Annonce
Nordfyn

Fynsk svømmeklub har manglet trænere i mange år: - Vores foreningskultur lider

Fra et tidligere klubstævne i Tommerup Svømmeklub, der er en af de største foreninger i Assens målt på medlemmer. Cirka 650 svømmere er meldt ind i klubben. Arkivfoto: Michael Bager
Også Tommerup Svømmeklub har vanskeligt ved at finde frivillige til trænerstaben. Næstformand efterlyser større frivilligt engagement hos nogle forældre.

Tommerup: Ian Stampe, næstformand i Tommerup Svømmeklub og træneransvarlig. Ligesom Bogense Svømmeklub har I problemer med at rekruttere frivillige til trænerstaben. Hvorfor?

- Helt generelt mangler vi altid trænere, og sådan har det været i mange år - især på de tidlige undervisningshold fra klokken 16. Folk skal hjem fra arbejde i Odense, fordi Tommerup ikke har det store erhvervsliv. Og så er folk er ikke startet på deres studier, når vi tager hul på sæsonen i midten af august, og de er dermed mindre villige til at binde sig.

De gange, hvor lokummet har brændt, hvordan I så fundet en løsning?

- Jeg hopper tit ned og tager nogle hold til at starte med. Ofte har vi senere på sæsonen kunnet aktivere nogle af de forældre, som kommer med deres børn på de tidlige hold. Folk har indtryk af, at svømning kræver lidt mere, end hvis man eksempelvis siger ja til at være fodboldtræner. På nogle af vores hold kræver det nok mere, men for at lære en begynder at svømme i det lille bassin, er det ikke nødvendigt med den store svømmetekniske uddannelse fra start.

Hvad kan I som svømmeklub gøre for at løse problemet med at rekruttere frivillige?

- Hvis jeg havde svaret på det, så ville vi sgu nok have gjort noget ved det. Vi vil meget gerne løse det, men vi ved ikke, hvad der skal til.

Skyldes det jeres træningstider?

- Både Bogense og Assens Kommuner er landkommuner, og der er ikke så mange folk tilbage, der arbejder i kommunen. Derfor kan træningstiderne selvfølgelig have betydning, men vi har haft de samme træningstider de sidste 20 år. Jeg tror, at det er en tendens i samfundet, der griber om sig. Vores foreningskultur lider.

- Folk vil gerne have have, at deres børn kan gå til svømning eller fodbold, men det bliver ikke modsvaret af en tilsvarende lyst til at gøre en indsats. Jeg blev en del af svømmeklubben for 15-16 år siden, da min yngste startede til svømning, og jeg er stadig glad for at gøre en forskel.

Skyldes manglen på frivillige hænder ikke blot, at der er færre børn, som går til svømning?

- I svømmeskolen, hvor vi lærer børn at svømme, er der stort set det samme behov hele tiden. Først i år vi har mærket en lille nedgang, så vi får ikke brug for ligeså mange hold, som vi havde sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce