Annonce
Speedway

Fynsk speedwaykører tættere på VM-serien

Anders Thomsen på vej ud på banen fra ryttergården i Fjelsted. Thomsen har fået en kanonstart på den nye sæson og skal nu køre med om tre billetter til næste års VM-grandprixserie. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Anders Thomsen fortsætter sæsonstartens gode takter. Fynboen er således klar til kvalifikationsfinalen om tre pladser i næste års VM-grandprixserie.

Speedway: Team Fjelsted-køreren Anders Thomsen er kommet et markant skridt nærmere deltagelse i speedwayens fornemste serie, VM-grandprixserien.

24. august køres der kvalifikationsfinale - den såkaldte "GP Challenge" - med tre billetter til VM-serien 2020 på spil i kroatiske Gorican. En af de 16 kørere er netop Anders Thomsen, der endog blev nummer et i den semifinale i Slovakiet, han deltog i. Fynboen gav blandt andre så prominente navne som Martin Vaculik, Matej Zagar og Jaroslaw Hampel baghjul.

Thomsen fortsætter dermed sin stærke start på sæsonen, der også har udløst et wildcard til EM-serien. Fynboen kan ses i EM-aktion på Vojens Speedway Center, lørdag den 10. august.

Danmark er i den markante situation, at der er hele fire rød-hvide kørere klar til Gorican. Ud over Anders Thomsen gælder det den nykårede danske mester, Kenneth Bjerre, Mikkel Michelsen samt veteranen Niels-Kristian Iversen. Iversen er - sammen med Leon Madsen - med i dette års VM-serie og kan også kvalificere sig til næste års serie ved at køre ind sig i top-otte i år.

Annonce

De skal køre om tre billetter

Disse 16 kørere skal i aktion i kroatiske Gorican, 24. august, i kvalifikationsfinalen til VM-grandprixserien 2020. Der er tre billetter til VM-serien på spil:

Craig Cook, England. Niels-Kristian Iversen, Danmark. Pontus Aspgren, Sverige. Robert Lambert, England. Anders Thomsen, Danmark. Martin Vaculik, Slovakiet. Peter Ljung, Sverige. Matej Zagar, Slovenien. David Bellego, Frankrig. Chris Harris, England. Mikkel Michelsen, Danmark. Max Fricke, Australien. Martin Smolinski, Tyskland. Aleksandr Łoktajew, Ukraine. Kenneth Bjerre, Danmark, og Jurica Pavlic, Kroatien (wild card).

Glad landstræner

Danmark bliver klart den stærkeste nation i Gorican, 24. august. Det er ovenikøbet samme bane, hvor det rød-hvide bruttolandshold havde en uges træningssamling i marts.

- Ja vi valgte netop Gorican til forårets træningssamling i håb om bonus for vore kørere til august, fortæller en glad landstræner, Hans Nielsen, der tilføjer:

- Det er imponerende, at også Anders Thomsen og Mikkel Michelsen klarede sig igennem, for det fortæller noget om, at næste generation for alvor er ved at træde ind i verdenseliten.

Samtidig peger Hans Nielsen på, at Polen ikke har kørere med i kvalifikationsfinalen - for første gang siden 1996.

- Polakkerne har fire kørere i den nuværende VM-serie, men det er selvfølgelig en overraskelse, at den store speedwaynation floppede i kvalifikationssystemet. Men det siger noget om, hvor svært det er at slå igennem i moderne speedway, vurderer Hans Nielsen.

Landstræneren mener i øvrigt, at fem og ikke tre kørere burde gå videre til VM-serien fra den hårde kvalifikation, hvor et enkelt mislykket heat som regel koster en kører muligheden for kvalifikation.

- Det burde man gøre i stedet for at uddele hele fire wildcards, når sæsonen er færdig, konstaterer Hans Nielsen.

Danmark også fire kørere med i årets individuelle VM-serie for U21-kører, som indledes i polske Lublin 22. juni. De fire er Team Fjelsted-køreren Frederik Jakobsen, Patrick Hansen, Jonas Jeppesen og Tim Sørensen - de kørere, som også udgør stammen i landsholdsregi for U21-kørere.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce