Annonce
Sport

Fynsk talent solgt til Juventus

Nikolai Baden Frederiksen fotograferet i sin nye Juventus-trøje efter kontraktunderskrivelsen i Torino. Foto: Torben Frederiksen

Den tidligere Næsby-spiller Nikolai Baden Frederiksen, søn af den tidligere OB-spiller Torben Frederiksen, er solgt fra FC Nordsjælland til den italienske storklub Juventus.

Fodbold: En 18-årig fynbo har fået en drømmekontrakt med en af verdens største fodboldklubber. Den italienske storklub Juventus, der i år blev italiensk mester for syvende år i træk, har skrevet en fireårig kontrakt med Nikolai Baden Frederiksen, der skifter fra FC Nordsjælland.

Nikolai Baden Frederiksen, der er søn af den tidligere OB-angriber Torben Frederiksen, kom til FC Nordsjælland fra Næsby i 2015, og han nåede at spille 11 kampe i Superligaen for Farum-klubben.

- FC Nordsjælland har givet mig rigtig meget, siden jeg kom for over tre år siden. Og jeg er sikker på, at klubben kunne give mig endnu mere, og jeg kunne have slået igennem for alvor i klubben. Men den mulighed, jeg nu har fået i Juventus, er så stor for mig og min karriere, at jeg føler, det er en mulighed, jeg er nødt til at gribe, siger Nikolai Baden Frederiksen til FC Nordsjællands hjemmeside.

Han skal efter planen spille for Juventus' U23-hold.

Annonce
Nikolai Baden Frederiksen jubler efter at have scoret sejrsmålet til 3-2 mod Randers efter to minutter på banen i sin superligadebut i oktober sidste år. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Unik mulighed

- Det er ikke en del af vores strategi og planlægning at lade vores egne talenter flyve fra reden, før de har prøvet kræfter med og etableret sig i Superligaen og dermed udviklet sig tættere på deres fulde potentiale, siger FC Nordsjællands direktør, Søren Kristensen.

- Derfor har vi flere gange før stået fast på det uanset hvilke økonomiske muligheder og interesser, der har været på bordet, og trukket den anden vej. Men vi vil heller ikke stå i vejen for en hel unik mulighed for en ung mand, der har været igennem vores akademi. Juventus er en once in a lifetime-mulighed og en drøm for alle fodboldspillere, siger Søren Kristensen.

Nikolai Baden Frederiksen debuterede i Superligaen hjemme mod Randers i oktober sidste år. Han blev skiftet ind efter 84 minutter og scorede sejrsmålet til 3-2 bare to minutter senere. Han nåede at score yderligere to gange i Superligaen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce