Annonce
Speedway

Fynsk sportsstjerne og hans kæreste corona-fanget i bushen i Sydafrika

Den fynske speedwaykører Anders Thomsen og kæresten Trine Lund forsøger ligesom mange andre europæere at komme ud af Sydafrika. Men det er vanskeligt. Foto: Karsten L. Sørensen
Speedwaykører Anders Thomsen og hans kæreste, Trine Lund, ramler ind i det ene aflyste fly efter det andet efter ferie i Sydafrika.

SPEEDWAY: Det skulle have været en afslappende ferie for den fynske speedwaykører Anders Thomsen og kæresten Trine Lund på Nyati Safari i Sydafrika.

Det var det sådan set også, lige indtil corona-fælden klappede med frygten på verdensplan for den nye variant, Omikron.

Nu sidder Anders Thomsen og Trine Lund ude i den sydafrikanske bush og kan ikke komme hjem til de tryggere omgivelser i Danmark.

Annonce

- For at komme lidt væk fra det hele og få slappet lidt af, inden det går løs igen (med speedwayen, red.), tog Anders og Trine på ferie på Nyati Safari. Da de rejste for 14 dage siden, var der ro og ingen problemer med corona, fortæller Anders Thomsens far, Jan Thomsen.

Parret skulle være kommet hjem i lørdags, men det har endnu ikke været muligt at forlade Sydafrika på grund af aflyste fly på stribe. Jan Thomsen siger:

- Så Anders og Trine sidder stadig ude i bushen sammen med en del andre europæere og venter.

Booket på KLM-fly

Jan Thomsen kan fortælle, at Anders og Trine p.t. er booket på et KLM-fly til Amsterdam, onsdag. Og han tilføjer:

- Hvis det lykkedes for dem at komme afsted til Holland onsdag, venter der karantæne, når de lander i Amsterdam, og sikkert efterfølgende også i Danmark, inden de kan komme det sidste stykke helt hjem til Fyn.

Jan Thomsen skrev mandag aften ud til Anders Thomsens sponsorer for at fortælle, at sønnen på baggrund af situationen ikke får mulighed for at komme på sit årlige julebesøg, som han plejer.

- Men ingen er glemt – Anders skal nok komme, når han er klar til det, fastslår Jan Thomsen.

Annonce

Er blevet på luksus Lodge

Tirsdag eftermiddag var Sport Fyn igen i kontakt med Anders Thomsen og parret var ved godt mod trods situationen.

- Vi var klar til at rejse hjem i lørdags, men så kort tid inden afgang tikkede en mail ind om, at vores fly var aflyst. Som det ser ud nu, så skal vi med et fly onsdag - og så håber vi på ikke at blive taget ud til karantæne i Amsterdam, men at vi kan tage direkte videre til Danmark, fortæller Anders Thomsen.

Anders Thomsen og Trine Lund har fået lov til at blive på den luksus Lodge de har befundet sig på sig på i de sidste 14 dage - og Thomsen forsikrer, at de befinder sig et trygt og godt sted i forhold til Omikron-situationen.

- Vi lider ingen nød. Ejeren af lodgen har givet os lov til at blive, så det er ren luksus og god mad. Der er endda et godt træningscenter, så jeg kan holde formen ved lige.

- Alle på stedet er testede, og der er faktisk heller ikke nogen smitte i de byer, som ligger i nærheden af, hvor vi er, så det er trygt at være her - og skal vi blive en uge mere, så må det være sådan det er - jeg tror godt, at jeg kan få tiden til at gå, fortæller Anders Thomsen med et grin.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Fyn

Paradise Hotel-vinder i retten: Nu skal det afgøres, om han voldtog kvinde i Odense

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Sport

Rabbits-træner trods finale-nederlag: - Det er en historisk sæson

Annonce