Annonce
Nordfyn

Fynsk slot er sat til salg for 40 millioner kroner

Lensgreve Frants Bernstorff-Gyldensteen, der også har en fortid som borgmester i den tidligere Bogense Kommune, overtog Gyldensteen slot i 1984. Arkivfoto

Gyldensteen slot lidt uden for Bogense er sat til salg af familien Bernstorff-Gyldensteen, hvis ejerskab kan føres tilbage til Frederik den 4.

Nordfyn: Efter at have været i familien Bernstorff-Gyldensteens eje i 13 generationer er Gyldensteen slot lidt uden for Bogense nu sat til salg.

Prisen er 40 millioner kroner. I salgsmaterialet fra Boliga hedder det blandt andet:

- Som diamanten i en smykkesamling og caviaren på en kanapé har Gyldensteen masser af noble elementer. De elementer, der netop skal være til stede til et gods hovedbygning - og en ejendom, der med ejendomsmægleren Lilienhoffs ord, "minder mest af alt om et vaskeægte slot."

Intet slot uden en voldgrav - og ingen voldgrav uden en bro. Den, der hører til Gyldensteen, er renoveret sidste år, og den fører én ind på gårdspladsen til renæssancebygningen, der oprindeligt er bygget i 1640. Med hører også egen park - og så selvfølgelig skov.

Ligesom man kan tilkøbe sig yderligere jord. To driftsbygninger får man også med - hvor den ene har to hestebokse.

Annonce
Peter Bernstorff og hans hustru, Nynne Rankløve flyttede for et par år siden ind i det gamle godskontor på Gyldensteen Gods for at forberede sig på at blive næste generation på slottet. Sådan ser det nu ikke ud til at skulle være. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Godsejer Frants Bernstorff-Gyldensteen dyrker blandt andet græskar på godsets jorde. Han har samarbejdet med SDU Dronecenter, der via dronebilleder og computerteknik kan tælle, hvor mange græskar der er på marken. Det skal på sigt minimere spild af afgrøder. Arkivfoto: Vibeke Toft-Nielsen

Lensgreve Frants Bernstorff-Gyldensteen overtog slottet i 1984 slottet/godset efter sin far. Familien Bernstorff-Gyldensteens ejerskab af Gyldensteen Gods kan føres tilbage til Frederik den 4., der udstedte grevskabet den 7. april 1720.

I 2016 vendte Peter Bernstorff og hustruen Nynne Bernstorff Rankløve "hjem" til Gyldensteen, og det har ligget i kortene, at han på et tidspunkt skulle overtage og blive 13. generation. Sådan ser det ikke ud til at blive.

Fyens.dk arbejder på at få en kommentar fra Frants Bernstorff-Gyldensteen om bevæggrunden til at sætte slottet til salg.

Gyldensteen er sat til salg for 40 millioner kroner. Foto: Lilienhoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce