlere, der medbragte vine fra alle verdens kanter i kategorierne hvidvin, rosévin og rødvin.

Kun to danske vingårde var med i vinfestivalen, mens de øvrige udstillere alle var vinimportører.

- Folk tror ikke, at vi kan finde ud af at lave vin i Danmark, fortæller Nicolai Agger, der har Agger Vin og Golfpark ved Haarby på Vestfyn.

Annonce

Vandt stort

Konkurrencen skulle vise, at danske druer faktisk godt kan konkurrere med det store og mere vinerfarne udland.

Agger fik både sikret sig en første- og en andenplads for sine fynsk-producerede vine, der dog har en snert af New Zealand.

Det vil sige, at Nicolai Agger for tre år siden fik overtalt en newzealandsk vinmager til at flyve nord på, når vinsæsonen er på sit højeste i Danmark omkring oktober måned.

Mens fynboen efterhånden har fået skrabet en del viden ind om vin, må han erkende, at newzealænderen Nick er mange længder foran. Det er Nick, der får lov at nørde og eksperimentere med egetræsspåner, temperatur og sukkerindhold, så vinen når den bedste kvalitet.

Agger havde medbragt sin Agger Solaris 2018-hvidvin, som løb med førstepladsen med halvdelen af stemmerne. Agger Rosé 2018 fik en andenplads i kategorien "rosé". Den fynske vinbonde havde dog ikke mulighed for at stille op med sin rødvin, da 2017-udgaven var udsolgt, og den nye vin fra 2018 stadig står på fad i vineriet i Ungersbjerge.

Den anden danske vingård, Modavi ved Taulov, fik kåret sin rosé til festivalens bedste. Prisen for bedste rødvin gik til en importeret vin fra Rumænien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce