Annonce
Håndbold

Fynsk træner med mellemrunde-succes i Ungarn

Flemming Dam Larsen - U19-landstræner hos kvinderne - på besøg i Dalumhallerne i januar for netop at bese DHG's Frida Maag Damgaard, som nu er med ved EM-slutrunden i Ungarn. Foto: Karsten L. Sørensen
De rød-hvide U19-kvinder er klar til mellemrunden ved EM-slutrunden i ungarske Györ.

Håndbold: Flemming Dam Larsen, tidligere træner i blandt andet GOG og for Odenses kvinder, har succes i Ungarn.

Flemming Larsen er nu landstræner for U19-kvinderne, og de har netop kæmpet sig frem til mellemrunden ved EM-slutrunden i det ungarske.

I deres tre indledende gruppekampe kæmpede de rød-hvide sig til fire point og en andenplads i gruppen - og dermed til videre avancement.

I indledende runde vandt danskerne 24-18 over Kroatien, tabte 20-24 til Holland og vandt 33-25 over Tyskland.

Der er tre fynske spillere med i U19-truppen, nemlig Clara Thomsen og Therese Durck Johnsen fra GOG og Frida Maag Damgaard fra Odense.

Flemming Larsen er godt tilfreds med holdets tre første kampe, hvor særligt fremgangen fra kamp til kamp er det store fokus.

- Vi har lagt et lag på i hver kamp, hvor vi kan se en fin udvikling i vores spil. Fremgangen fra kamp til kamp er vigtig under en slutrunde, når vi skal møde gode modstandere med kort mellemrum. Vi skal selvfølgelig arbejde videre med en række delelementer, men overordnet ser det fint ud, siger Flemming Larsen til håndboldforbundets hjemmeside. Han tilføjer:

- Vores defensiv har været rigtig god. Samtidig har vore målvogterpar stået tre flotte kampe indtil videre. Kontrafasen har været lidt op og ned. Hvor vi startede fint mod Kroatien, så kneb det lidt mod Holland, men mod Tyskland fandt vi rytmen igen. Det skyldes især også igangsætningerne fra vore målvogtere. Vi har samtidig været gode til at følge vore handlingsplaner i angrebsspillet. Vi vil meget gerne spille længere angreb.

Annonce
Frida Maag Damgaard i aktion for DHG Odense. Foto: Michael Bager

To store opgør

I mellemrunden venter henholdsvis Frankrig og Rusland på danskerne - henholdsvis tirsdag og onsdag. De to kampe bliver ifølge U19-landstræneren store opgaver. Flemming Larsen tilføjer:

- Rusland er et virkelig godt hold, men også Frankrig har overrasket os en smule. De spiller hurtigere end forventet. Der venter os to store opgør, men vi går ind til kampene med tro på tingene. Nu har vi indfriet vort første mål, som var kvalifikation til næste års VM. Nu går vi efter en plads i semifinalen. Det kan være vi skal bruge hjælp - målscorer kan også blive afgørende. Der venter os to finaler, hvor vi som en start skal forbi Frankrig.

Den ungarske håndboldby Györ er vært for U19-slutrunden, og kampene spilles i henholdsvis Audi Arena Györ og Magvassy Playing Hall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce