Annonce
Musik

Fynsk vidunderdreng gør det igen: Vinder dansk-svensk konkurrence og talentpris

Sådan så det ud, da Stefan Burchardt spillede på Ishøj Kulturskole og senere vandt endnu en pris til samlingen. Foto: Øresunds Solist
Det unge violintalent Stefan Burchardt har tilføjet sin 10. store konkurrence, niende sejr og endnu en talentpris til cv'et.

Klassisk: Strengene spiller for og hos unge Stefan Burchardt. Den 15-årige odenseaner blev kendt, da han i 2017 vandt Danmarks Radios konkurrenceprogram Vidunderbørn.

Nu har violinisten så vundet endnu en pris til samlingen. Søndag 10. marts fik han 1. prisen i Øresunds Solist-konkurrence for blæsere og strygere i den yngre aldersgruppe.

- Det har været en helt vildt god oplevelse, og det har været godt at møde nogle af de svenske musikkolleger, lyder det fra Stefan Burchardt.

Annonce

Prisværdigt talent

Forinden havde svenske og danske musiktalenter i januar kæmpet om at blive én ud af to blæsere og to strygere i to forskellige aldergrupper (altså otte deltagere fra hver land), der skulle kæmpe deres lands klassiske kamp. Her blev Stefan Burchardt den ene unge stryger, og det kvitterede han med at gå hele vejen gennem semifinale og finale, da den endelige konkurrence stod på Ishøj Kulturskole.

- Det er altid nervepirrende at skulle deltage i konkurrencerne. Jeg har ikke prøvet før, at semifinale og finale var på samme dag, men det gjorde, at nervøsiteten var lidt mindre imellem dem.

Han modtog ud over 1. prisen også en overordnet Talentpris, der kun gives til én blandt konkurrencens deltagere.

Til dagligt studerer Stefan Burchardt på Musikalsk Grundkursus i København, mens han færdiggør 9. klasse på Henriette Hørlücks Skole i Odense til sommer. 1. prisen hos Øresunds Solist blev den niende i samlingen, der blandt andet tæller Jacob Gade Violinkonkurrence, Syddansk Talent Konkurrence, årets talentpris hos Berlingske Klassiske Musikkonkurrence og "Flame Concours" i Paris.

Men Stefan har ingen planer om at stoppe.

- Jeg fortsætter og håber på en masse flere konkurrencer og koncerter i den kommende tid, afslutter han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce