Annonce
Assens

Fynsk vin vandt stort over udenlandske konkurrenter

Nicolai Agger har vundet første- og andenpladsen for henholdsvis sin fynske hvidvin og rosé ved Københavns Vinfestival 2019. Foto: Sara Brun Nielsen
Den fynske vinbonde Nicolai Agger har netop vundet prisen for bedste hvidvin over importerede vine fra alle verdens hjørner. Aggers vin er derimod helt og holdent dansk.

Ungersbjerge: Danske druer bliver forvandlet til vin i verdensklasse på vingården Agger Vin og Parkgolf. I hvert fald, hvis man har tillid til danske vinimportørers evne til at spotte gode, udenlandske vine, og Købehavns Vinfestival 2019's gæsters dom.

Nicolai Agger drog mod hovedstaden til vinfestival med sine danske vine i slutningen af marts. Her skulle han dyste om 300 gæsters gunst sammen med 20 andre vinimportører- og handlere, der medbragte vine fra alle verdens kanter i kategorierne hvidvin, rosévin og rødvin.

Kun to danske vingårde var med i vinfestivalen, mens de øvrige udstillere alle var vinimportører.

- Folk tror ikke, at vi kan finde ud af at lave vin i Danmark, fortæller Nicolai Agger, der har Agger Vin og Golfpark ved Haarby på Vestfyn.

Vandt stort

Konkurrencen skulle vise, at danske druer faktisk godt kan konkurrere med det store og mere vinerfarne udland.

Agger fik både sikret sig en første- og en andenplads for sine fynsk-producerede vine, der dog har en snert af New Zealand.

Det vil sige, at Nicolai Agger for tre år siden fik overtalt en newzealandsk vinmager til at flyve nord på, når vinsæsonen er på sit højeste i Danmark omkring oktober måned.

Mens fynboen efterhånden har fået skrabet en del viden ind om vin, må han erkende, at newzealænderen Nick er mange længder foran. Det er Nick, der får lov at nørde og eksperimentere med egetræsspåner, temperatur og sukkerindhold, så vinen når den bedste kvalitet.

Agger havde medbragt sin Agger Solaris 2018-hvidvin, som løb med førstepladsen med halvdelen af stemmerne. Agger Rosé 2018 fik en andenplads i kategorien "rosé". Den fynske vinbonde havde dog ikke mulighed for at stille op med sin rødvin, da 2017-udgaven var udsolgt, og den nye vin fra 2018 stadig står på fad i vineriet i Ungersbjerge.

Den anden danske vingård, Modavi ved Taulov, fik kåret sin rosé til festivalens bedste. Prisen for bedste rødvin gik til en importeret vin fra Rumænien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce