Annonce
Assens

Fynsk vin vandt stort over udenlandske konkurrenter

Nicolai Agger har vundet første- og andenpladsen for henholdsvis sin fynske hvidvin og rosé ved Københavns Vinfestival 2019. Foto: Sara Brun Nielsen
Den fynske vinbonde Nicolai Agger har netop vundet prisen for bedste hvidvin over importerede vine fra alle verdens hjørner. Aggers vin er derimod helt og holdent dansk.

Ungersbjerge: Danske druer bliver forvandlet til vin i verdensklasse på vingården Agger Vin og Parkgolf. I hvert fald, hvis man har tillid til danske vinimportørers evne til at spotte gode, udenlandske vine, og Købehavns Vinfestival 2019's gæsters dom.

Nicolai Agger drog mod hovedstaden til vinfestival med sine danske vine i slutningen af marts. Her skulle han dyste om 300 gæsters gunst sammen med 20 andre vinimportører- og handlere, der medbragte vine fra alle verdens kanter i kategorierne hvidvin, rosévin og rødvin.

Kun to danske vingårde var med i vinfestivalen, mens de øvrige udstillere alle var vinimportører.

- Folk tror ikke, at vi kan finde ud af at lave vin i Danmark, fortæller Nicolai Agger, der har Agger Vin og Golfpark ved Haarby på Vestfyn.

Vandt stort

Konkurrencen skulle vise, at danske druer faktisk godt kan konkurrere med det store og mere vinerfarne udland.

Agger fik både sikret sig en første- og en andenplads for sine fynsk-producerede vine, der dog har en snert af New Zealand.

Det vil sige, at Nicolai Agger for tre år siden fik overtalt en newzealandsk vinmager til at flyve nord på, når vinsæsonen er på sit højeste i Danmark omkring oktober måned.

Mens fynboen efterhånden har fået skrabet en del viden ind om vin, må han erkende, at newzealænderen Nick er mange længder foran. Det er Nick, der får lov at nørde og eksperimentere med egetræsspåner, temperatur og sukkerindhold, så vinen når den bedste kvalitet.

Agger havde medbragt sin Agger Solaris 2018-hvidvin, som løb med førstepladsen med halvdelen af stemmerne. Agger Rosé 2018 fik en andenplads i kategorien "rosé". Den fynske vinbonde havde dog ikke mulighed for at stille op med sin rødvin, da 2017-udgaven var udsolgt, og den nye vin fra 2018 stadig står på fad i vineriet i Ungersbjerge.

Den anden danske vingård, Modavi ved Taulov, fik kåret sin rosé til festivalens bedste. Prisen for bedste rødvin gik til en importeret vin fra Rumænien.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce