Annonce
Speedway

Fynsk speedwaykører får wildcard til Vojens

Peter Kildemand med mekaniker Casper Wortmann. De to skal i aktion på Vojens Speedway Center, lørdag den 10. august. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Når tredje afdeling af EM-serien i speedway rammer Vojens Speedway Center 10. august, bliver det med fynske Peter Kildemand med i feltet på et wildcard.

Speedway: Fyn vil være repræsenteret med hele tre kørere, når tredje afdeling af sæsonens EM-serie afvikles lørdag den 10. august på det nyrenoverede Vojens Speedway Center, der under ledelse af Jacob Olsen er tilbage på det internationale speedwaylandkort.

Den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen og Team Fjelsteds Anders Thomsen er med i EM-feltet på permanente wildcard, men til løbet i Vojens uddeles der også et rødt-hvidt wildcard til løbet på dansk grund. Og valget er faldet på Team Fjelsted-kaptajn Peter Kildemand.

Dermed vil der være hele seks danske kørere i aktion i Vojens. Ud over de tre fynboer er det den forsvarende europamester, Leon Madsen, Michael Jepsen Jensen samt Mikkel Michelsen.

For fire år siden henrykkede Peter Kildemand det danske speedwaymiljø med en spektakulær grandprixsejr, da der for første gang blev kørt VM-løb på CASA Arena i Horsens. En ny sejr i slovenske Krsko året efter skabte store forventninger til Peter Kildemand, som i forvejen var blevet U21-holdverdensmester i 2010 og senior-holdverdensmester i 2014.

De seneste år har skader og modgang dog sendt Kildemand lidt tilbage i forhold til at befinde sig på speedwaysportens øverste hylde, ligesom dette års grandprix- og EM-kvalifikation heller ikke bragte succes til Kildemand, der i denne sæson kører i Team Fjelsted, svenske Vestervik og polske Gorzow.

Med det wildcard, som den polske SEC arrangør, One Sport, har udstedt, får Kildemand nu chancen for at vise sine kvaliteter frem foran et talstærkt publikum til den store åbningsfest i Vojens og til tv-seere i 71 lande.

Tjansen som banereserver, lørdag den 10. august, er givet til U21-kørerne Frederik Jakobsen - også Team Fjelsted - og Andreas Lyager.

Annonce

Bedst for Leon Madsen

Der er afviklet en af de i alt fire afdelinger af EM-serien 2019 - i tyske Güstrow.

Set med fynske briller var første afdeling ingen succes med Nicki Pedersen på en 10. plads (otte point) og Andersen Thomsen på en 15.- og næstsidstepladsen (tre point).

Det gik bedre for Leon Madsen, der på en tredjeplads hentede 11 point, mens Michael Jepsen Jensen på femtepladsen fik 10 point og Mikkel Michelsen på 12. pladsen endte på syv point.

Anden afdeling af EM-serien køres i polske Torun, lørdag den 27. juli, mens fjerde afdeling og finalen afgøres i polske Chorzow, lørdag den 28. september.

EM-feltet består af: David Bellego, Frankrig, Jaroslaw Hampel, Polen, Kai Huckenbeck, Tyskland, Michael Jepsen Jensen, Danmark, Grigory Laguta, Rusland, Robert Lambert, England, Antonio Lindbäck, Sverige, Leon Madsen, Danmark, Mikkel Michelsen, Danmark, Vaclav Milik, Tjekkiet, Nicki Pedersen, Danmark, Pavel Przedpelski, Polen, Bartosz Smektala, Polen, Anders Thomsen, Danmark, Kasper Woryna, Polen, og wildcard i Vojens – Peter Kildemand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce